Kategoriarkiv: Bryllup Danmark

Planlægning ABC

Bryllups ideer

Jeg elsker bryllupsceremonier. De smukke dekorationer, de små øjeblikke med kærlighed, tårer … de er alle med til at skabe rammen om brudeparrets bryllupsfest. Min begejstring for hele bryllups halløjet, skyldes mit eget bryllup, som jeg aldrig glemmer.

Læs mere om bryllupsleverandører i Danmark

Grundlæggende principper for bryllupsplanlægningen

Jeg vil gerne bruge dette indlæg til at kommentere de grundlæggende principper for bryllupsplanlægning. Først og fremmest skal du huske, at dette bryllup ikke kun handler om den store liste over bryllupsgæster, det skal heller ikke kun handle om familien eller om at imponere vennerne. Brylluppet handler i sidste ende om kærligheden mellem to mennesker, der er villige til at leve deres liv til hinanden. Bryllup og bryllupsplanlægning kan være en stress-fyldt tid for alle involverede, det er derfor vigtigt at kærligheden og hele pointen med brylluppet ikke drukner i planlægning af valg af brudekjolen, hvilke bryllupskuverter samt brudepigernes kjoler etc.

For det andet er det vigtigt at have en god gruppe af mennesker til at hjælpe med hele planlægningsprocessen. Det betyder sparring mellem dig og de nærmeste, du får hjælp til planlægningen, input til forskellige ideer, om brudekjolen sidder godt, om brudebukettens farver passer til bruden osv.

For det tredje, prioritering, hvad skal gøres hvornår, og inden for hvilken tidsperiode. Længere tid til planlægning sikre en god mængde planlægnings tid og overskud til at justere og tage forbehold for ændringer. Skulle du være sent ude, så lav dig en 2 delt liste. En liste med de vigtigste ting og en liste med de knap så vigtige, og kast dig så over det vigtigste først. Herunder er lavet en lille liste over de vigtigste punkter der bør indgå i dine bryllupsplanlægnings overvejelser:

 1. Bryllupsbudget
 2. Dato og årstid (indendørs / udendørs)
 3. Toastmaster (Hvem?)
 4. Bryllupsfesten (hvor og hvem? Tema?)
 5. Bryllups Gæsteliste, udsendelse af bryllupsinvitationer
 6. Bryllupsfotograf
 7. Tema (farver, periode osv.)
 8. Hvilken mad (Catering, kage, alkohol, osv.)
 9. Beklædning (Kjoler og jakkesæt)
 10. Blomster og Dekorationer (ceremoni og reception Hall)
 11. Bryllupsmusik
 12. Brudevalsen (dans lektioner, sange osv.)
 13. Bryllupsreception
 14. Bryllupsrejse
 15. Diverse

 

Et romantisk ophold

Det er en stor oplevelse at blive gift

Det er en stor oplevelse at blive gift og efterfølgende at holde et bryllup for familie og venner. Men inden den store dag, skal der jo som bekendt være et frieri. Et sådan frieri kan ske på mange forskellige måder – til en familiekomsammen, til en fest med vennerne eller på en picnictur. Der er mange muligheder og det kan være svært at finde det helt opladte sted at fri til den man elsker og gerne vil tilbringe resten af sit liv sammen med.

Frieri i romantiske omgivelser

Mange ønsker at fri i romantiske omgivelser for at gøre noget ekstra ud af frieriet. Et godt valg kunne være på et romantisk weekendophold. På et romantisk weekendophold er der nemlig tid til hinanden uden forstyrrelser. Man kan på forhånd aftale med stedet, at man ønsker vin eller champagne samt frugt og chokolade på værelset. Der er selvfølgelig også den mulighed at man selv medbringer det. Tag eventuelt romantisk musik og stearinlys med og hvis det skal være rigtig romantisk så strø rosenblade på sengen og gulvet.

Find inspiration til romantisk ophold

Mangler du inspiration til et romantisk ophold, så er hjemmesiden her www.romantiskweekendophold.dk lige noget for dig. Siden giver dig et godt overblik over forskellige romantiske ophold så som wellness ophold, gourmet ophold og forlænget weekendophold alle disse ophold kan gøres super romantiske, det er kun din fantasi som sætter grænserne. Brug lidt tid på siden og lad dig inspirere til at gøre dit frieri til noget uforglemmeligt og ganske særligt for jer.

