Kategoriarkiv: Bryllup

Hvad laver et eventbureau?

Et eventbureau kan komme ud for mange forskellige opgaver. Blandt dem er det typisk arrangering af en reception, firmafest eller julefrokoster. Et eventbureau bliver typisk brugt af større firmaer, der ikke selv har tiden til, at planlægge en kommende reception, da de har mange andre ting, som de selv skal fokusere på. Derudover er prisen ofte rimlig, da eventbureauet vil lave et udkast på en plan inden for virksomhedens budget, sådan at det ikke overskrider og man er enige om den samlet pris inden eventet er overstået, således at en virksomhed pludselig ikke står med en kæmperegning, som ikke kan betales.

 

Ved at benytte sig af et eventbureau skal de ansatte og virksomhedsejeren blot dukke op til det arrangeret event eller fest, da eventbureauet står for alt hvad der tilhører. Herunder forplejning, oprydning og lokation, så det er et sted i byen, hvor alle let tilgængeligt kan komme til, hvis man ikke bor i nærheden eller i samme by. Leverer eventbureauet en god oplevelse og eksempelvis en god reception, er der også større sandsynlighed for at den samme virksomhed vil bruge samme bureau en anden gang, når muligheden byder sig, hvis de yder en god service og ligeledes en høj kvalitet.

Giv ægteskabet en sund, god start

Giv ægteskabet en sund, god start

Giv ægteskabet en sund, god start med vores guide til bryllupsunderholdning, der sætter gang i kroppens glædeshormon dopamin!

Et succesfuldt ægteskab starter med et storslået bryllup, og til et sådan event kræves der underholdning af en helt bestemt særklasse.

Du kan få mange sjove tilbud på bryllup underholdning i dagens Danmark, herunder tryllekunstnere som jo er skæg for alle aldre. Denne idé vil sætte præg på det ironiske og sjove asapekt som er med til at lægge et fundament i ægteskabet.

Det traditionelle kirkebryllup er ikke noget som alle par vil have og er man på udkig efter noget andet, har Københavns kommune taget initiativ til at blive gift i det fri.

Så til det humoristiske og eventyrlystne par, vil et bryllup i Tivoli være en god mulighed og så kan festen jo rykkes til de mange smukke lokaler rundt omkring i København, hvortil
bryllupsunderholdningen allerede er sat højt.

Et bryllup vil blive erindret med underholdning

Et scenarie hvor bruden og gommen skal skære kagen og hvor deres hyrede bryllupsunderholdning, i form af en tryllekunstner, underholder med diverse korttricks og eventuelt også fremtryller ekstra magi ud over den kærlighed som mærkes ved denne lykkelige begivenhed.

Dette bryllup vil blive husket som værende morsomt og underholdende for alle, derved har i som par sat præg på alle de gæster som vil deltage i jeres specielle og fortryllende dag.

Når i skal forenes i ægteskabet skal man ikke gå på kompromis, så derfor skal i finde den underholdning der passer bedst til jeres personligheder og jeres forhold. Denne dag skal jo huskes som en lykkelig dag hvor i valgte, at tilbringe resten af jeres liv sammen foran familier og venner.

Underholdningen kommer i mange farver og muligheder, så når i som par har taget en beslutning skal der undersøges. Den specielle dag skal jo helst kun ske en gang, så derfor skal i gøre alt hvad I kan for, at gøre den mindeværdig for jer selv. Derfor er underholdningen noget af det vigtigste.

Man kan f.eks. vælge en tryllekunstner fra København, men der er mange muligheder for at vælge noget, der rykker og er anderledes nu om stunder. Især inden for tryl findes der en del anderledes ting, f.eks. mind control for tiden, da udviklingen er rivende stærk på området.

Planlægning af bryllup

Bryllupsplanlæggeren kan både assistere til planlægning af bryllup

Bryllupsplanlæggeren kan både assistere til planlægning af bryllup, firmafester og andre fester som beskriver nogle af livets store begivenheder. Derfor: Lad mig stå bag jeres store fest.

 • Hvem kan bruge mig?

Brudepar

Brudepar, som ikke kun efterspørger en god fest, men en perfekt fest, hvor planlægningen skal være sjov. Mine brudepar skal have følelse af, at hver især skal have deres ønsker og behov opfyldt, uden at det skaber splid.

Få en perfekt oplevelse af jeres store dag ved at lade mig holde styr på ALT, så skal I blot nyde dagen.

Virksomheder

Virksomheder, som skal have arrangeret julefrokosten, jubilæet, sommerfesten. Nogle gange kan det være uoverskueligt for det interne festudvalg at holde styr på planlægningen. Her kan mine evner vise sit værd. Det kan også være til receptioner, hvor der er behov for min sparring og hjælp.

Øvrige private

Øvrige private, som ønsker sparring og hjælp til at arrangere en fest som beskriver de store mærkedage. Det kan være guld- sølv- og kobberbryllup, barnedåb eller konfirmation. Der er jo ingen grund til at bruge en masse tid og penge på en rigtig god og fin fest, hvis ikke man selv får lov til at nyde den, fordi man skal holde styr på det ene, det andet og det tredje.

 • Hvad skal jeg bruge en bryllupsarrangør/ festkoordinater til?

Mange har en opfattelse af, at en bryllupsarrangør er en dyr affære, og man derfor sagtens kan gøre det hele selv. Og selvfølgelig kan I klare sådan en planlægning selv. Men for de fleste er et bryllup den største fest I nogensinde skal planlægge – og for mange er det også den første. Derfor kan det være lidt svært at overskue hvor man skal starte, hvordan man får overholdt budgettet. Her kan en bryllupsarrangør guide jer igennem jeres jungle af spørgsmål og tanker. Dette er ligegyldig om I lige er gået i gang eller om I er gået i stå midt i jeres planlægning. For nogle er drømmen at læne sig tilbage mens bryllupsplanlæggeren holder styr på alt det praktiske. Dette giver jer mere tid til alt det sjove samt at nyde tiden med hinanden, mens jeg klarer budgetterne, researchen og leverandørerne.

 • Hvor ofte skal vi så mødes?

Alle får en gratis indledende samtale. Her taler vi jeres tanker igennem samt jeres idéer og tanker omkring planlægningen. Herefter sammensætter jeg et tilbud til jer ud fra de ønsker I måtte have, hvor antallet af møder ligger i jeres tilbud. Løbende laver vi en forventningsafstemning hinanden imellem. Vi kan mødes hos mig, hos jer eller på neutral grund – dette aftaler vi indbyrdes. Der er også mulighed for at holde møder over telefon eller mail.

 • Hvad får jeg egentlig ud af at booke Ever After som arrangør til festen?

Ever After kan tilbyde jer et unikt bryllup, der gøres til virkelighed i samarbejde med jer som brudepar. Ud fra vores fælles møder og løbende samtaler vil jeg tilrettelægge brylluppet efter jeres ønsker. Det er altafgørende for mig, at I ser tilbage på jeres bryllup med stor glæde og lykke, og at I har en fornemmelse af det var perfekt, og I fik alle jeres ønsker og drømme opfyldt. Hver bryllup er personlig, og derfor skal I kunne se og føle jer selv gennem hele planlægningen og specielt festen, som skal være JERES store dag.

 • Hvad kommer det til at koste at hyre Ever After som bryllupsarrangør?

Jeg vil skræddersy et tilbud til jer ud fra den samtale vi har indledningsvis. Der er jo ikke to bryllupper der er ens, og jeres bryllup er en unik fest. Hvert eneste brudepar har deres egne ønsker og tanker om farver, budgettet, tema, location osv. Jeg har nogle standardpakker, som I kan kigge på og benytte jer, og passer de ikke til jeres behov, så kontakt mig, så finder vi sammen af, hvad der passer til jeres behov og økonomi.

Bryllupsplanlægger

Bryllupsplanlæggeren en virksomhed

Bryllupsplanlæggeren en virksomhed, som tilbyder bryllupsplanlægning og eventkoordinering, der tilpasses efter de drømme, ønsker og behov, som de enkelte par eller personer måtte have. Planlægning er måske et farligt ord at skrive, da mange danskere ikke ønsker at lægge planlægningen af deres store begivenheder i andres hænder, da de på denne måde fralægger sig ansvar og kontrol. Derfor er Bryllupsplanlæggeren ligeså meget en konsulent virksomhed, som kan rådgive og hjælpe jer i jeres planlægning, uanset hvor meget det drejer sig om.

Kig jer lidt omkring på min hjemmeside og få mere information

Kig jer lidt omkring på min hjemmeside og få mere information om, hvad Bryllupsplanlæggeren kan tilbyde lige netop jer. Måske kan I finde noget, der frister og måske kan I finde inspiration til jeres begivenhed.

Bryllupsplanlæggeren planlægger og koordinerer unikke bryllupper

Bryllupsplanlæggeren planlægger og koordinerer unikke bryllupper, fester og andre af livets store begivenheder. Dette er ligegyldigt om det handler om konfirmation, guld- sølv- eller kobberbryllup eller en rund fødselsdag – stikker vi hovederne sammen, kan vi skabe jeres drøm af en fest.

I kan bl.a. få rådgivning, sparring og hjælp til:

 • Budgetlægning
 • At få styr på traditionerne
 • Valg af location – både til fest og fotograf
 • Valg af tøj – både til brud og gom
 • Pyntning af location – bordkort, blomster, lys mm.
 • Valg af leverandører – alt fra bryllupskagen til transport
 • Inspiration til og fremstilling af invitationer, bordkort, gæstebog mm.
 • Koordinering af jeres store dag
 • Takkekort
 • Total bryllupsplanlægning

At elske et andet menneske

Ved denne tid for 2 år siden bad Politikkens redaktion læserne indsende deres bedste
citater om kærlighed.
Der kom rigtigt mange forslag, formodentligt flere end dem, avisen valgte at trykke på
en helside med røde hjerter.

Lad mig indlede med et par eksempler:
1) “At elske et andet menneske. Det er måske den sværeste opgave, vi nogensinde vil
blive betroet, 
den ultimative opgave, den egentlige og endelige prøve, 
det arbejde, der gør alt andet til indledende øvelser”. 

2) “Man kan leve længere uden kærlighed, 
end man kan uden mad og drikke,
men fornemmelsen af tomhed er betydelig større”.

Og et par af de korte:
3) “Kærlighed er en hård branche. 
Hold dig væk eller ta´ hvad der kommer”.

4) “Jeg elsker dig så højt, 
at jeg ville dø, hvis jeg faldt ned”.

5) “Når man elsker, danser sjælen i øjnene”. 
Og sådan kunne vi blive ved.

Det, der var mest spændende for mig, var det citat, Politikkens redaktion havde
udvalgt som det bedste, 
der nogensinde er sagt om kærligheden.
Jeg ved ikke om I kender det, men det håber jeg.
Det bedste citat om kærlighed, fra sommeren 1997, 
er fra Paulus brev til korinterne kap. 13 
- det kapitel, der også kaldes kærlighedens højsang:

“Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, 
men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og 
en klingende bjælde. 
Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og
har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. 
Og om jeg så uddeler alt, hvad jeg ejer, og giver mit 
legeme hen til at brændes, men ikke har kærlighed, 
gavner det mig intet.
Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler
ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig
ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved
sandheden. 
Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.
Kærligheden hører aldrig op.......”

Her burde man nok stoppe op og stille et godt spørgsmål: 
Kan man overhovedet sige det?
Kan vi leve op til det idealbillede, som Paulus her tegner?
Er vores kærlighed evig og urokkelig? 
Selv er jeg ikke sikker.

Kan vi ikke helt identificere os med Paulus ord, 
så kan vi måske bedre med dem, som Lars HUG tager i brug i den sang, vi skal lytte
til om et øjeblik.
Den evige og uudslukkelige drøm om den kærlighed, 
vi længes og higer efter, men som virkelighedens mennesker alligevel ikke kan realisere
- som bedst når vi tror, vi ejer den, glider ud mellem fingrene på os.

Det er formodentligt denne erfaring af at være kommet til kort overfor kærlighedens
høje ideal, Lars Hug, synger om:
Hvor mange gange skal der gå.
Du er tavs, hvad tænker du på.
Hvad gemmer du i dit hjerter.
Du ku´ godt gi´ mig et blik at vandre rundt i. 
Og natten har øjne.
For du er smuk nu, ja, du er smuk nu.
For himlens skyld, så luk nu op din blomst.
For hvor jeg end står og går
Vil jeg elske dig for evigt - elske dig for evigt.
 
Dilemmaet er tydeligt nok.
Lars Hug længes efter at elske - elske for evigt, 
men hos den elskede møder han en mur af tavshed, 
han ikke kan trænge igennem.
I det sidste vers er det endnu tydeligere:
Hvis jeg ku´ komme op i din verden.
Vi ku´ smelte evigt sammen.
Hvis - men det kan de ikke. De kan ikke fuldstændigt blive ét - tilbage er kun
drømmen om den evige kærlighed.

Men hvorfor kun som en drøm?  
Jeg tror, de fleste af os godt ved, hvor skoen trykker.
- Vi ved godt, at kærligheden er en livslang opgave, måske den største, vi nogensinde
får betroet, og helt sikkert den sværeste, hvortil alt andet kan anses for indledende
øvelser.
- Vi kender godt fornemmelsen af tomhed, fordi vi alt for længe har levet uden at elske
og uden at blive elsket.
- Vi har vel alle erfaret kærligheden som en branche, 
vi ind imellem godt kunne ønske at vi have holdt os væk.
- Vi har formodentligt alle prøvet at elske så højt, at vi også faldt ned igen - men
alligevel overlevede det.
- Men vi ved også, at livet ikke ville være til at holde ud, hvis ikke vi bare en gang
imellem fik lov til se et glimt af sjælen, der danser i øjnene hos et andet menneske.

