Bosniske bryllup Traditioner
Bryllup

Bosniske bryllup Traditioner

Bosniske bryllup Traditioner

Bosniske bryllup Traditioner – Der er ikke mange traditioner ved et bosnisk bryllup. Der bliver ikke holdt tale, der bliver ikke banket på tallerkener, kysset eller andre hyggelige ting, som ved danske bryllupper. Der findes dog to traditioner, som vil blive overholdt til Vores bryllup i juni – og begge omhandler selvfølgelig penge. Den ene tradition rammer alle gæster, mens den anden kun vil involvere bruden og brudgommens forlover.

Tradition nummer 1: Betal for at blive pyntet

Hvad?

Kort tid efter ankomst til bryllupsfesten vil du få en lille blomst. Blomsten bliver sat på tøjet – og det er jo ikke gratis… Du skal regne med at betale 50-100 kr. per par, når du får blomsten sat på. Livet er jo ikke fair, så regn med at skulle af med det samme beløb, hvis du er single. Brudeparrets forældre forventes at give et lidt større bidrag.

Hvorfor?

Traditionen stammer fra en tid, hvor brudeparret først skulle starter deres liv sammen efter brylluppet. Pengene gik til at gøre huset i stand og som en lille hjælp til alle de børn, som skulle laves.

Og ja, vi har allerede begge dele – det ene barn kun.. Men det er en tradition, så.. Just do it.

Tradition nummer 2: Stjæl brudens sko

Hvad?

En tilfældig person fra bryllupsfesten kravler ned under bordet og stjæler brudens sko. Personen skal nu sælge skoen til forloveren. Der skal nogle forhandlinger til, inden den endelige pris er fastslået. Pengene går til tyven, og skoen kan kun stjæles en gang.

Hvorfor?

Tjah… Det er jo et godt spørgsmål… Hvis vi finder ud af det, skal vi nok sørge for at fortælle Jer om det.

Tradition nummer 3: Kast penge, ikke ris

Hvad?

Når brudeparret er blevet gift og kommer lykkelige ud fra rådhuset, bliver der kastet småpenge og slik. Dette er i stedet for ris, som man gør det i de fleste andre lande. Det er som regel børnene, der samler pengene og slikket ind. Ofte vil man dog vente med at kaste penge og slik efter brudeparret indtil bryllupsfesten, hvor brudeparret danser brudevals. Det er brudeparrets familie der sørger for penge og slik.

Hvorfor?

For at sprede god karma – med penge… Og for at ønske parret held og lykke med fremtiden. Som en sidegivinst plejer børnene at blive glade for slik og lidt småpenge.

Læs mere om bryllup på Wedding Company