Læs mere om bryllupsplanlægning her.

Tips til valg af bryllupskage

Valg af bryllupskage

Så du planlægger dit bryllup? Du har tænkt på bryllupskjole, farverne, blomsterne, invitationerne … Og nu er det tid til at tænke på bryllupskage. Så hvor skal man begynde?

Bryllupskage traditioner

Bryllupskager er en overvejende vestlig tradition i vielser. Det er traditionen, at når et nygift par står sammen, hånd i hånd, og skærer kagen sammen. Dette skyldes historisk set, at man skærer i kagen, som et symbol på sammenhold og samvær. Skæringen af bryllupskagen sammen, er også en anden vigtig milepæl af parrets forpligtelse overfor hinanden på den særlige dag. Det er dybest set grunden til bryllupskager stadig er så populære i den moderne kultur.

Hvad slags bryllupskage skal vi gå efter?

Bryllupskager kommer i et stort udvalg af forskellige størrelser, former og farver. Det er helt op til brudeparrets, hvilken smag de vælger. Mest populære varianter omfatter frugt kage, chokolade kage, svampede kager og endda flødekager. Der er ingen gamle og hurtige regler, og det er helt parrets beslutning, at vælge som de vil.

Hvilken farve skal vi gå efter?

Farven på bryllupskagen bør normalt hænge sammen med de valgte bryllups farver i almindelighed. For eksempel kan du bruge farverne på brudekjolen, bryllupsblomster, bryllupsindbydelser osv. Du skal tale med din valgte bryllupskage for at få mere i dybden og mere specifik rådgivning.

Hvem skal jeg vælge?

Der er mange forskellige virksomheder, der tager hensyn til de særlige par behov. Rækken af produkter kan variere drastisk på områder som æstetik, opskrifter, smag, antal lag, farve etc etc.

Det er normalt for virksomheder at have ét møde med brudeparret så de kan se eksempler og prøvesmage bryllupskagerne og sammen beslutte sig for den perfekte bryllupskage til den perfekte bryllupsdag. Dette kan etableres ved hjælp af en talrig mængde af metoder. Afhængig af det selskab du vælger, kan de vise deres muligheder fra smagstests via fotografier, farveprøve matching og andre inspirerende ideer. Husk, at de har været gennem processen mange gange før.

Leveringsservice

Ofte har din valgte bryllupskage leverandør mulighed for at levere din bryllupskage til dit valgte feststed gratis. Dette vil ikke blot bidrage til at lette de forskellige former for pres ved din bryllupsplanlægning og men også hjælpe dig med at organisere din store dag, hvilket giver fred i sindet. Levering af bryllupskagen direkte til feststedet,  fjerner enhver bekymring i potentielle problemer med transport etc. Skal du bruge en bryllupskage til dit bryllup, så se mere på siden her, eller på google.

Brudekjolen vælges

Brudekjole – Hvad skal jeg vælge?

Hvilken figur er du? Er du buttet, slank, høj, pære eller formet, som et timeglas? Ligemeget hvad slags figur du har, så vil der altid være ting der skal fremhæves, og andre dele “gemmes lidt af vejen”. Det handler om at prøve mange forskellige brudekjoler.

Prøv så mange brudekjoler som muligt

Der findes i Danmark et hav af bryllupsleverandører indenfor brudekjoler, derfor er det vigtigt at du på Google kigger rundt efter forskellige brudekjole deignere, og så afsted ned til dem du falder for, for at prøve så mange forskellige kjoler, som muligt.

Idet du prøver så mange forskellige brudekjoler, som muligt (indenfor rimelighedens grænser), så vil du meget lettere opleve at den brudekjole du falder for, er det rigtige valg. For hvis du vender tilbage til dit valg igen og igen, så ved du det er den rigtige kjole.

Hvilken stil og look skal min brudekjole have?

Vi kender alle vores tøjsmag og vores tilgang til hvad vi synes er lækkert og fancy. Men nogengange bliver man overrasket ved at prøve noget nyt. Et bryllup er jo en blanding af det traditionelle og det trendsættende.

Du skal derfor gøre op med dig selv, om du ved dit bryllup, “tør” udfordre dig selv og omgivelserne lidt, ved at troppe op i en brudekjole selskabet ikke ville forvente at se dig i, eller om du er mere til det klassiske og “jeg er den jeg er” looket! Uanset hvad du vælger, så er det dit bryllup, og dit valg. Og du bestemmer 🙂

Bryllup og hvad så?