Hvad gør vi så?
Vi lever med os selv og hinanden, som vi nu engang er.
Vi elsker, nogen gange på trods og andre gange på tværs.
Vi kaster os ud i det umulige, fordi vi tror og håber, 
at kærligheden ikke bare er ligesom os, men er mere end os. 
At noget eller nogen bærer os, når vi ikke selv kan.
Kærligheden er med andre ord noget, vi tror og håber på.
Her er det så, at Paulus kommer ind i billedet.
Paulus var ikke gift og blev det formodentligt aldrig.
Han havde ikke tid, for han skulle jo forkynde det kristne budskab for hele verden!

Kernen i det budskab, der drev ham fra Jerusalem til Rom, var den kærlighed, han
havde mødt og erfaret i sit eget liv, den opstandne Jesus, Guds kærlighed i kød og
blod.
For Paulus var fra begyndelsen en nidkær forfølger af de kristne, og havde
formodentligt mere end et menneskes død på sin samvittighed.

Alligevel oplevede netop han et møde med den opstandne Jesus udenfor Damaskus.
Her oplevede han det forunderlige, at han ikke blev fordømt, men taget til nåde, og
inddraget i det projekt, 
det var at gøre hele verden til Jesu disciple.
Her mødte og erfarede Paulus, hvad barmhjertighed og tilgivelse var. 
Her blev han konfronteret med en kærlighed, 
der var som af en helt anden verden.

Når da Paulus senere skrev sin sang om kærligheden, 
var det ikke erfaringen af hans egen eller noget andet menneskes kærlighed, han så at
sige løfter op i 3. potens, 
men det var mødet med den kærlighed, som han i Jesus Kristus havde på forunderlig
vis havde fået at leve af.

Det er derfor først fremmest Guds kærlighed, der er tålmodig, mild og ikke misunder. 
Det er Jesus, der ikke praler og misunder, som ikke hidser sig op og bærer nag, men
som glæder sig ved sandheden.
Det er Kristi kærlighed, der tåler alt, tror alt og udholder alt. 
For vores gør det jo netop ikke. Det ved enhver, der bare en gang er kommet til kort
overfor et andet menneske.

Men, lyder det fra Paulus og kernen i det kristne budskab:
Vi har og vi kan altid modtage hans kærlighed. 
Vi har noget urokkeligt sandt og fast at vende tilbage til, starte forfra på, hente
tilgivelse og nyt mod fra.
Som det også lød fra en af de indledende læsninger for et øjeblik siden til jer i dag:
....Som Herren tilgav jer, skal også I gøre”.

Det er på den baggrund, vi om et øjeblik kan bede om 
Guds velsignelse over jeres ægteskab. 
Det er derfor, vi beder om at I altid må få lov til at leve i og af nåde dvs. at I altid vil få
kærligheden at leve af skænket.
Ikke blot jeres gensidige kærlighed, med også den Guds kærlighed, der er kilde og
ophav til al kærlighed. 

Måtte den kærlighed altid lyse for jer i jeres ægteskab!

Se mere:

Våre tjenester – jeres bryllup

Våre tjenester

Vi ønsker å tilby brudeparet og deres familie ro omkring bryllupet ved å bidra med hjelp til planlegging og utførelse av detaljer for bryllupet.

Vi kan bidra med:

 • Et skreddersydd bryllup
 • Finne de beste leverandørene for hvert bryllup.
 • Sørge for bedre priser på tjenester og produkter.
 • Kunnskap om tradisjoner og etiquette.
 • Vielsesdesign.
 • Å få alle detaljene på plass, så ingenting er overlatt til tilfeldigheter.
 • Bistand ang. kontrakter og offentlige papirer.
 • Hjelp til budsjettering.
 • Gaveliste.
 • Taler.
 • Sanger.
 • Fleksibilitet. Vi er alltid tilgjengelig for våre brudepar.
 • Ekstra par hender.
 • Det som skjer etter selve bryllupet.
 • Utenlandsbryllup
  • Kontakt med vielsessted i inn og utland
  • Selskapslokaler
  • Mat, bryllupskake, servering
  • Underholdning i selskapet, solist i kirken etc.
  • Innbydelser, bordkort, takkekort og andre trykksaker
  • Råd og veiledning ved valg av antrekk
  • Blomster til hele arrangementet
  • Transport
  • Bryllupsreisen
  • Personlig oppfølging hele veien

Vi er også en evig påminnelse om hva som er det viktigste på bryllupsdagen – Brudeparet! Et bryllup er en så stor begivenhet i livet, at det er viktig å ikke overlate noe til tilfeldighetene! Vi setter fokus på brudeparet, og skreddersyr bryllup som gjenspeiler personlighetene til brudeparet.

Bryllupsfesten

Bryllupsfesten er for mange den største begivenhed i livet. Her på siden kan du finde alt, hvad du har brug for til dit bryllup. Du kan finde forhandlere i indkøbsguiden, og spændende artikler i bloggen, hvor du også har mulighed for at kommentere artiklerne.

Find artiklerne på forsiden eller led herunder i kategorierne eller emnerne. Du har ligeledes mulighed for at videndele med andre på inspirationssiden.

På markedspladsen kan du sælge og købe nye og brugte ting af private til brylluppet. Er du forhandler af effekter til bryllup, eller har du noget andet at tilbyde, kan du annoncere her på siden.

Generelle bryllupstraditioner

Der findes ikke andre begivenheder, der er så fyldt med traditioner og overtro, som et bryllup. Om traditionerne følges, og overtroen dominerer, er helt op til brudeparret, men her kommer et udpluk.

Natten før…brylluppet sover brudeparret hver for sig. Det bringer nemlig uheld, hvis parret forlader det samme hus på vej til brylluppet.

Gommen må…først se brudekjolen i kirken, ellers kan det bringe ulykke. Af samme grund må han heller ikke forære sin brud bryllupsskoene.

Noget gammelt, nyt, lånt og blåt…har hver sin symbolik på bryllupsdagen. Det gamle symboliserer brudens tilknytning til sin familie og det gamle liv, det nye symboliserer lykke i den nye tilværelse, det lånte skal stamme fra en kvinde, der er lykkelig gift, da det skal smitte af på bruden, og det blå symboliserer renhed og troskab.

En mønt…i brudens venstre sko betyder, at hun aldrig kommer til at mangle penge i sit ægteskab.

Bryllupskagen skal…skæres for af bruden, da hun ellers vil blive barnløs i sit ægteskab. Alle gæster skal have et stykke af kagen, da det ellers kan betyde ulykke for både brudeparret og gæsterne.

Ris kastes…efter brudeparret for at sikre frugtbarhed i ægteskabet. Ris er et frø, der kan spire og dermed symbol på nyt liv.

Regn og sne…er ikke nødvendigvis dårligt på bryllupsdagen. Det betyder, at bruden bliver rig. Solskin betyder et kærligt samliv.

Myrter foræret…til bruden er et symbol på frugtbarhed og jomfruelighed. De kan bæres i brudebuketten eller syes ind i brudekjolen.

Dåser bundet…efter den bil, der transporterer brudeparret, skræmmer onde ånder væk. Bindes der også en sko efter bilen, bringer det lykke.

Når brudeparret…kommer hjem, bærer brudgommen sin brud over dørtærsklen. Gestussen symboliserer brudens overgang fra det gamle til det nye liv.

Brudebuketten

Traditionen siger, at gommen står for at lave brudebuketten, men ofte ender det med, at bruden er inde over valg af blomster, så hun er sikker på, den matcher stilen i brudekjolen. Vælger hun alligevel at lade sig overraske, henter gommen brudebuketten på bryllupsdagen og medbringer den til kirken, hvor den opbevares i våbenhuset, til bruden ankommer.

Gommens brystbuket laves gerne af en af den type blomster, der er med i buketten. Er der brudepiger eller brudesvende, får de ofte en miniature udgave af brude- og brystbuketten.

Efter brudevalsen kan bruden vælge at samle sine ugifte veninder og kaste buketten ud i mængden. Den kvinde, der griber buketten, er ifølge overtroen den næste i rækken, der bliver gift.

Brudevalsen

Brudeparrets første dans som mand og kone, brudevalsen, danses efter bryllupsmiddagen og efter traditionen inden midnat. Musikken er Niels W. Gades brudevals fra 3. akt af balletten Napoli.

Under dansen danner alle gæster ring om parret, og efter et stykke tid rykker de tættere og tættere på, så dansen til sidst ender i et bryllupskys.

Når dansen slutter, klippes tæerne af gommens sokker, så han ikke kan gå på frierfødder hos andre kvinder, mens brudens slør rykkes i stykker – jo mere ødelagt det bliver, jo mere lykke vil hun opleve i sit ægteskab.

Bordplanen og talerne

Både når det gælder bordplanen og talerækken til et bryllup, er der en bestemt etikette. Bordplanen har brudeparret i centrum placeret ved siden af hinanden, så gommen sidder til højre for bruden. Til venstre for bruden sidder hendes far og dernæst gommens mor. Til højre for gommen sidder brudens mor og derefter gommens far.

På samme måde som bordplanen har talerækken den nærmeste familie i centrum. Den første taler er værten, som oftest er brudgommen eller en af brudeparrets forældre, som byder velkommen. Herefter introducerer toastmasteren sig selv.

Tænk grundigt over, hvem der skal have denne rolle. Vælg en person der kan underholde selskabet uden at sætte sig selv i centrum, og allervigtigst – en person, der kan overholde klokken, så middagen inklusive indslag slutter inden midnat, hvor brudevalsen skal danses.

Efter toastmasteren er talerækkefælgen denne: brudens far, brudgommen, forloveren, brudgommens far og til sidst bruden, hvis hun ønsker at sige noget. Herefter er talerækken fri, men sættes oftest efter, hvem der er tættest på brudeparret.

Traditionen om bryllupssangene

Traditionen om bryllupssange

Det er god skik at familie og nærer venner kommer med en sang til bryllup, eller at flere går sammen om at lave bryllupssange.

Bryllupssange er ofte festlige indslag som brudeparret vil gemme altid og finde frem og mindes den store dag.

Populærer valg til bryllupssange

Smuk som et stjerneskud

Lille sommerfugl

Katinka katinka

Jeg plukker fløjlsgræs

nu går våren gennem nyhavn

Hjemmebrænderiet

Jeg en gård mig bygge vil

Kald det kærlighed

Den er fin med kompasset

Vi skal gå hånd i hånd

Se flere festsange

Hvordan laver man Bryllupssange

Du kan vælge at hyre en sangskriver til at lave din bryllupssang. De bruger typisk et standardskema som du skal udfylde med forskellige oplysninger om brudeparret, ud fra disse oplysninger sætter sangskriveren det hele sammen til vers og rim.

Bryllupssange til musikeren

Hvis du har skrevet en sang til brudeparret og du ved at der er livemusik i form af band eller pianist, er det en rigtig god idé at medbringe noder og akkorder til musikerne, så de kan spille med.

Bryllupsinvitation

Bryllupsinvitationer

Din bryllupsinvitation er det første dine gæster modtager i forbindelse med dit bryllup. Derfor er bryllupsinvitationer toneangivende for hvilken type fest du vil holde.

Det er derfor en god idé at tænke evt. bryllupstema ind i dine bryllupsinvitationer, så dine gæster er med på noderne. I bryllupsinvitationerne kan du angive alt fra dresscode til hvor formelt eller uformelt du ønsker det.

De fleste brudepar vælger det romantiske tema, med fint papir og smuk skråskrift.

I jeres bryllupsinvitationer kan I også vælge at være hemmelighedsfulde eller lade gæsterne bruge deres fantasi. Kort sagt, invitationen er det første skridt mod en gennemført fest.

Bryllupsinvitationer

Her er der en artikel under udarbejdelse.

Glæd dig til forslag til bryllupsinvitationer, alternative bryllupsinvitationer, gratis bryllupsinvitationer og meget mere.

Til inspiration:

Invitation på video, kærestebrevet, den traditionelt romantiske, invitation på nettet….

Bryllupsrejser

Facts om Bryllupsrejser

Bryllupsrejser er det man i gamle da kaldte for hvedebrødsdage eller honningmåned/honeymoon. Grunden hertil var at man spiste hvedebrød og honning, som ikke var typisk hverdagskost. Hvedebrød og honning blev mest spist ved festlige lejligheder. Hvedebrødsdagene skulle oprindeligt vare en hel måned. Det var så god skik at lade brudeparret være alene i denne tid. Idag tager brudepar typisk på romantiske bryllupsrejser af varighed på en uge eller fjorten dage.

Bryllupsrejser

Før i tiden var meningen med en bryllupsrejse at brud og gom, skulle lære at kende hinanden. I vores kultur har vi ofte været sammen længe inden vi bliver gift og kender hinanden ud og ind.

Alligevel er det at blive gift noget helt specielt for mange par og noget som der bliver brugt anseelige summer på at iscenesætte. Ovenpå et stort planlægningsarbejde som et bryllup er kan det ligefrem være at i har et reelt behov for at holde lidt ferie og nyde hinanden et eksotisk sted.

Det ses at brudepar forlader festen så brudekjolen flavrer, inden den er slut for at tage direkte afsted på bryllupsrejse. De fleste nutidige brudepar vil dog helst være med til hele festen og venter derfor med at tage afsted til et par dage efter.

Husk i forbindelse med Bryllupsrejsen

 • Skal I have specielle vacinationer i forbindelse med rejsen. Rekvirer en liste hos din læge, med steder hvor man skal specialvacineres. Vær opmærksom på at nogen vacinationer skal gives noget tid inden afrejse.
 • Skifter i navn i forbindelse med giftemålet, skal jeres pas ændres så de er tilsvarende jeres flybilletter.