Hvem skal hjælpe til brylluppet?

Bryllupper betragtes altid som et helt unikt og specielt tidspunkt i kvinders liv, men bryllupsplanlægning kan sagtens være stressende. De mange detaljer der skal på plads i planlægningen og forberedelsen af et bryllup kan ofte være overvældende for en brud.

For at undgå stress op imod dit bryllup og på selve dagen, når du går ned af kirkegulvet, bør du tænke over understående råd. Når kommende gom går ned på knæ, skal bruge mindst et halvt år på at planlægge brylluppet. Start med at kigge på nettet , der er mange gode, danske websites om bryllupper. Her kan du få en masse gode oplysninger om bryllupsplanlægningen.

Spørg altid som noget af det første dit netværk om deres erfaringer med bryllupsplanlægningen, søg deres råd, når du ser noget, som du overvejer at føje til din bryllupsplan. Det essentielle er at få dig igang med en bryllupsplanlægningstankegang.

Husk det er vigtigt, at du ikke behøver planlægge dit bryllup alene, du bør bruge hjælp, rådgivning ved de mennesker du stoler på og elsker, samt den kommende gom.

Økonomien omkring dit bryllup?

I den tidlige fase af planlægningen, skal du tage stilling til hvor meget du vil ofte på dit bryllup. de økonomiske overvejelser er nødvendige for at få dine bryllupsplaner sat i de rigtige rammer, så du ved hvad og hvor meget tingene skal koste og hvilke bryllupsleverandører du så kan hyre ind til at hjælpe med dit bryllup bliver en succes.

Bruden og brudgommen betaler ofte selv for deres bryllup, især hvis de begge har en økonomisk stabil indkomst. Budgettet sætter ofte rammerne for hvad i kan arrangere og hvor. Også hvem i kan invitere og hvor mange, hvilken mad i skal have til brylluppet og hvor det skal holdes. Også hvilken brudekjole der skal købes, hvilken bryllupsfotograf, brudesko, bryllupskage, vielsesringe, brudebuket, bryllupstransport og meget andet. Husk det er JERES bryllup og ikke venners eller familiens. I bestemmer og i sætter rammerne for brylluppet. Sæt derfor jeres eget præg på brylluppet.

Bestil festlokaler til jeres bryllup i god tid

De populære festlokaler er ofte booket lang tid ud i fremtiden, sørg derfor ikke at vente for længe med at lægge jer fast på det bryllupsfest lokale i drømmer om at holde festen i. Glem heller ikke at booke kirken og få en aftale med præsten, så der er styr på alt det formelle omkring vielsen i kirken. Eller hvis det er en borgerlig vielse, så få snakket med borgerkontoret.

Bestilling sikrer dig, at i får fortrinsret til det ønskede feststed, dog vær opmærksom på at de fleste steder kræver et depositum ved bookingen. Det er også en god ide at have en plan B for festlokale, just in case der skulle opstå problemer eller stedet i drømmer om er optaget. Hvis I har 2 alternativer er i bedre sikret i planlægningen.

Overvej dine bryllupsindkøb og leverandører

Når du vælger brudekjole, selskabslokaler, farver, musik osv. skal du aldrig lade nogen diktere dit valg for dig. Husk på, det er dit bryllup og alle planer bør ske i henhold til dine præferencer. Selvfølgelig skal du skal lytte til forslag fra andre , da de måske har nogle input du ikke selv har tænkt på.

Det handler om at få så mange forskellige ting i spil så du uden tvivl er mere sikker på dit endelige valg til sidst, end stå og være nervøs for du har overset noget eller glemt noget. Et bryllup skal være personligt og det skal have elementer af både dig og gommen.

Tid til bryllupsplanlægning er meget vigtig

Når du forbereder eget bryllup, er det altid vigtigt at have tid nok til bryllupsforberedelsen, det er næsten lige så vigtig, som at kende de ting, som du og skal planlægge. Nogengange selv de bedste planer gå galt og derfor er det rart med tiden til at .Dette er en måde at sikre, at du holder dig fra at blive stresset. Selv når tingene spidser til i perioder.

En lille ændring her og der, skal der altid være plads til,  men lav aldrig store ændringer lige op mod bryllupsdatoen, medmindre det naturligvis er nødvendigt.

Sørg for at få papirerne i orden inden bryllup

Der er en del juridiske dokumenter der skal være i orden op til og omkring brylluppet, i skal skaffe jer en ægteskabserklæring fra myndighederne. Hertil skal man medbringe sin fødselsattest. Billed legitimationspapirer såsom pas, kørekort. Sørg for finde ud af hvilke dokumenter der kræves fra dig og din kommende brudgom, så i er forberedte på det mindst en måned i forvejen.

Da der er tale om personlige dokumenter, kan du bede et nogle nære familiemedlemmer om hjælp. Det vigtige er, du styr på disse vigtige dokumenter før dit bryllup finder sted. Du skal også vide, hvem præsten bliver.Ægteskabserklæringen er normalt kun gyldigt i en begrænset periode. Dette betyder, at du skal skaffe den tæt på brylluppet. Udløber tilladelsen kan der ikke foretages nogen ceremoni før i har en ny tilladelse.

Hvis du er i tvivl om disse dokumenter, så kontakt netværket og spørg om nogle har erfaringer, ellers ring til kirkekontoret og spørg. Det andet mere kedelige emne angår de juridiske dokumenter der er forbundet med ægteskab er ægteskabspagter etc, også her kan i få hjælp på kirkekontoret.

Valg af bryllupsfotograf

Når i skal vælge jeres bryllupsfotograf til jeres bryllup, så kig på google eller andre steder på nettet. Kig grundigt på billederne på fotografenes hjemmesider. De bryllupsfotografer i overvejer bør have mange bryllupsbilleder liggende, så i kan se så mange forskellige bryllupsfotos som muligt den enkelte fotograf har lavet. Bryllupsbillederne på hjemmesiden bør tale sit tydelige sprog. Kan i mærke når i ser billederne på siden at det rører ved noget i jer, og kan i se jer selv i fotografens ideer og billedstil, så har i uden tvivl fundet jer en fotograf til jeres bryllup.

Kig også efter om bryllupsfotografen viser enkelte billeder, eller også viser hele bryllupsbilledserier. Hele bryllupsfoto serier viser jer ofte et bedre billede af det samlede produkt i kan forvente at få fra jeres bryllupsfotograf når brylluppet er overstået.

Motioner regelmæssigt inden dit bryllup

At motionerer regelmæssigt op mod sit bryllup er jo altid en god ting, det vil ikke alene gøre dig “fit” på din bryllupsdag, det giver dig også styrke til at stå imod al den stress der kan opstå omkring brylluppet og dagene forinden.
Det behøver ikke være overdreven fysisk aktivitet, men fokus på god kost og motion i månederne op mod brylluppet er uden tvivl godt givet ud, og du vil opleve en stor portion velvære og et stort energi overskud.

Det handler om nogle timers fysisk aktivitet om ugen i evt fitness center eller løbture eller cykelture. Kig på din kost, får du dine vitaminer og får du din frugt og grøntsager. Er er frugt smothies altid gode at træne på, men også efter en god træning. Hold kroppen igang og slap af efterfølgende med en god bog eller stille musik.

Hvis du ikke kan træne regelmæssigt, så bare gå en tur. Tag gerne et par behagelige sko på gå til købmanden eller til kontoret istedetfor at køre. Gå eller at jog evt en lille tur i en den nærliggende park eller skov. Inviter evt nogle af dine venner med til at deltage, da enhver aktivitet bliver sjovere, når den deles med andre personer, du holder af.

Motion får også kroppen til at producere hormoner, der vil give en naturlig optur og giver positiv tænkning. En sund krop betyder også at have et rakst sind, som du vil få brug for med besværlighederne med at få bryllupsplanerne gjort til virkelighed.

Planlæg din bryllupsrejse

Når du laver planer for jeres bryllupsrejse bør du overveje at rejse langt væk fra hjemmet, det giver jeg mulighed for at koble helt fra og bare nyde hinanden og smide den ophobede stress “over bord”.  Kig på nettet efter nogle rejsepakker der tilbydes bryllupsrejsende. Du behøver ikke at forhaste dig med at vælge din rejse. Tal grundigt om det med din kæreste og overvej nogle vigtige ting, såsom rejserestriktioner, tilgængelighed og lægelige forholdsregler før I rejser til et eksotiske sted.
Det er almindeligt for de fleste par, at være væk i en til to uger. Og sørg også for at alt er i orden på din arbejdsplads og at du har forberedt din chef på dit fravær for at undgå problemer senere. Bestil i forvejen og lav en liste over de ting I pakke, så i er klar til at tage afsted efter brylluppet, uden at skulle tænke på om i nu har glemt noget.