Gode Bryllupsrejse historier

Har du en god historie fra din bryllupsrejse er du velkommen til at sende den til os på: salg (snabela) bryllups-fest.dk

Den alternative bryllupsrejse

Men behøver en bryllupsrejse at koste spidsen af en jetjager?

 

Ja, vil de fleste måske svare, der skal ikke spares på noget. Men husk at det er jeres kærlighed til hinanden i skal fejre og det kan man gøre lige godt i Tanzania som i Tarm.

Bryllupsbands

Bryllupsband

Her kan du finde musik til dit bryllup. Der er mange ting at tage med i sine overvejelser før man vælger musik til sit bryllup. Musikken kan få stor indflydelse på stemningen til festen. Her kan du finde gode råd og vejledning omkring booking af bryllupsband.

Booking af band til Bryllup

Sørg for at afklare følgende med bandet:

 • Afgør med digselv hvad dit budget er til musik.
 • Vær i god tid når du skal hyre et band til dit bryllup, de er ofte booket godt ud i tiden.
 • Hvor højt spiller de.
 • Kan de spille lokalet op, hvis I skal holde en rigtig stor fest.
 • Hvor meget fylder bandet, hvor meget udstyr har de med, kan de være i lokaliteten.
 • Sørg for at få en skriftlig/kontrakt aftale på jobbet.
 • Spiller bandet med på bryllupssange, særskilt hvis du har en forventning hertil.
 • Hvor lang tid spiller de og hvad koster ekstra spilletid, hvis nu der er fuld knald på festen.

Det er god kutyme at sørge for mad og eventuelt et rum til musikeren/musikerne.

BRYLLUPSREJSEN

TRADITIONEN BAG BRYLLUPSREJSEN

Når brylluppet er vel overstået, skal brudeparret traditionelt på bryllupsrejse. Men traditionen bag bryllupsrejsen fik sin begyndelse meget langt fra det den i dag betyder, nemlig romantik og tosomhed. Traditionen tager sin begyndelse i det middelalderlige Nordeuropa hvor en mand tog sig en hustru ved at kidnappe hende og fjerne hende fra hendes familie, gemme sig sammen med hende indtil familien holdt op med at lede efter hende og derefter gifte sig med hende.

Honey Moon

Det engelske ord for bryllupsrejse, “Honey Moon”, tager sin oprindelse i det middelalderlige ord “Hjunotts manathr” som betød “Hiding Moon” eller Gemme Måne på dansk, altså at gemme sig. Bryllupsrejsen var altså i gammel nordeuropæisk tid en tid inden brylluppet hvor man gemte sig for brudens familie – i dag er det naturligvis en romantisk rejse hvor det nygifte par har en dejlig ferie sammen inden deres liv som mand og hustru for alvor begynder.

ROMANTIK I VARMEN

Den traditionelle bryllupsrejse går til et eksotisk, varmt og solbeskinnet rejsemål. Men hvor man skal tage hen for at få den bedste ferie, er naturligvis helt individuelt og afhængigt af både årstid, pengepung og ønsker omkring aktiviteter. Èn ting er dog helt klar: Så længe I er enige om hvor I skal hen og hvordan ferien skal forløbe, så kan I ikke gå helt galt i byen, så tag en snak om Jeres forventninger inden I booker.

LILLE BRYLLUP, DYR REJSE

Det er de færreste som har så mange penge til rådighed at de kan holde et stort og overdådigt bryllup og så tage på 3 ugers bryllupsrejse til en romantisk ø i Stillehavet uden at skulle skele til et budget eller skære ned på en masse ting de ønskede sig. Derfor er der også mange som vælger at holde et lille bryllup og så tage på en lidt dyrere bryllupsrejse i stedet. Det er okay at prioritere rejsen over festen.

Former i Kjolen

TIMEGLASFORM

Kurver er skønne – men har man dem, er man måske ikke altid glad for dem, for der er meget modetøj man ikke kan passe når man har timeglasform. Når du skal vælge din brudekjole, skal du beslutte om du vil fremhæve eller skjule. Vil du fremhæve, så skal du vælge en kjole som den på billedet som faktisk også er i timeglasform. Hvis du vil skjule, så vælg et A-snit eller et empiresnit . Kjoler i lag og kjoler med mønstre eller lidt farver er også gode til at skjule og til at drage beskuerens øjne til hvor man gerne vil have dem hen.

LAV OG TYND

Er du den lille, spinkle pige, kan du med fordel gøre dig selv højere med en smuk A-snit brudekjole. En anden type kjole for dig kunne være en lidt kortere kjole – når man er lille kan man godt komme til at føle sig endnu mindre i et stor skrud, så vær ikke bange for at lege med kjolelængder også. Til kjolen til den lave og tynde pige er detaljer et must – find en kjole hvor der er gjort meget ud af detaljerne uden at de bliver for udtalte, da de sætter fokus på kjolen, så find en kjole med smukke mønstre, perler, syninger eller endda farver.

ÆBLEFORM

Du har lange, smukke ben og små skuldre når du er en klassisk æbleform, så en kort kjole eller en kjole med høj slids er ikke nogen dårlig idé. Et smukt A-snit er dog mere traditionelt og det er ikke alle som synes det er traditionelt nok med en kort kjole eller en udfordrende slids. Empiresnit og A-snit gør meget for en Æbleform – tænk på hvordan brudekjoler ofte er konstrueret så de strammer ind og former og det er her denne kjoleform kommer til sin ret. Til æbleformen med de små skuldre og flotte arme, er er strop- og ærmeløs kjole det helt rigtige.

PÆREFORM

Med kurverne syd for navlen, har piger med pæreform et mindre brystparti og en lille torso. Her er Empire, A-snit, kjoler halter-neck eller balkjolen et absolut must og de gør virkelig en god figur for pæreformen. De skjuler bagdel og ben helt og fremhæver overkroppen, barmen, armene eller hvad man nu ønsker at få fremhævet. Her kan man også med fordel vælge en kjole som viser ryggen frem. Sørg for at kjolen sidder tæt over navlen og løst under, det er hovedreglen for en pæreform og så lover vi at du aldrig har set skønnere ud end på din bryllupsdag.

HØJ OG TYND

Du er høj og tynd og har meget få kurver. Du ønsker sig sikkert ind i mellem at du havde lidt flere af de kvindelige kurver og er det tilfældet, så er bryllupsdagen din chance. Her kommer et havfrue-snit virkelig til sin ret pga din højde og kurverne ligger i kjolen, så det er et godt valg. Pomp og pragt er også godt for den høje og tynde som virkelig kan bære lidt “over the top”-stil uden at det bliver for meget. En kjole med Empire-snit gør meget for din øvre halvdel og en balkjole fylder den nederste halvdel ud, så det er bare om at vælge den helt rigtige kjole for dig.

HISTORIEN BAG VIELSESRINGENE

Vielsesringene er det ultimative symbol

Vielsesringene er det ultimative symbol på den evige kærlighed som skaber bunden for ægteskabet, to mennesker imellem. Men hvad ligger til grund for ringene, hvad er deres betydning og historien bag dem.

Det kan du læse her: Her i Danmark bæres vielsesringen traditionelt på den højre hånds ringfinger. Ringen bæres i de fleste lande faktisk på venstre hånds ringfinger, fingeren som også kaldes vena amoris, “kærlighedsåren”.  Ringens betydning i et giftermål er i dag den evige kærlighed og troskab, men sådan har det ikke altid været. I gamle dage var ringen et symbol på den medgift som fulgte med ægteskabet.

vielses- eller forlovelsesringe

Man kan også prøve at finde et godt tilbud når man handler vielses- eller forlovelsesringe. Her anbefaler vi på det varmeste Lauritz.com hvor man, væbnet med tålmod og tid, kan være heldig og finde guld og diamanter til næsten ingen penge.

Er økonomien ikke til at gommen, som det traditionelt hedder sig at han bør, bruger  en hel månedsløn på forlovelsesringen, så kommer man virkelig meget langt for lidt hos Chanti.

Brudebuket

En gammel tradition siger at gommen skal vælge brudens buket og at hun først må se den i kirken. Ikke mange følger denne, for de fleste brude vil gerne selv have en finger med i spillet når der skal vælges farve form og facon så det hele passer sammen og også passer til kjole stil og festdekorationer.

BRYLLUPEKSPERTENS BEDSTE SPARETIP

At spare på blomsterne for at gøre noget godt for budgettet, er ikke det samme som at have færre blomster eller mindre dekorationer. At blomsterne er et af de allerbedste steder at spare i budgettet, hænger ene og alene sammen med,  at der jo findes lige så mange skønne blomster som der findes brude og en lille buket vintergækker fra haven eller en enkelt langstilket rose er lige så smukke som en buket af  de allerdyreste liljer.

Det samme gør sig gældende for blomster i kirken og på bordene til middagen: Pynt med vejkantens vilde blomster, markblomster eller anemoner og du har klaret posten i budgettet hvor der står blomster ganske gratis. Vær kreativ og økonomisk, se hvad der findes i naturen eller i haven og hvad blomsterhandleren kan klare for små penge og resultatet bliver lige så skønt som hvis det havde kostet en masse.

LIGESOM PÅ FILM

Vi har set en trend over de sidste par år, bl.a. i film som “Sex & the City”, “Bride Wars” og “Fantastic Four”. Her har vi set store og lidt “vilde” brudebuketter, ikke så faste som de traditionelle rokokobuketter. Fælles for buketterne er de romantiske, bløde og lyse farver og at de kun er bundet samme med bånd. Stilkenes ender kan ses og så er de større end de fleste buketter.  Skønt! Problemet med manglende vand klares ved lidt god planlægning og vaser med jævne mellemrum.

Læs huskelisten til jeres bryllup

Bryllupskager

HISTORIEN BAG BRYLLUPSKAGEN

Der mange traditioner bag bryllupskagen og dens historie og oprindelse stammer flere steder fra. I en gammel græsk tradition blev et stykke af kagen delt i to af gommen over brudens hoved. Krummerne som faldt til gulvet forsøgte de kvindelige, ugifte gæster at få en del af, for sagnet sagde, at hvis man sov med en krumme fra en bryllupskage under sin pude, ville man drømme om sin rette partner og dermed ikke komme til at gifte sig med den forkerte mand.

I en gammel engelsk tradition

I en gammel engelsk tradition bagte en hustru en kage til sin mand inden han skulle ud at sejle. Hun gemte en stykke af kagen til sig selv og når han var væk ville de spise kagen på den samme dag og dermed mindes hinanden. Denne kage var et symbol på troskab og hengivenhed. I mange kulturer har man haft traditioner i forbindelse med bryllupskage og fælles for dem alle, er at kagen spises af både brud og gom og at den er et kærligt symbol mellem de to. Der er forskellige traditioner omkring farve, smag og form i de fleste lande, men her i Danmark bestemmes kagen som regel ud fra brylluppets stil og brudeparrets smag.

Skal i sikre jer livets store minder? Sikrer jer en dygtig bryllupsfotograf

Der er mange dygtige konditorer og bryllupskagebagere i Danmark

Der er mange dygtige konditorer og bryllupskagebagere i Danmark, der er blevet kendt for både den gode smag, nytænkningen og den innovative kagekunst. En konditor ganske uden sammenligning. Det står ikke skrevet nogen steder at man ikke kan lave sin bryllupskage selv. Er man en rimeligt god hjemmebager, er det slet ikke urealistisk at begive sig ud i at lave sin egen. Et alternativ til bryllupskagen findes selvfølgelig også. Mange par i både USA, England og Tyskland har fundet ud af at en chokolade fontæne er et virkeligt udsøgt og festligt alternativ til bryllupskagen.

Feststeder

HVOR DER ER HJERTERUM…

Det gamle ordsprog lyder, “Hvor der er hjerterum, er der husrum”. Vi tillader os at ændre lidt i det og sige, “Hvor der er hjerterum, er der også plads til bryllupsfest“. Mange tror at en bryllupsfest ikke kan holdes uden at den foregår i dyre lokaler, restauranter eller lignende, men det er kan den naturligvis sagtens. Hvor der er en vilje til at holde en skøn fest og fejre kærligheden mellem to mennesker, er der også en vej, og det er bare bare et spørgsmål om at finde lige hvad der passer til det enkelte pars behov, ønsker og ikke mindst pengepung. Det drejer sig altså ikke om HVOR man holder en bryllupsfest, men om at få det givne sted til at rumme lige netop de ting som man ønsker sig.

Hvor skal brylluppet holdes?

DEN STØRSTE ELLER MINDSTE POST

Feststedet er en stor del af en fest og derfor også et sted hvor man virkelig kan rykke ved sit budget. Har I 20.000 kroner til Jeres fest, så er det her I skal vælge et feststed som er gratis eller meget billigt og så bruge ekstra på pynten. Har I derimod 100.000 kroner til festen, så kan man komme meget langt for 50.000 kroner til et feststed som fx en restaurant som også leverer pynt, mad, drikke, mv. Og vi kan ikke understrege det nok – det er ikke stedet som skaber festen, men menneskene, gæsterne. Feststedet er det mest fleksible, det som kan ændres i udseende og form som ingen anden del af planlægningen. Pynt, dekorationer, farver og blomster er det som giver feststedet liv… lige meget hvilken form for feststed man har med at gøre.

Planlæg din bryllupsfest

Her er lidt gode steder vi kan anbefale:

 • Tambohus Kro
 • Admiral Hotel
 • Søgaarden
 • VEGA
 • Comwell Holte
 • Restaurant Skovkanten
 • Scandic Bygholm Park
 • Scandic Aarhus City
 • Strand & Badehotel Marienlyst
 • Comwell Borupgaard
 • Herregården Scheelsminde i Aalborg
 • Hindsgavl Slot
 • Kokkedal Slot
 • lokaler til bryllup sjælland
 • steder at holde bryllup københavn
 • bryllup med overnatning sjælland
 • lokaler til bryllup københavn
 • kro bryllup sjælland
 • lokaler til bryllup midtjylland
 • steder at holde bryllup i midtjylland
 • bryllup med overnatning jylland

Gommen

Sort er god stil

Det er næsten lige meget hvor langt man kigger tilbage, så har den mest brugte farve til gommen været sort. Hvad enten det har været i form af et jakkesæt, en smoking eller andet, så er gommen aldrig gået galt i byen med den gennemgående sorte farve. Det er der jo en grund til – og grunden er ganske enkel: Det er god stil!

BRUG DIN FORLOVER

Forloveren er traditionelt den som er hos gommen om morgenen på bryllupsdagen og som står ved hans side i kirken inden bruden ankommer, men han kan også bruges til andre ting. Få forloveren til at hjælpe i jagten på en morgengave, til polterabend og som følgesvend i alle forberedelserne – sandsynligheden for at den kommende hustru på et eller andet tidspunkt går i bridezilla-selvsving over brylluppet er rimeligt stor, og så er det rart at have en god ven at tale med.

HVOR TRADITIONEN MED FORLOVEREN STAMMER FRA

Traditionen med gommens forlover, stammer fra Tyskland i middelalderen. Dengang måtte en mand ofte bryde ind i en nabolandsby for at finde en passende brud. Han ville kidnappe hende og bringe hende hjem til sin egen landsby for at gifte sig med hende dér, og til denne gerning var han nødt til at have hjælp af en god ven – en ven med de fornødne kræfter til at hjælpe ham, særligt under vielsen, hvor hendes familie kunne tænkes at forsøge at hente hende hjem igen… deraf traditionen med forloveren. Siden dengang har forloverens funktion ændret sig meget, naturligvis, men princippet er faktisk helt det samme: At være der for gommen inden hans giftermål.

BRYLLUPSFAKTA: HISTORIEN BAG SKOEN

BRYLLUPSFAKTA

 • Something Old. Repræsenterer de traditionelle værdier, familien og fortiden.
 • Something New. Repræsenterer det nye liv, optimisme og håb om en lykkelig fremtid.
 • Something Borrowed. Noget som skal lånes ud til bruden af en lykkeligt gift kvinde. Den lykkelige kvindes visdom skulle gerne smitte af på bruden i hendes nye liv som gift kvinde.
 • Something Blue.  I gammel engelsk tid var den blå farve til en brud et symbol på troskab og det er det som den blå farve nu symboliserer – brudens troskab.
 • …and a sixpence in your shoe. I 1551 blev den første sixpence lavet i England og man er derfor helt sikker på hvor ordsproget her stammer fra. Mønten, som sagtens kan erstattes af en anden lille mønt, symboliserer brudens ønske om velstand for fremtiden og økonomisk sikkerhed.

DIADEMER

Tiderne skifter, trends kommer og går, også i brude- og bryllupsmoden. For 5 år siden så vi i Danmark en stigning i antallet af brude som bar diadem. Stigningen kom præcis da Kronprins Frederik giftede sig med den smukke Mary. Hun bar det skønneste diadem og størstedelen af de kvindelige gæster gjorde det samme.

Diadem eller Tiara? Hos Something Blue får vi tit spørgsmålet: Hvad er forskellen på et diadem og en tiara. Svaret er at der ingen forskel er, “tiara” er bare det engelske ord for “diadem” som nogle ind i mellem bruger.

HVAD MED SKOENE?

Ja, rådet her virker ganske overflødigt, for man kan vel tænke selv, men vi kvinder er kendt for at lade moden råde før fornuften når det kommer til skoene, så tag det med alligevel: GÅ SKOENE TIL!! Intet er mere ødelæggende for en god fest end for små sko som klemmer. Hvis festen er ens eget bryllup, så er det virke ærgerligt at få noget ødelagt fordi ens fødder værker, så gå skoene til inden dagen.

Festtøj

BRYLLUPSFAKTA: HISTORIEN BAG SLØRET

Sløret stammer fra ca. 1300 f.kr. i Grækenland hvor det blev båret af fromme kvinder og kvinder med høj status. Sløret blev hovedsageligt båret af disse for at de let kunne skelnes fra kvinder af lavere status og kvinder som ikke var uskyldsrene. Symbolet på uskyld blev det som bragte sløret ind i vielsesritualet hvor sløret symboliserer bruden uskyldighed. Traditionelt må gommen ikke fjerne sløret (og uskylden) før efter vielsesritualet.

Sløret er uskylden, den hvide kjole er glæden og lykken

BRYLLUPSFAKTA: DEN HVIDE KJOLE OG USKYLDEN

Mange tror at traditionen med den hvide brudekjole, kommer sig af, at bruden skal udstråle renhed og uskyld når hun træder ind i ægtestanden. Det er faktisk ikke rigtigt. Før 1499 var der tradition for sorte og mørke brudekjoler. Da Anne af England blev gift i 1499 bar hun en hvid kjole, for at vise at hun var lykkelig for sin brudgom og glad for at skulle vies. Og det var faktisk starten på traditionen med at bære en hvid kjole på sin bryllupsdag – altså, glæde og lykke.

BRYLLUPSDAGEN

DER ER INGEN GRUND TIL AT VÆRE NERVØS

Men det er du garanteret alligevel, selvfølgelig er du det. Når du vågner på din bryllupsdag står du overfor en dag som du har ventet på og forberedt i lang, lang tid og det er klart at det er vigtigt at det går godt. Her vil vi forsøge at hjælpe dig med gode tips, råd og vejledning så du kommer godt fra start og, med mindst muligt stress, kommer igennem dagen.

SPIS RIGELIGT, HELE DAGEN

Nej, det er ikke en dårlig joke vi skriver for at du ikke kan passe kjolen på din bryllupsdag – vi mener det helt alvorligt. Det er det bedste og vigtigste råd du kan få. Du skal huske at spise – selvom mad sikkert er det sidste du tænker på, så skal du huske at spise.

Du kan med fordel bede din mor eller brudepige eller en anden som du ved vil være tæt på dig i løbet af dagen, om at hjælpe dig med at få spist ved at minde dig om det eller måske endda komme med mad til dig i løbet af dagen.

Du ved godt hvordan det er når man er sulten – man får ondt i maven, ryster og bliver utilpas. Det kan ødelægge hele din dag og du opdager først at du har glemt at spise når du har fået det skidt og så er det for sent.

SLIP TØJLERNE

Du har været tovholder på din planlægning i månedsvis. Du har styr på det hele, kender alle dagens gøremål på klokkeslæt, alle de involverede kender dig og kun du kan klare opgaven… tror du. Men det nytter jo ikke noget at du skal være bryllupskoordinator når du også skal være brud. Slip kontrollen, uddeleger alle opgaver og sørg for at du har tid til at være bruden.

VÆR LIGEGLAD

Du kan jo ikke bare være ligeglad med dit bryllup, særligt efter al den planlægning! Nej, det er sandt og det foreslår vi naturligvis heller ikke. Men du er nødt til at være lidt ligeglad med hvordan dagen forløber hvis noget fx ikke går efter planen. Du har jo alle dine B-planer klar, du har sørget for at der er styr på alt hvad der skal være styr på, så det eneste du kan gøre, er at læne dig tilbage, lade dagen folde sig ud og tage det som det kommer.

LÆN DIG TILBAGE OG NYD DET

Du har sørget for at det hele er godt planlagt, du har sluppet tøjlerne og du har besluttet dig for at det som sker, må ske. Så er der kun én ting tilbage på din liste: Læn dig tilbage og nyd dagen i fulde drag. Bryllupsdagen kommer aldrig igen, de små detaljer er aldrig så vigtige som dagen i helhed, den går altid hurtigere end man kan forestille sig og det er vigtigt at man har haft en god oplevelse så man har nogle dejlige minder at  se tilbage på.

Bordpynt

BLOMSTER PYNTER FLOT

Til ethvert bryllup hører blomster. Blomster farver hele rum. En lille blomst bundet med silkebånd på stoleryggene, giver et helt rum farve og gør fx kedelige stole til noget særligt.

WEDDING FAVOURS

En lille gave til hver af Jeres gæster er en skøn måde at sige dem tak fordi de havde lyst til at dele Jeres fantastiske dag med Jer og for at de var med til at gøre den til noget specielt.

LESS IS MORE

Det engelske udtryk, “Less is More” (Mindre er Mere), er en god tommelfingerregel når du går i gang med at planlægge en fest og du gerne vil have stil, smag og klasse på dagsordenen. Der findes intet mere stildæmpende end rod. Man kan kaste om sig med det dyreste af det hele, men hvis der er for meget af det og det ser rodet og uoverskueligt ud, så har det den modsatte effekt end den tiltænkte. En enkel opdækning kan sagtens være storslået. De små detaljer gør forskellen.

Vi ANBEFALER

Det er de små detaljer som gør den store forskel når man planlægger sit bryllups “look”. Ingen anden udbyder i Danmark og Skandinavien har lige så meget bryllupstilbehør.

LAD BARE GOMMEN VÆRE

Er Jeres forhold som forhold er flest, så er bruden mere interesseret i detaljerne end gommen er, og så er rådet: Klar detaljerne selv og spørg ham hellere til råds om de store ting.

DET STORE OVERBLIK

SÅ ER DET TÆT PÅ

Jo tættere du kommer på bryllupsdagen, jo flere ting har du at holde styr på og sværere er det at holde hovedet koldt og bevare overblikket. Her er listerne en god idé at have styr på, for når du ved at du har styr på noget, så står det på listen over ting du ikke skal bekymre dig om mere eller lige nu og så kan du gå videre til noget andet og mere vigtigt. Sådan starter et godt overblik.

DET FORKROMEDE OVERBLIK

Men hvordan gør man det så lettere for sig selv? Det gør man ved at lede og fordele arbejdet så det eneste man selv skal, er at holde styr på at alle andre gør det de skal. Ja, det lyder jo som drømmejobbet, men det er ikke så sjovt som det lyder, for med det følger også ansvaret.

Hvis og når noget går galt, og noget vil gå galt når man har gang i 1000 forskellige opgaver som alle skal gå op i en højere enhed indenfor de samme 10 timer, så er det vigtigt at have en løsning uden et panikanfald. Hvis der er sket en fejl med kagen, så er det ærgerligt, for den kan ikke laves om. Så er det smart at have købt 35 pakker kransekage som backup, ikke ideelt, men et brugbart alternativ.

PLAN B

“Kransekage”, siger du nok nu. Ja, hvordan kan en lille kransekage være et brugbart alternativ til 3 tårne skøn bryllupskage med mango og hvid chokoladecreme? Nej, det er ikke et fantastisk alternativ og jo selvsagt ikke ens førstevalg, men hvis kagen fx er blevet tabt på gulvet, så er det da bedre at servere kransekager, grine af uheldet og komme videre, ikke?

KRANSEKAGE ELLER INGENTING

Man bør have en Plan B til det som man ikke ønsker at være foruden. Hvis man hellere vil undvære kage end at servere kransekage, så skal man jo ikke have en Plan B, men når du planlægger brylluppet, så overvej hele tiden hvad du ville gøre hvis noget eller nogen ikke dukkede op? Hvis fx videografen ikke kom til vielsen fordi han sad fast i trafikken, så var det smart at have allieret sig med en gæst og et videokamera, bare for en sikkerheds skyld.

DET ER DA FOR BRIDEZILLA-AGTIGT

Nej, det er det egentlig ikke. Der går faktisk først vaskeægte bridezilla i det når bruden i hysteri skrigende truer med at aflyse hele dagen fordi hende kjole mangler en blomst på slæbet eller fordi frisøren ikke krøllede håret nok. Det er vigtigt når du holder en så vigtig fest som dit bryllup, at du bevarer overblikket og sørger for hele tiden at have en løsning på hvad der måtte komme af problemer i løbet af dagen.

UDEN KIRKE, INTET GIFTERMÅL

Når det kommer til booking af de forskellige ting til et bryllup, så kan man med fordel se på det som en form for pyramide. De få, store ting i toppen er dem man først skal koncentrere sig om, jo “mindre” en post er, jo længere ned. Den største og vigtigste ting er naturligvis kirken. Hvis ikke kirken er ledig, bliver der ikke bryllup, det er klart. Så aftal med kirken som det første.

FESTSTED OG MAD HØRER SAMMEN

Efter kirken er den næste vigtige post feststedet. Her er en ting som ganske vist godt kunne bookes en smule senere, men det smarteste er at få orden på det hurtigt, da man ellers kunne ende i en situation hvor man ville være nødt til at nøjes med en ikke optimal løsning.

Det er svært at booke feststedet uden at man også har skelet til catering eller kok, særligt hvis feststedet ikke er en restaurant som helt sikkert skal levere mad og drikke. Maden er en vigtig del af festen og her kommer det lokale aspekt ind, for en caterer eller kok skal helst være tæt på feststedet geografisk, hvilket begrænser mulighederne igen. Feststed, mad og drikke skulle gerne gå sammen i en højere enhed hurtigt.

DEN SOM KOMMER FØRST TIL MØLLE…

Og så er tiden kommet til at prioritere. Hvis man vil have en bestemt fotograf eller en bestemt frisør, så må man booke hurtigt, hvad enten man har lagt sit bryllup på en populær lørdag i højsæsonen eller ej, for der er  kun 52 lørdage på et år, en fotograf kan kun være ét sted ad gangen, og dagen allerede booket, så får den som kom først til møllen, malet sit mel.

DU SKAL VÆRE PÅ FORKANT

Overvej også eventuelle leveringstidsfrister. Skal man fx bestille noget som skal trykkes, så er det en god idé at være rigtigt hurtigt ude. Skal du have trykt invitationer og får besked om at der er 4 ugers leveringstid, så vær ude 8 uger før du skal bruge dem. Ting kan gå galt med leverandører, men postvæsen og fragtmænd og der sker også tit menneskelige fejl og en undskyldning får ikke dine invitationer ud til tiden, så vær på forkant, hele tiden!