Tips til valg af bryllupsfotografen

Valg af bryllupsfotograf

Hvordan vælger man sin bryllupsfotograf?

Først og fremmest vil jeg anbefale en søgning på Google, tjek hvad der rører sig, find den bryllupsfoto stil i ønsker og kontakt eventuelt fotografen og spørg om han eller hun er ledig på jeres bryllupsdag.

Når i har indsnævret jeres valg af fotograf til brylluppet, så prøv at skrive til nogle venner og hør om de har erfaring med de udvalgte fotografer. Sørg dog for at slå på selve billedstilen er vigtig for jer. For der findes ligeså mange forskellige tilgange til selve bryllupsfotograferingen, som der findes fotografer i Danmark.

Vær ude i god tid

Dygtige bryllupsfotografer er ofte booket lang tid i forvejen, sørg derfor at være ude i god tid, så i ikke misser jeres ynglingsfotograf.

Bryllupsfotografer laver andet end bryllupsfotografering, så vær opmærkesomme på at i ser hele bryllupsfoto serier fra den enkelte fotograf. Også mere end én serie.

I skal kunne se jer selv i fotografens billedstil

I skal kunne se jer selv i fotografens arbejde, for de billeder i får vil uden tvivl afspejles i fotografens arbejde.

Overvej også om der er penge i budgettet til en heldagsfotograf. På den måde får i klart flest bryllupsbilleder og flest bryllupsfotos med størst mulig variation.

Læs mere om bryllupsfotografer

Venligst udlånt af forevigt.dk
Venligst udlånt af forevigt.dk

Valg af brudesko

Er du på jagt efter et par brudesko til den store dag? Overvejer du måske mange forskellige typer brudesko og har du som masser af andre brude før dig, svært ved at bestemme dig, hvilke par du skal vælge? Så lad dig inspirere her på vores hjemmeside,  hvor vi har rigtig mange,  fine brudesko til rådighed.

De perfekte brudesko

De perfekte brudesko, Et par brudesko til den største dag er noget af det allervigtigste for bruden. Man vil gerne se godt ud og føle man er noget helt specielt på den store dag – prinsesse for en dag.  Man er dog nødt til også at indtænke, at man også bør sikre sig et par praktiske sko,  som man kan holde ud at have på hele bryllupsdagen og hele natten til og med brudevalsen, og selve festen til de sene nattetimer.

Læs mere om brudesko her

De smukke stiletter er ikke de praktiske til en lang dag

Mange vælger et par smukke stiletter som brudesko,  så man lige vinder den ekstra højde på og fremstår ekstra feminin på dagen. Vi tilbyder derfor. Er du i tvivl om pasform,  og om du kan holde ud at have dem på hele dagen,  tilbyder butikker en god service omkring brudeskoene.

Få inspirationen online, tjek bryllupsbilleder evt ved bryllupsfotografer, og se hvad andre brude har brugt på deres bryllupsdag af fodtøj.

Brudeslør

5 Gode råd – når du køber slør

 

1. Vælg din brudekjole før du vælger slør

Det er vigtigt at brudesløret til brylluppet, passer til både brudekjolens farve og stil, så du, som brud sikrer det bedste resultat.

2. Tænk over dit personlige udtryk

Hvilken “effekt” vil du have dit slør skal skabe og hvilket udtryk du skal det formidle. Skal det være sofistikeret med et lille “birdcage” slør eller et unikt romantisk langt slør med blonder?

3. Sløret bør matche brudekjolens udsmykning

Er din brudekjole fyldig, eller smukt broderet, eller har den mange blonder, så sørg for at matche sløret til brudekjolens udsmykning. Er din brudekjole omvendt helt enkelt, kan du matche med både et super enkelt slør, men også et romantisk blondeslør.

4. Sørg for sløret får den rette placering

Det er bandlyst at sætte sløret længere fremme på hovedet, end hvor dine ører befinder sig – på den måde opnår du et renere look, hvor dit ansigt bliver flot indrammet.