SIDSTE ØJEBLIK

Der er også ting som ikke kan gøres før i sidste øjeblik. Skal I fx holde reception hjemme med champagne, chokolade fontæne og frisk frugt, så skal frugten først købes allertidligst eftermiddagen inden. Her er det vigtigt at du sørger for at bestille frugten i god tid så du ikke kommer ud for at man er løbet tør, sørg for at du bestiller og køber et sted hvor man har ry for kun at handle med frisk frugt og få evt. en anden til at hente det for dig. Læs mere om bryllup her.

BRYLLUPSINVITATIONERNE

KRYDS I KALENDEREN

God etikette er at sende sine bryllupsinvitationer ud 3 måneder inden brylluppet, men det er jo fx ikke tids nok i sommermånederne hvor mange holder bryllup i deres gæsters sommerferie, så et godt råd er at fortælle alle gæsterne at de skal sætte kryds i kalenderen så snart I har datoen på plads.

STORE FORVENTNINGER

Hvis brudeparret har nogle forventninger til gæsternes påklædning eller optræden, så er det en god idé at fortælle dem det, evt. at skrive det i invitationen. Hvis ikke man får besked om hvad der forventes af én, er det svært at opfylde, så undgå misforståelser allerede her.

Bryllupsinvitationerne

Bryllupsinvitationerne er det første dine gæster ser af dit bryllup og derfor er de det perfekte sted for dig at starte med at lægge stilen for den dag du ønsker at holde for dem og Jer.

Hvad enten Jeres bryllup er en lille sammenkomst med Jeres nærmeste familie og 4 vennepar eller et slotsbryllup med 200 gæster, så er invitationerne, informationerne og designet vigtigt.

For i invitationen til et bryllup giver man gæsterne en idé om hvad der venter dem – ikke kun med de informationer de kan læse sig til, men også i udformning og design.

VÆR LISTERNES DRONNING

EN LISTE TIL LISTERNE

Ja, vi kan lige så godt indrømme det: Vi er besat af lister!! Men vi går i spidsen for det og håber at I kan bruge vores besættelse i Jeres bryllupsplanlægning. Og for at lægge ud med noget som lyder ganske vanvittigt, men selvfølgelig slet ikke er det, så foreslår vi at man starter sin bryllupsplanlægning med en liste til listerne.

DU SKAL JO STARTE ET STED

Det lyder voldsomt med en liste til listerne, men det er det faktisk ikke. Det er også mere en liste som skal give én overblik, for hvis du skulle have alting på én liste, så ville det blive uoverskueligt og listen ville blive alt, alt for lang. Du starter ganske enkelt bare med at give dig selv et overblik over dagen:

 • Hvor skal vi starte?
 • Hvilken kirke?
 • Hvem skal være brudepige?
 • Hvor skal festen holdes? Osv. osv.

Når du fx på et punkt på listen slår fast at vielsen skal holdes i en bestemt kirke, så starter du en ny liste dér med alt det som skal huskes til kirken… og så fremdeles. Listen over listerne, er bare en overordnet liste over de ting som skal uddybes på andre lister.

TAG ÉN TING AD GANGEN

Med lister bliver din planlægning sat i system og dermed meget lettere at overskue. Hvad der kan virke som 1000 ting du skal, bliver meget lettere at kapere når du har en liste med alt det som skal gøres og hvornår det skal gøres. På den måde kan du nøjes med at koncentrere dig om det næste på listen i stedet for alle ting på é gang og så det ikke så skræmmende.

SKAL DET GØRES RIGTIGT, SÅ GØR DET SELV!

Ja, det lyder hårdt og egentlig er det ikke ment helt så hårdt… og så alligevel. Selvom det er rart at have nogen til at hjælpe sig og selvom mange sikkert tilbyder deres hjælp, så tag den gerne men husk på at alting i sidste ende er dit ansvar og dit alene.  Husk, at hvis du vil have noget gjort på din måde… så må du gøre det selv og ansvaret er i sidste ende dit, så når nogen har hjulpet dig med noget, skal du alligevel være den som tjekker at alt er som det skal være.

VINTERBRYLLUP

Har du råd til det og mangler du den tid det tager at planlægge brylluppet, og det tager lang tid, så er det en rigtig god idé at hyre en professionel bryllupsarrangør. Men det er bestemt ikke en nødvendighed for at få det perfekte bryllup, så har du overskuddet og energien, er det bestemt muligt, med klog planlægning og overblik (og masser af lister) at fremtrylle det perfekte bryllup helt selv og være sin egen bryllupsarrangør.

Mangler i en bryllupsfotograf ?

FASTSÆTTELSE AF BRYLLUPSDATOEN

VÆR ROMANTISK – VÆR PRAKTISK

Hvis der er royalt bryllup et år, så er den dato meget populær. Det er dejligt at være romantisk i valget af bryllupsdag, med fx dagen man mødtes, men det er også fint at være praktisk og overveje hvor mange af ens gæster som fx har sommerferie i juli og august og derfor måske ikke kan deltage.

VÆR TIDLIGT UDE

Noget af det allervigtigste ved et bryllup og en bryllupsfest, er at man kan få lov til at dele dem med familie, venner og dem man holder allermest af. Og for at man skal være sikker på at alle eller næsten alle af dem som man ønsker at dele sin dag med har mulighed for at dele den med én, så må man være tidligt ude med at fortælle dem at de skal sætte et stort kryds i kalenderen på den pågældende dato. 8-12 måneder er fin tid.

SÆT KRYDS I KALENDEREN

Når amerikanere skal holde bryllup, så sender de invitationer ud 2-3 måneder som det også er traditionen her i Danmark, men 6-12 måneder inden dagen, sender de et “Save-the-date”-kort ud, et “Sæt-kryds-i kalenderen”-kort.  På den måde har man officielt fastsat datoen, inviteret gæsterne som i god tid kan afsætte dagen, alle de praktiske informationer kommer i invitationen.

BRYLLUP I FERIETID

Som beskrevet ovenfor, så er det en dejlig tanke at vælge en populær bryllupsdato i højsommeren eller den første lørdag i august hvor der traditionelt er en højere chance for at få en dag med høj sol og skøn varme. Men der er også ulemper ved et bryllup i juli og august, for sommertid er jo også ferietid og det er ikke alle som har mulighed for, med kun få måneders varsel at rykke rundt på et allerede booket familieferie til fordel for et bryllup.

VINTERBRYLLUP

Og hvem var det så lige der sagde, at det skulle være høj sol og sommer for at man kunne holde bryllup? Det var der bestemt ingen som sagde, og der er mange fordele ved at holde sit bryllup mellem oktober og marts. De ønskede feststed, den ønskede fotograf og drømmekokken er med højere sandsynlighed ledige. Mange udbydere i bryllupsbranchen tager højere priser i bryllupssæsonen, hvorimod de er lettere at forhandle med udenfor sæsonen, så der var måske oven i købet penge at spare. Og så er der masser af lækre blomster, lækre råvarer og skønne dekorationer som kun findes i det kolde halvår.

DU ER BRYLLUPSARRANGØREN

Det er hårdt arbejde at planlægge et bryllup

Det er hårdt arbejde at planlægge et bryllup – særligt hvis man skal gøre det helt alene og det skal bruden faktisk ofte. Man kan få hjælp fra venner og familie, men én skal være den som holder i alle trådene og det bliver ofte bruden selv. Tit finder bruden ud af, halvvejs inde i planlægningen, at det ikke er helt ligetil og så tror hun måske at hun ikke kan gøre det… men det kan hun!!

HVAD SKAL DET ENDE MED?

Det vigtigste når man skal planlægge, er at vide hvad slutresultatet skal være og det gælder naturligvis også for planlægning af et bryllup. For hvordan kan du finde den rette vej, hvis du ikke ved hvor du er på vej hen? Det kan du ikke! Så lav en plan over slutresultatet, hvordan skal brylluppet se ud, hvem skal med, hvordan er budgettet, hvad er Jeres ønsker. Når alt det er på plads, så er det “bare” et spørgsmål om at finde den rette vej til målet.

DRØM VIDERE!

Når man drømmer om slutresultatet, støder man ofte på ting som budgettet ikke tillader. Vores råd: Drøm! For hvem ved hvad der er muligt inden de har undersøgt alting til bunds? Hvis gommens højeste ønske fx er en tur i en Ferrari til sin polterabend, så koster det faktisk kun fra 4000 kroner, så hvis han er villig til at spare et andet sted, så kunne den drøm sagtens gå i opfyldelse.

DER ER ALTID ET ALTERNATIV

Måske ved I hvad I gerne vil have, men er uenige eller har ikke råd til drømmen. Der er altid et alternativ – husk på det! Hvis budgettet mangler 10.000 kroner, så kunne både brud og gom med fordel leje deres tøj i stedet for at eje. Hvis budgettet mangler 25.000-125.000, så kunne man flytte festen fra et dyrt feststed til et telt i haven – et fantastisk sparetip fordi en bryllupsfest i et telt kan blive noget af det smukkeste. Husk på at der altid er et alternativ.

DRØMMELISTEN

Hvor skal man så spare og gå på kompromis? Her kan man med fordel lave en nummereret liste over alle ønsker og drømme. Listens nr. 1 er noget som er fuldstændigt indiskutabelt – noget som man enten VIL eller SKAL have med i sit bryllup. Listens sidste punkt er noget som man ikke nødvendigvis behøver, men som man bare godt kunne tænke sig hvis det ellers var muligt. Når man er færdig har man fundet ud af en masse om hvor meget og hvad man ønsker og man har et meget bedre overblik over hvor man kunne spare, hvor man kunne indgå et kompromis, hvor man skal finde alternativer og hvor man kan være fleksibel.

SKØNNE BRUDEPIGER

Vi er ikke alle så heldige som bruden i 2009’s sikre biograf-hit, “He’s just not that into you”, hun har nemlig bl.a. Jennifer Aniston som brudepige – herligt. I filmen bar Aniston en skøn laksefarvet silkekjole som fremhævede hendes flotte figur uden at være prangende eller overskygge bruden og det er det helt rigtige valg af kjole til voksne brudepiger eller brudeterner som de også kaldes.

Det bedste råd til bruden når hun skal vælge brudepigernes kjoler: Vælg kjolerne med pigerne i tankerne. Sørg for at kjolerne 100% er valgt ud fra brudepigens personlighed, form og udseende… og så er det okay at kjolerne ikke er helt ens, bare de passer sammen.

FINE BRUDEBØRN

Har I børn selv eller nevøer/niecer eller venners børn som I er meget tætte på, så er det en skøn gestus at inkludere dem i ceremonien som brudebørn. Det siger sig selv, at når man involverer børn, så er man nødt til at gå lidt på kompromis og sørge for at det hele kommer til at foregå på deres præmisser og så de kan rumme det, det gælder i højere grad jo mindre børnene er. Men når det så er sagt, så er det det hele værd at gøre lidt ekstra for at få ceremonien til at blive børnevenlig og her er et par tips til det:

Sørg for at brudebørn hverken er for sultne eller for mætte. Alle forældre ved at sult er en følelse som skal stilles tilfreds hos børn nærmest med det samme den melder sig og så kan ceremoni og bryllup nærmest have sig selv.

Træthed er også en følelse som kan gøre de fleste børn umedgørlige, så sørg for at I selv eller børnenes forældre har haft et roligt døgn op til brylluppet uden stress og jag, for så har børnene haft de bedste muligheder for at få en god nats søvn og det er alfa og omega.

Sidst men ikke mindst: Gør ceremonien børnevenlig og uhøjtidelig, bed om at den ikke bliver for lang og så vær forberedt på at tage det med et smil hvis ikke det går præcis som planlagt – børn kan fornemme forventninger og nervøsitet bedre end man tror og hvis ikke atmosfæren er afslappet, så er de det heller ikke.

Et bryllup

Et bryllup er en stor begivenhed

Et bryllup er en stor begivenhed, hvor 2 mennesker siger ja til hinanden i selskab med familie og venner. Det er derfor vigtigt, at få planlægt et bryllup rigtig godt, så selve dagen bliver en god oplevelse for såvel brud, brudgom og alle gæster. Vi har samlet informationer omkring bryllup, alt fra brudekjoler, vielsesringebryllupssange, polterabend, bryllupsinvitationer til bryllupstaler.

Hjemmeside

Det kan være en rigtig god ide at lave en hjemmeside for sit bryllup. Det giver mulighed for på forhånd at give flere oplysninger omkring brylluppet, og efterfølgende kan hjemmesiden for jeres bryllup vise alle gæsterne billederne fra den store dag. Denne hjemmeside er opbygget i systemet fra wordpress, så finder du vores hjemmeside med bryllup inspirerende, kan du selv lave en tilsvarende.

Det er nemt og enkelt, og tager ikke lang tid. Du kan endda vælge en bryllup hjemmeside skabelon, så du endnu hurtigere kan komme i gang. Hvis du mangler nogle billeder, kan du vælge blandt rigtig mange professionelle bryllupsbilleder, som du frit kan bruge på jeres bryllups hjemmeside.

Skal i bruge en bryllupsfotograf ?

Forberedelser

Et bryllup kræver mange forberedelser, men ofte alt arbejdet værd, da selve brylluppet giver mange minder. I skal huske at tænke på mange ting, og sørge for i god tid at bestilt alt fra kirke, musik til festlokaler. Et bryllup kræver også mange praktiske forberedelser, da der skal laves bryllupsindbydelser, bordkort, vælges toastmaster og meget andet.

Det bliver lidt sjovere, når der skal vælges brudekjole, som en en central del af hele brylluppet. Mangle af forberedelserne har vi samlet her på siden, så tag og kig nærnmere i menuen øverst.