5. Overvej et ekstra slør

Traditionen tro, kan bryllupsgæsterne jo finde på at klippe sløret i stykker, lige efter brudevalsen er overstået. Derfor er det en god idé lige at købe et billigt et, du tager på lige før brudevalsen skal danses.

Historien om vielsesringe

Vielsesringens historie

De traditionelle vielsesringe

På brudeparrets bryllupsdag, sigter mange par efter at fastholde forbindelsen til fortidens traditioner og deres families historie. Det kan du gøre med dine bryllups smykker, som er blevet så vigtig en del af brylluppet, nemlig i form af selve vielsesringene. Nedenfor tager vi et kig på forskellige kulturelt inspirerede bryllups smykke traditioner for at finde mulige ideer til din ceremoni. Nogle par vil blot fortsætte med familiens egne skikke, som er gået i arv fra generation til generation, andre vil gerne forsøge noget nyt. Hvis du og din familie ikke har disse traditioner, kan det være sjovt at starte eller genoplive gamle skikke, som fremtidige medlemmer af din slægt kommer til at holde af.

Herunder finder du historier om nogle af de mest populære traditionelle vielsesringe igennem historien.

Fakta om vielsesringen

I det 3. århundrede i Grækenland, blev ringfingeren pegefingeren. I Indien var det tommelfingeren. Dagens vestlige tradition begyndte senere end grækerne, som troede, at den tredje finger blev tilsluttet direkte til hjertet af en rute, de kaldte “vene af kærlighed.”

I begyndelsen af Romertiden, kom guldbesat bånd der skulle symbolisere evig kærlighed og engagement i ægteskabet. Romerske vielsesringe blev skåret med to foldede hænder. Nogle havde en udskåret nøgle, hvorigennem en kvinde blev anset for at være i stand til at åbne hendes mands hjerte.

I 860 e.Kr., fik pave Nicolas dekreteret, at en forlovelsesring er blevet en nødvendig redegørelse for bryllupsceremoni hensigtserklæring. Han insisterede på, at forlovelsesringe var nødt til at være lavet af guld, hvilket betød et økonomisk offer, som den kommende ægtemand måtte vise han kunne klare.  Selvom det er hverdagskost i dag, var det ikke før det 16. århundrede, at mænd konsekvent begyndte at bære vielsesringe.

Læs mere om vielsesringe her

Den jødiske vielsesring

Siden oldtiden har et jødisk bryllup engagement og den efterfølgende ceremoni ikke været gyldige, medmindre der var en formel accept af et objekt, som manden gav kvinden. Siden 7. århundrede, har denne tradition, der kaldes kinyan, været repræsenteret ved købet af en ring. Den traditionelle ring er af guld, og bærer ingen indskrift eller ædelstene. Dette er for at betegne renheden af unionen. Især i oldtiden, blev ringen lavet uden ædelstene for at undgå forkerte oplysninger af sin værdi. Denne tradition har kørt frem til i dag.

Den russiske vielsesring

Denne ring er en kombination af tre indbyrdes forbundne ringe, hver en anden farve er af guld og menes at repræsentere den hellige Treenighed.

Gimmal ringen

Dette er en forlovelsesring af en slags og blev første gang set i Europa i det tidlige 16. århundrede. Den består af to eller undertiden tre, aftagelige ringe, ofte lavet af forskellige farver af guld. Når et par bliver forlovet, tager parret hver en af ringene på, indtil de sammenføres på brudens finger under vielsen. Hvis der er en tredje ring, er det normalt, at den gives til et særligt medlem af brudeparrets familie eller venner, som er vidne til forlovelsen og det efterfølgende bryllup. Denne person returnerer den tredje ring under selve ceremonien. Ofte bærer brudgommen den tredje ring. Den dobbelt-ring udveksling er almindeligt i dag har sine rødder i Gimmal ringens tradition.

Jade

I mange asiatiske kulturer, symboliserer den dybe grønne jade et held og lykke, sundhed og velstand. Du må aldrig købe jade til dig selv, ellers vil det føre til din død. Den skal gives til dig. Nogle familier køber en blok af jade, der ses som en vene af familien. Ved fødslen, får et barn et stykke jade fra blokken. Ved bryllupper, udveksles der familierne imellem jade stykker, for at byde hinanden velkommen i deres familier. Som regel i form af en ring eller en halskæde, som så velsigner dig med held og lykke og giver accept af dig ind i den nye familie.