Efter brylluppet

Når den store dag er ovre, sidder I forhåbentlig tilbage med masser af gode minder om en fantastisk dag ! Der blev garanteret taget en masse gode billeder billeder, som gæsterne mægtig gerne vil se. Der skal også laves takkekort til mange af dem, som gav gaver, men ikke var med til brylluppet.

Bryllupsgæster

Denne side er ikke målrettet brudeparret, men netop alle de gæster, som skal med til brylluppet. For dem gælder det, at der som udgangspunkt skal holdes polterabend, skrives taler og sange inklusiv sangskjuler, planlægges underholdning osv.

Rigtig festmusik

Vi har i mange år spillet den klassiske festmusik (dvs. Dansk Top, suppe-steg-og-is, evergreens og klassiskere) og har fået stor ros. Men da vi for sjov ændrede vores repertoire så det også indeholdte nyere numre som Malene med Sys Bjerre og 80′er hits med f.eks. Rick Astley, fandt vi ud af, hvad rigtig festmusik er.

Rigtig festmusik er numre som folk elsker at danse til og skal leveres 100% live!
Det skal være numre som man ville sætte på sit eget anlæg derhjemme, hvis der var fest.
Hvis du skulle holde 40 års fødselsdag, ville du så sætte Richard Ravnvald på? Nej, vel!?

Du vil danse til 70′ernes disco, 80′ernes klassikere, de bedste hits fra 90′erne og de nyeste hits fra det seneste årti!

Læs også om brudekjoler her.

Festmusik garanti

Vi garanterer dig, at du får noget af det bedste indenfor festmusik – for hos os kan musikerne ikke bare tilmelde sig. Vi håndplukker selv vores musikere.
Dels ved at høre dem live og ved at stille krav til deres repertoire.

Derfor kan vi garantere dig, at du får 100% god festmusik, når vi er med til at finde den.

Vi har indført et nyt begreb i den danske festmusik-branche: Festmusik 2.0
Læs meget mere om det her.

Musik til alle aldre

Uanset om du skal holde bryllup, sølvbryllup, guldbryllup, 10-20-30-40-50-60-70-80-90-100 års fødselsdag, barnedåb, konfirmation, firmafest, byfest, foreningsfest eller forbrugsfest, så har vi musikere der står klar til at underholde dig og dine gæster.

Solomusikere

Dansk Festmusik er specialister i moderne solomusikere. Det vil sige, musikere som:

 • ikke skåler hele tiden, men lader gæsterne styre dette
 • ikke fortæller platte vittigheder men underholder på en behagelig måde
 • møder til tiden og er sober hele aftenen
 • spiller musik for alle – ikke Dansktop med mindre der opfordres til det

Med andre ord – en musiker som giver dig og dine gæster, det I vil høre og danse til!

Intet bryllup uden bryllupskage da.

Duo

Hvis du gerne vil have lidt mere live musik til din fest eller overvejer at have et band, kan en duo eller trio være et godt valg!

Fordelen ved en duo/trio er, at du ikke behøver at afsætte det helt store budget til musikken og du får stadig en fornemmelse af, at der er lidt mere end én musiker. Samtidig supplerer to eller tre musikere hinanden rigtig godt og dermed får du meget mere underholdning for pengene!

Trio

Hvis du gerne vil have lidt mere live musik til din fest eller overvejer at have et band, trio være et godt valg!

Fordelen ved en trio er, at du ikke behøver at afsætte det helt store budget til musikken og du får stadig en fornemmelse af, at der er lidt mere end én musiker. Samtidig supplerer tre musikere hinanden rigtig godt og dermed får du meget mere underholdning for pengene!

Bands

Skal du bruge et bryllupsband eller et orkester til havefesten, byfesten eller firmafesten? Så har vi helt sikkert et band du kan bruge.

Hvad enten du skal have moderne hits, underholdning for alle pengene eller ABBA hele aftenen, så sørger vores orkestre for, at I kommer på dansegulvet. Dermed kan vi også klare musikken til din temafest – uanset tema!

Middagspianister

En middagspianist kan ligge den perfekte baggrundsmusik til f.eks. bryllupper, receptioner m.v.
Alle vores middagspianister optræder nobelt og spiller udelukkende på klaver.

Hvis restauranten har et klaver/flygel, så spiller de også gerne på dette.

Anden underholdning

Dansk Festmusik tilbyder også anden underholdning:

 • Johnny Cash Show m/Johnny Horsepower
 • Juleunderholdning
 • Kirkekoncerter
 • Solister til kirkebryllupper

Festmusik 2.0

Dansk Festmusik har indført et nyt begreb… FESTMUSIK 2.0.
Inspireret af nettes Web 2.0 har vi valgt at døbe vores koncept for FESTMUSIK 2.0 – det vil sige, anden generation af festmusikken.

Først generation…
Den første generation af festmusikere er 80′erne og 90′ernes traditionelle musikere, som enten sad bag et elorgel eller et keyboard.
Rytmerne lyder som noget der er afspillet på en mobiltelefon, det er primært bossa-nova og rockbeat og kan bruges til alt fra Bamses Venner til Kandis og Cliff Richard – og det er også disse der præger repertoiret.
Første generations festmusikere har ofte Dansktop som deres egen favorit og er flittige lyttere til programmer som “De ringer, Vi spiller” og ”Giro 413″.

De har spillet musik i noget nær en menneskealder og forsøger at underholde hele selskabet med vittigheder fra “dengang mor var dreng”…
… og når de mærker at publikum ikke er helt med, så tyr de til det eneste nærliggende middel: Alkohol!! Et par øl under dinneren, en flaske rødvin under maden og et par efterfølgende glas cognac – så er de klar til at spille til dans…!

Anden generation = FESTMUSIK 2.0

Anden generation havde første generation til at spille til deres konfirmation… og det satte en hvis frygt i dem.
Mange af deres jævnaldrende venner har den dag i dag stadig en frygt for disse solomusikere, og kunne aldrig drømme om, at hyre en festmusiker til deres 30 eller 40 års fødselsdag!!

Læs også om fotografering ved bryllupper her.

Anden generation ved, at musikken skal være gæsternes valg og ikke deres egen – og de er IKKE festens centrum!! De ved, at de skal være i baggrunden men samtidig sørge for, at festen aldrig går død!

De lytter selv til både P3, P4 og PopFm… og her henter de også deres inspiration til nye numre. Numre, som de selv sidder og synger med på i bilen og som de har lagt mærke til, at deres venner sætter på anlægget når de holder fest.
De kan selvfølgelig også alle klassiskerne (Himmelhunden, Kald det kærlighed og Kvinde Min), og spiller dem gerne… på opfordring!

Nu ved DU hvad FESTMUSIK 2.0 er… hvad vil du have til din næste fest?

Udpluk af dinnermusik

If Tomorrow Never Comes

Garden Party

Help Me Make It Through The Night

Only You

I Love You Because

A Girl Like You

What A Wonderfull World

Crying In The Rain

Crazy

Green Green Grass Of Home

Always On My Mind

I Swear

A Place In The Sun

Living Doll

Can`t Help Falling In Love

Love Me Tender

I Can`t Stop Loving You

Yellow Bird

…Og Mange Andre Dejlige Sange…

Plus Et Medley Af Gamle Danske Sange/Melodier…

Udpluk af dansemusik

Bad Moon Rising

Brown Eyed Girl Love

Nikita

Daydream Believer

…Mange Beatles-Sange…

Have I Told You Lately

Have You Ever Seen The Rain

Hello Marylou

Div. Eagles sange…

I Just Call To Say I Love You

Gl.Rock/Soul

I Only Wonna Be With You

Late In The Evening

Love is all around

Lucky Lips

Country Road

Wonderful Tonight

Mama Don`t Dance

…Og Meget Mere God Danse-Musik…

…Ring Og Få Et Tilbud…

Fest

Bryllup og fest

Livet bliver lidt mere fantastisk når man holder en fest for sig selv, sine nærmeste og alle mulige andre mennesker man holder af. Næsten uanset hvor man befinder sig i livet er der noget at fejre, så det er altid muligt at finde en undskyldning for at holde bryllupsfest.

Her i Danmark fejrer de fleste af os fødselsdag, barnedåb, konfirmation og bryllup, men man kan også vælge at holde festen fordi det for eksempel er blevet sommer eller fordi man er blevet forfremmet på arbejdet.

Vi må heller ikke glemme for eksempel julen, der vel også er en skøn periode for de fleste familier. Det er sjældent julen bliver betegnet som en periode hvor man kører et party, men vores erfaring er at julefrokoster og gensynet med hele familien ofte er mindst lige så festligt som de regulære fester.

 • Fødselsdag
 • Børnefødselsdag
 • Bryllup
 • Kobberbryllup
 • Sølvbryllup
 • Guldbryllup
 • Barnedåb
 • Invitationer
 • Festsange
 • Festtaler
 • Selskabslege

Stemningsfuld musik til bryllup

Musiker til bryllup – Piano

Jeg har gennem sommeren haft travlt med at spille til bryllup i hele landet. For mig er det at  spille musik til et bryllup noget særligt, og jeg har mødt mange glade mennesker.

Blandt steder jeg har spillet denne sommer kan nævnes: Skodsborg Kurhotel og Spa, Malling  Kro, Cirkelordnens selskabslokaler på Frederiksberg og Valø Slotskro .

Jeg har ofte valgt at starte aftenen med nogle gode jazz- melodier: Autum leaves, Days of wine and roses, April in Paris, Dream a litle dream of me, Daydream og Misty har været faste melodier i mit repertoire denne sommer.

Jeg har mødt mange sjove og originale indslag. F.eks. kan det nævnes at Jokeren med Hip- hop nummeret “Havnen” er blevet en del af det danske festsang-repertoire. Jeg spillede det kendte riff, og gæsterne sang og rappede. Det var sjovt og originalt.

Jeg bor i København, men spiller gerne i hele landet. Jeg spillede i juli på Malling Kro ved Århus  og benyttede derfor lejligheden til, sammen med min kæreste, at se Kunstmuseet AROS. Bygningen er indvendigt, med sit fantastiske lys og former ,et  kunstværk i sig selv. Kunstneren Ron Muecks “BOY” er museets hovedaktraktion. “BOY,”, der er  en skulptur af en dreng der sidder på hug, imponerer med sin enorme størrelse og sine naturtro  detaljer.

Melodier
Alsidigt repertoire med mere end 100 melodier og plads til improvisation.

Jazz-standards, pop og blues

Fly me to the moon, Over the rainbow, Blue Moon, I am in the mood for love, Daydream, Blue Bossa, St. Louis Blus, Cry me a river, My way, You’ve got a friend, Smile, Dream a little dream of me, Matador, Ballade Pour Adeline

Repertoiret bliver hele tiden udvidet og udviklet. Hovedlinierne i musik-programmet til et bestemt arrangement sammensættes efter samtale med dem jeg skal spille hos. Jeg laver dog ikke fast rækkefølge af melodier før et arrangement da jeg i melodivalget under arrangementet, bevæger mig i den retning jeg kan mærke stemningen er til.

Jeg lærer gerne på forhånd bestemte melodier inden for den rytmiske genre samt melodier til festsange der ønskes spillet til arrangementet. Sådan ser mit repertoire ud I øjeblikket:

All of you
All or Nothing at All
A Day in the life of a fool
A fine Romance
April in Paris
As time goes by
Autum Leaves

Ballade Pour Adeline
Beauty and the Beast
Be my life’s Companion
Bella Notte
Blue Bossa
Blue moon
Blueberry Hill
Blues in C
Blues in E
Blue TrainBye Bye Blackbird

Can’t help falling in love
Can you feel the love tonight

Chariots of fire
Cherry Pink and Apple Blossom white
Colors of the wind
Come Fly with me
Cry me a river

Days of wine and roses
Daydream
De smukke unge mennesker
Den allersidste dans
Don´t Get Around much anymore
Dream a litle dream of me

Emily
End of the world
Ebb tide

Fly me to the moon
Forårsdag
For Sentimental reasons

Georgia on my mind
The girl from Ipanema
Have You Met Miss Jones

Here Comes the sun
Here, There and Everywhere
Hey Jude
Hit The Road Jack
House of the rising Sun
How Deep is your love

I am in the mood for love
I Can’t Give You Anything But Love
Isn’t she Lovely
It’s been a long long time

Jazz in Eb
Jazz in D
Jutlandia
Joanna

Kvinde min

Lady in red
The lady is a tramp
Lately
Let I be
Love me tender
Love theme from Romeo and Juliet
Lullaby of Birdland

Masser af succes
Matador
Melody in Am 1
Melody in Am 2

Mercy,Mercy,Mercy
Michelle
Misty
Moment to Moment
Morning Has Broken
My way
My Heart will go on

On Broadway
Only You
Over the rainbow

Papirsklip
Pennies from heaven

The Pink Panther
Raindrops Keep Fallin On My Head
Runaway

Side by Side
The song is you
She Loves You
The Shadow of Your Smile
Shower the people
Smile
Smoke Gets in your Eyes
Sound of Silence
Susan himmelblå
Strangers in the Night
St. Louis Blues
Så blidt tilstede
Take my Breath away
Take the A Train
That’s What Friends Are For
Time after time
To lys på et bord

What a Wonderful World
A Whole new world
When you wish upon a star
The Winner Takes It all
With a Litle Help from My Friends

Yesterday
You are the Sunshine of my life
You’ve Got a Friend

Bryllup på Norsk

Gratulerer!

Du har drømt om denne dagen lenge; Bryllupsdagen.
Dette er en av de mest fantastiske begivenhetene man noensinne kommer til å planlegge og man ønsker at dagen skal være fylt med romantikk og eleganse – man ønsker at dagen skal være perfekt!

Vi mener at alle som skal gifte seg fortjener en perfekt bryllupsdag.
Når man nå er forlovet, er det en enorm planleggingsprosess man skal gjennom, og vi hjelper gjerne til.

Dagens brudepar

Dagens brudepar, er travlere enn noensinne, med karrierer å ta vare på og ofte har man gjerne allerede fått barn. Det samme gjelder foreldrene til brudeparet – alle er opptatt med sitt. Med en hektisk tilværelse, er det mange brudepar som ikke finner nok tid til å planlegge de mange detaljene som et vellykket bryllup krever. Selv etter planlegging og budsjettering for bryllupet – gjerne ett år eller mer på forhånd – er det mange brudepar som ikke finner tid til de nødvendige forberedelser selv og samtidig være økonomiske.

Vi vil spare brudeparet for både tid og penger ved at vi tar oss av for eksempel research, anbud og det praktiske arbeidet. Slik hjelper vi brudeparet med å skape deres bryllupsdag slik de selv ønsker at den skal være.

Vi tar seg av så mye eller så lite som brudeparet ønsker. Det er brudeparet selv som avgjør vår rolle.

Vi kan også assistere brudeparet i å utvikle et budsjett, valg av leverandører, kontrakter, vielsesdesign, skikk & bruk, tradisjoner, utdrikkingslag, taler og sanger osv… Ikke minst er vi en evig påminnelse om hva som er det aller viktigste denne dagen – Brudeparet!

Brudeparet får en gratis konsultasjon

På dette møtet, snakker vi om brudeparet sine egne ideer for bryllupsdagen, presenterer os og hva vi kan bidra med, samt presentasjon av honorar. Etter konsultasjonen kan brudeparet avgjøre om de ønsker å reservere os og våre tjenester til bryllupet deres.

Vielsesdesign

Vielsesritualene i Norge er standardiserte og like for alle. Ved å be os ta seg av vielsesdesign vil dere få hjelp til å sette deres personlige preg på vielsen.

Vår visjon

Vi gjør bryllupet til en vakker, personlig opplevelse – et vellykket arrangement hvor vi tar oss av det praktiske i den grad brudeparet ønsker dette.

Vi skreddersyr den store dagen etter brudeparet sine ønsker, behov og budsjett.

Vi kjenner leverandørene i markedet, og vi vet hva som bør ligge i leverandørenes tilbud.

Vi opptrer også som en erfaren og personlig rådgiver for brudeparet og de mennesker som er involvert I bryllupsfeiringen.

Vi er små nok til å kunne stå for kvaliteten i alle ledd, og store nok til å ta oss av de største bryllupene.

Vi kan i praksis ta hånd om regien til alt fra planleggingsstadiet til siste gjest forlater festen.

Vi har svært god og bred erfaring også når det gjelder vielse i utlandet.

Er det ønskelig, tar vi oss også av det som skjer etter bryllupet.

Å bruke os skal være trygt, frigjørende og lønnsomt.

Det er brudeparet som bestemmer hvor mye eller lite vi skal være involvert.

Det er tross alt deres store dag.

Våre tjenester

Vi ønsker å tilby brudeparet og deres familie ro omkring bryllupet ved å bidra med hjelp til planlegging og utførelse av detaljer for bryllupet.

Vi kan bidra med:

 • Et skreddersydd bryllup
 • Finne de beste leverandørene for hvert bryllup.
 • Sørge for bedre priser på tjenester og produkter.
 • Kunnskap om tradisjoner og etiquette.
 • Vielsesdesign.
 • Å få alle detaljene på plass, så ingenting er overlatt til tilfeldigheter.
 • Bistand ang. kontrakter og offentlige papirer.
 • Hjelp til budsjettering.
 • Gaveliste.
 • Taler.
 • Sanger.
 • Fleksibilitet. Vi er alltid tilgjengelig for våre brudepar.
 • Ekstra par hender.
 • Det som skjer etter selve bryllupet.
 • Utenlandsbryllup
  • Kontakt med vielsessted i inn og utland
  • Selskapslokaler
  • Mat, bryllupskake, servering
  • Underholdning i selskapet, solist i kirken etc.
  • Innbydelser, bordkort, takkekort og andre trykksaker
  • Råd og veiledning ved valg av antrekk
  • Blomster til hele arrangementet
  • Transport
  • Bryllupsreisen
  • Personlig oppfølging hele veien

Vi er også en evig påminnelse om hva som er det viktigste på bryllupsdagen – Brudeparet! Et bryllup er en så stor begivenhet i livet, at det er viktig å ikke overlate noe til tilfeldighetene! Vi setter fokus på brudeparet, og skreddersyr bryllup som gjenspeiler personlighetene til brudeparet.

Vielsesdesign

Et bryllup er en av livets viktigste og største begivenheter. En personlig markering hvor to mennesker som elsker hverandre, feirer sin kjærlighet ved å inngå et løfte om å dele livet sammen.

Når to mennesker bekrefter kjærligheten ved å gifte seg, ønsker de gjerne at denne dagen skal være unik. Vielsesritualene i Norge er standardiserte og like for alle. Ved å be os ta seg av vielsesdesign vil dere få hjelp til å sette deres personlige preg på vielsen.

Loven og kirken setter visse faste rammer rundt seremoniene, men det er likevel mange måter å gjøre opplevelsen større på, både for brudeparet og gjestene.

Dere har kanskje store drømmer eller enkle ideer. Vi vil være med på å hente disse fram, slik at vielsen blir akkurat den starten på ekteskapet dere har håpet på.

Vi opplever ofte at en vellykket vielse kjennetegnes gjennom at brudeparet og gjestene føler seg berørt av budskapet gjennom hele vielsen.

Se fotos fra dygtige bryllupsfotografer her.

Tre gode grunner

1. Vi hjelper Deg med å spare penger!

Mange av våre brudepar blir overrasket over dette faktum.
Bryllupskulturen i Norge og Danmark, er i endring.
Flere brudepar velger å sette bort den praktiske delen av bryllupsforberedelsene til en profesjonell bryllupskoordinator. Mange er på forhånd bekymret for at denne type tjeneste skal bli en ekstrakostnad i bryllupsbudsjettet, og blir positivt overrasket når de ser at man faktisk sparer penger isteden ved å benytte seg av denne tjenesten.

Leverandørene vet at man har et større budsjett å forholde seg til når man skal gifte seg. Om dette dreier seg om et budsjett på kr. 45.000, kr. 90.000 eller kr. 150.000+ – brudeparet blir likevel betraktet som en ”engangs-kunde”. Dette vil si at sannsynligheten er liten for at det samme paret kommer tilbake for å bestille (for eksempel) flere bryllupskaker eller selskapstelt til 80 personer.
Dette gjør at prisen fra leverandør til brudepar som oftest er fullpris eller med svært liten rabattering.

Vi er involvert i mange brylluper hvert år.
Vi bestiller varer og tjenester fra leverandørene hver dag. I tillegg kvalitetssikrer vi de forskjellige leverandørene så vi er sikre på at våre brudepar får levert kvalitet fra seriøse leverandører.

Leverandørene anser os som en returnerende kunde, og kilde til en god del ” business”. På grunn av dette, er vi i stand til å fremforhandle svært gode priser fra leverandørene. Dette er noe våre brudepar nyter godt av, da all rabattering i sin helhet blir gitt til disse.

 

2. Vi sparer Dere for tid!

Dagens brudepar har ofte jobber som tar mye av deres tid, og i mange tilfeller har man også fått barn. Planlegging av bryllup, kontakt med leverandører og generell organisering av bryllupet må derfor skje i løpet av dyrebar fritid.

Vi tar oss av denne tidkrevende prosessen og rapporterer til brudeparet jevnlig. Slik kan man for eksempel be oss om å undersøke mulighetene, kostnadene og de generelle tilbud hvilke som helst av leverandører kan tilby. Når vi har undersøkt markedet, vil vi rapportere tilbake til brudeparet, så de selv kan avgjøre hva de ønsker å bestille. Vi gjør jobben, brudeparet tar avgjørelsene!

3. Vi sparer Dere for stress!

På selve bryllupsdagen, vil vi ha en bryllups-koordinator tilstede for å sikre at leverandørene utfører oppdragene sine som bestilt og koordinerer disse så dagen blir slik brudeparet ønsker.

Mange brudepar bekymrer seg for alt som kan gå galt, og dette kan ofte gå ut over hvordan de opplever bryllupsdagen sin. ” Hva skjer om limousinen kræsjer kvelden før bryllupet, fotografen har dobbel-booket, eller solisten har fått halsbetennelse om morgenen”!?

Brudepar skal nyte dagen, ikke bekymre seg over den.

Ville det ikke vært godt å vite at sin koordinator er tilstede for å effektivt ta seg av dette og evt, booke en ny limousin, hente inn ny fotograf eller ordne en ny solist?

Vi tilbyr også brudeparene tjenester som vil frigjøre dem fra stress; disse blir alltid presentert i våre møter.

Det er slik vi sparer Dere for stress.


 

Huskelisten til brylluppet

 • Gå gerne igang med at planlægge jeres bryllup 1 år før den store dag.
 • Fastsæt en dato for den store dag – ved kirkebryllup aftales datoen sammen med præsten, så i er sikre på at får jeres dato(salmer, pynt m.m.). Ved borgerlig vielse aftales datoen med rådhuset.
 • Send bryllupsinvitationer ud til de gæster i ønsker skal være med på jeres dag
 • Snak om de gensidige forventninger og ønsker og lav evt et bryllupsbudget.
 • Bestil restaurant eller festlokale ( husk serveringpersonale )
 • Bestil bryllupsmenu
 • Bestil overnatning
 • Bestil brudebuket, knaphulsblomster, borddekorationer m.m
 • Kig efter vielsesringe
 • Prøvesmag forskellige bryllupskager og bestil jeres favorit
 • Køb brudekjole, slør, sko, strømpebånd, undertøj og lignende
 • Tøj til brudgom og brudepiger/svende
 • Bestil tid hos frisør ( brudehår og make-up)
 • Bestil tid til negle og lignende
 • Smykker udvælges (måske er det noget lånt eller gammelt – se bryllupstraditioner)
 • Bestil musik og anden underholdning
 • Bestil bryllupsrejse
 • Bestil bryllupsfotograf
 • Bestil transport til og fra kirke/rådhus
 • Indhent og udfyld en ægteskabserklæring
 • Udarbejd en ønskeliste
 • Vælg gavekoordinator og toastmaster
 • Køb bordkort, menukort, risposer m.m.
 • Vælg forlover (ved kirkelig vielse)
 • Vælg 2 vidner (ved både borgerlig og kirkelig vielse)
 • Arrangér overnatning til gæsterne (privat indlogering eller hotel)
 • Forbered tale/sang/event til din tilkommende
 • Øv jer på brudevals
 • Udarbejd en bordplan
 • Køb morgengaver
 • Taske med tøj til overnatning på bryllupsnatten
 • Afsend takkekort

Bryllup generelt

Traditionen siger, at gommen står for at lave brudebuketten

Traditionen siger, at gommen står for at lave brudebuketten, men ofte ender det med, at bruden er inde over valg af blomster, så hun er sikker på, den matcher stilen i brudekjolen. Vælger hun alligevel at lade sig overraske, henter gommen brudebuketten på bryllupsdagen og medbringer den til kirken, hvor den opbevares i våbenhuset, til bruden ankommer.

Gommens brystbuket laves gerne af en af den type blomster, der er med i buketten. Er der brudepiger eller brudesvende, får de ofte en miniature udgave af brude- og brystbuketten. Efter brudevalsen kan bruden vælge at samle sine ugifte veninder og kaste buketten ud i mængden. Den kvinde, der griber buketten, er ifølge overtroen den næste i rækken, der bliver gift.

Brudevalsen

Brudeparrets første dans som mand og kone, brudevalsen, danses efter bryllupsmiddagen og efter traditionen inden midnat. Musikken er Niels W. Gades brudevals fra 3. akt af balletten Napoli. Under dansen danner alle gæster ring om parret, og efter et stykke tid rykker de tættere og tættere på, så dansen til sidst ender i et bryllupskys.

Når dansen slutter, klippes tæerne af gommens sokker, så han ikke kan gå på frierfødder hos andre kvinder, mens brudens slør rykkes i stykker – jo mere ødelagt det bliver, jo mere lykke vil hun opleve i sit ægteskab.

Bordplanen og talerne

Både når det gælder bordplanen og talerækken til et bryllup, er der en bestemt etikette. Bordplanen har brudeparret i centrum placeret ved siden af hinanden, så gommen sidder til højre for bruden. Til venstre for bruden sidder hendes far og dernæst gommens mor. Til højre for gommen sidder brudens mor og derefter gommens far.

På samme måde som bordplanen har talerækken den nærmeste familie i centrum. Den første taler er værten, som oftest er brudgommen eller en af brudeparrets forældre, som byder velkommen. Herefter introducerer toastmasteren sig selv. Tænk grundigt over, hvem der skal have denne rolle.

Vælg en person der kan underholde selskabet uden at sætte sig selv i centrum, og allervigtigst – en person, der kan overholde klokken, så middagen inklusive indslag slutter inden midnat, hvor brudevalsen skal danses. Efter toastmasteren er talerækkefælgen denne: brudens far, brudgommen, forloveren, brudgommens far og til sidst bruden, hvis hun ønsker at sige noget. Herefter er talerækken fri, men sættes oftest efter, hvem der er tættest på brudeparret.

Morgengaven

Oftest bugner gavebordet af fine ting fra gæsterne, men til bryllupper er der også tradition for at brudeparret giver hinanden en gave, nemlig en morgengave. Gaven gives morgenen efter brylluppet, når brudeparret vågner. Tidligere var det kun bruden, der modtog en gave som en form for medgift, skulle hun ikke kunne klare sig godt i ægteskabet.

Senere udviklede gaven sig til en tak fra gommen for, at hun havde skænket ham sin mødom. I dag fejrer brudeparret hinanden og deres kærlighed ved at give en gave begge veje. Ofte er gaverne meget personlige og kan være et alt fra et smykke, et ur, et kunstværk, en rejse eller en anden form for oplevelse.

Læs mere om bryllupsplanlægning her.

Vielsesringene

Højre eller venstre ringfinger? Når der diskuteres bryllup, er det et af de spørgsmål, der oftest diskuteres, nemlig hvor vielsesringen egentlig skal sidde. Argumentet for venstre hånd er, at den er tættest på hjertet, og der løber en blodåre direkte fra denne finger og til hjertet, hvorimod der argumenteres for højre hånd, fordi det er den hånd, troskabsløftet afgives med.

Reglen er, at der faktisk ikke er nogen regel, men den løsning, der oftest vælges er, at sætte en eventuel forlovelsesring på venstre hånd og derefter flytte den over på højre hånd under vielsen, hvis den samme ring bruges som vielsesring. Bærer bruden to ringe, kan forlovelsesringen blive siddende på venstre ringfinger, mens vielsesringen sættes på højre.

Det mest klassiske valg af vielsesringe er glatte guldringe til både gom og brud, ofte med sten i brudens ring. Vielsesringe findes dog i alle metaller og udformninger og kan specieldesignes efter helt personlige ønsker.

Under vielsen er det oftest forloveren, der bærer ringene, men der kan også udpeges en særlig ringbærer. Har I valgt ikke at have nogle af delene, medbringer gommen ringene til vielsen.

Gæsternes påklædning

Huskeregel nummer ét som gæst? Vær aldrig overdressed i forhold til brudeparret. Det er deres dag, og de skal have lov til at være noget helt særligt. For herrerne betyder det, at det er okay at have samme type påklædning på som gommen, men ikke noget der er finere. Er gommen klædt i jakkesæt, så lad smokingen hænge hjemme i skabet. Er han derimod i kjole og hvidt, går smokingen an. For de kvindelige gæsters vedkommende er den vigtigste regel ikke at klæde sig i hvidt, eller nuancer der kommer tæt på.

På bryllupsdagen har bruden patent på den farve. Derudover mener nogle, at det heller ikke er velanset at komme i sort, da det opfattes som sorgens farve. Sort er dog efterhånden så stor en modefarve, at mange kvinder ikke tænker over det, men skal etiketten følges, er det god stil at spørge bruden, om det er i orden at møde op i sort. For kvinder er det okay at bære hatte eller hårbøjler i kirken, mens mændene skal tage dem af indenfor.

Mange bryllupsgæster vælger at bære ét sæt tøj i kirken og et andet til selve festen, da de ikke vil sidde i det store skrud i kirken. Det er helt op til den enkelte og afhænger ofte af, hvor god tid der er til omklædning mellem vielse og fest.

Er du i tvivl om noget i forhold til påklædningen, så ring og spørg brudeparret. Ofte gør de allerede opmærksom på en eventuel dresscode i invitationen, men er det ikke tilfældet, så spørg hellere en gang for meget, end en gang for lidt, så du ikke skuffer brudeparret ved at møde op i noget, der ikke lever op til deres forventninger. Som udgangspunkt er det dog altid godt at huske på, at brudeparret som oftest har gjort rigtig meget ud af dagen, så det er god stil at pynte sig til lejligheden.

Se en dygtig bryllupsfotograf på arbejde her.

Gommens bryllupstøj

Når der skal shoppes bryllupstøj til gommen, gælder det om at se på tidspunktet for jeres vielse. Den rette påklædning afhænger nemlig af, hvornår I har bestemt at sige ja til hinanden. Foregår vielsen om formiddagen kalder garderoben på et såkaldt Morning Suit – jaket – en jakke der går i spids bagtil – med tilhørende vest og eventuelt en høj hat, hvis stilen køres fuldt ud. Husk dog at tage hatten af i kirken. Til selve festen, skiftes der så til mørkt tøj eller den lidt mere festlige smoking.

Holder I et eftermiddagsbryllup er den korrekte påklædning til gommen kjole og hvidt. Rigtig mange mænd vælger at blive gift i smoking, men skal de helt traditionelle regler overholdes, er det ikke passende i kirken, da en smoking anses for festtøj, der først bæres efter kl. 17.00. Helt særligt gælder for mænd, der er militærpersoner, her vil det være oplagt at blive gift i gallauniform.

Som ekstra pynt vælger langt de fleste gomme at sætte en blomst i knaphullet, som matcher en af blomsterne i brudebuketten. Brystbuketter kan også vælges til brudens far, en eventuelt Best Man og små brudesvende for at dagens centrale personer skiller sig ud fra mængden.

Generelle bryllupstraditioner

Der findes ikke andre begivenheder, der er så fyldt med traditioner og overtro, som et bryllup. Om traditionerne følges, og overtroen dominerer, er helt op til brudeparret, men her kommer et udpluk.

Natten før…brylluppet sover brudeparret hver for sig. Det bringer nemlig uheld, hvis parret forlader det samme hus på vej til brylluppet.

Gommen må…først se brudekjolen i kirken, ellers kan det bringe ulykke. Af samme grund må han heller ikke forære sin brud bryllupsskoene.

Noget gammelt, nyt, lånt og blåt…har hver sin symbolik på bryllupsdagen. Det gamle symboliserer brudens tilknytning til sin familie og det gamle liv, det nye symboliserer lykke i den nye tilværelse, det lånte skal stamme fra en kvinde, der er lykkelig gift, da det skal smitte af på bruden, og det blå symboliserer renhed og troskab.

En mønt…i brudens venstre sko betyder, at hun aldrig kommer til at mangle penge i sit ægteskab.

Bryllupskagen skal…skæres for af bruden, da hun ellers vil blive barnløs i sit ægteskab. Alle gæster skal have et stykke af kagen, da det ellers kan betyde ulykke for både brudeparret og gæsterne.

Ris kastes…efter brudeparret for at sikre frugtbarhed i ægteskabet. Ris er et frø, der kan spire og dermed symbol på nyt liv.

Regn og sne…er ikke nødvendigvis dårligt på bryllupsdagen. Det betyder, at bruden bliver rig. Solskin betyder et kærligt samliv.

Myrter foræret…til bruden er et symbol på frugtbarhed og jomfruelighed. De kan bæres i brudebuketten eller syes ind i brudekjolen.

Dåser bundet…efter den bil, der transporterer brudeparret, skræmmer onde ånder væk. Bindes der også en sko efter bilen, bringer det lykke.

Når brudeparret…kommer hjem, bærer brudgommen sin brud over dørtærsklen. Gestussen symboliserer brudens overgang fra det gamle til det nye liv.

Traditionen om bryllupssange

Traditionen om bryllupssange

Det er god skik at familie og nærer venner kommer med en sang til bryllup, eller at flere går sammen om at lave bryllupssange.

Bryllupssange er ofte festlige indslag som brudeparret vil gemme altid og finde frem og mindes den store dag.

Populærer valg til bryllupssange

Smuk som et stjerneskud

Lille sommerfugl

Katinka katinka

Jeg plukker fløjlsgræs

nu går våren gennem nyhavn

Hjemmebrænderiet

Jeg en gård mig bygge vil

Kald det kærlighed

Den er fin med kompasset

Vi skal gå hånd i hånd

Se flere festsange

Bryllupssange på nettet

Her finder du gode og gratis bryllupssange

Hvordan laver man Bryllupssange

Du kan vælge at hyre en sangskriver til at lave din bryllupssang. De bruger typisk et standardskema som du skal udfylde med forskellige oplysninger om brudeparret, ud fra disse oplysninger sætter sangskriveren det hele sammen til vers og rim.

Bryllupssange til musikeren

Hvis du har skrevet en sang til brudeparret og du ved at der er livemusik i form af band eller pianist, er det en rigtig god idé at medbringe noder og akkorder til musikerne, så de kan spille med.

Bryllupsinvitationer

Din bryllupsinvitation er det første dine gæster modtager i forbindelse med dit bryllup. Derfor er bryllupsinvitationer toneangivende for hvilken type fest du vil holde.

Det er derfor en god idé at tænke evt. bryllupstema ind i dine bryllupsinvitationer, så dine gæster er med på noderne. I bryllupsinvitationerne kan du angive alt fra dresscode til hvor formelt eller uformelt du ønsker det.

De fleste brudepar vælger det romantiske tema, med fint papir og smuk skråskrift.

I jeres bryllupsinvitationer kan I også vælge at være hemmelighedsfulde eller lade gæsterne bruge deres fantasi. Kort sagt, invitationen er det første skridt mod en gennemført fest.

Bryllupsinvitationer

Her er der en artikel under udarbejdelse.

Glæd dig til forslag til bryllupsinvitationer, alternative bryllupsinvitationer, gratis bryllupsinvitationer og meget mere.

Til inspiration:

Invitation på video, kærestebrevet, den traditionelt romantiske, invitation på nettet….

Brudekjoler og historie

Brudekjoler har altid betydet meget op igennem tiden ikke mindst for den giftemodne kvinde. Her kan du finde forskellig information og inspiration om brudekjoler om du leder efter en utraditionel, billig eller utraditionel brudekjole.

Brudekjoler har skiftet udseende igennem tiderne mange gange og det kan være en idé at kigge i historiebøgerne for inspiration.

Utraditionelle brudekjoler

En utraditionel bryllupskjole er et opsigtsvækkende valg, vælg en farvet bryllupskjole og lys op i skærene  kontrast i den hvide kirke.

Tilbehørsinspiration

 • Handsker
 • slør
 • Hat
 • Hårbånd/blomster i håret
 • Kulturel klædedragt/brudekjole/indisk brudekjole
 • Strømpeholdere/bånd
 • Støvler eller sko
 • Brudebuket

Her vil der blive skrevet artikler om brudekjolens historie, brudekjoler, billige brudekjoler, brugte brudekjoler, brudekjoler i nærheden af dig, geografi (by), online, fest kjoler, festkjoler, lilly brudekjoler, selskabskjoler.

Du finder ressourcer i bunden af denne side hvor du kan finde mere information. Velkommen til en verden af bryllup.

Facts om Bryllupsrejser

Bryllupsrejser er det man i gamle da kaldte for hvedebrødsdage eller honningmåned/honeymoon. Grunden hertil var at man spiste hvedebrød og honning, som ikke var typisk hverdagskost. Hvedebrød og honning blev mest spist ved festlige lejligheder. Hvedebrødsdagene skulle oprindeligt vare en hel måned. Det var så god skik at lade brudeparret være alene i denne tid. Idag tager brudepar typisk på romantiske bryllupsrejser af varighed på en uge eller fjorten dage.

Bryllupsrejser

Før i tiden var meningen med en bryllupsrejse at brud og gom, skulle lære at kende hinanden. I vores kultur har vi ofte været sammen længe inden vi bliver gift og kender hinanden ud og ind.

Alligevel er det at blive gift noget helt specielt for mange par og noget som der bliver brugt anseelige summer på at iscenesætte. Ovenpå et stort planlægningsarbejde som et bryllup er kan det ligefrem være at i har et reelt behov for at holde lidt ferie og nyde hinanden et eksotisk sted.

Det ses at brudepar forlader festen så brudekjolen flavrer, inden den er slut for at tage direkte afsted på bryllupsrejse. De fleste nutidige brudepar vil dog helst være med til hele festen og venter derfor med at tage afsted til et par dage efter.

Husk i forbindelse med Bryllupsrejsen

 • Skal I have specielle vacinationer i forbindelse med rejsen. Rekvirer en liste hos din læge, med steder hvor man skal specialvacineres. Vær opmærksom på at nogen vacinationer skal gives noget tid inden afrejse.
 • Skifter i navn i forbindelse med giftemålet, skal jeres pas ændres så de er tilsvarende jeres flybilletter.

Gode Bryllupsrejse historier

Har du en god historie fra din bryllupsrejse er du velkommen til at sende den til os på: salg (snabela) bryllups-fest.dk

Den alternative bryllupsrejse

Men behøver en bryllupsrejse at koste spidsen af en jetjager?

Ja, vil de fleste måske svare, der skal ikke spares på noget. Men husk at det er jeres kærlighed til hinanden i skal fejre og det kan man gøre lige godt i Tanzania som i Tarm.

Bryllupsband

Bryllupsband

Her kan du finde musik til dit bryllup. Der er mange ting at tage med i sine overvejelser før man vælger musik til sit bryllup. Musikken kan få stor indflydelse på stemningen til festen. Her kan du finde gode råd og vejledning omkring booking af bryllupsband.

Booking af band til Bryllup

Sørg for at afklare følgende med bandet:

 • Afgør med digselv hvad dit budget er til musik.
 • Vær i god tid når du skal hyre et band til dit bryllup, de er ofte booket godt ud i tiden.
 • Hvor højt spiller de.
 • Kan de spille lokalet op, hvis I skal holde en rigtig stor fest.
 • Hvor meget fylder bandet, hvor meget udstyr har de med, kan de være i lokaliteten.
 • Sørg for at få en skriftlig/kontrakt aftale på jobbet.
 • Spiller bandet med på bryllupssange, særskilt hvis du har en forventning hertil.
 • Hvor lang tid spiller de og hvad koster ekstra spilletid, hvis nu der er fuld knald på festen.

Det er god kutyme at sørge for mad og eventuelt et rum til musikeren/musikerne.

Hvor finder jeg et band?

Jamen, hvor finder jeg så et band til mit bryllup?

Bryllupskage

Bryllupskage er en variation af lagkagen

Bryllupskage er en variation af lagkagen og er en tradition som går langt tilbage. Det er kutume at brudeparret tager det første stykke bryllupskage og det er her man tit ser brudeparret made hinanden og smørre hinanden ind i kage. Bryllupskage er tit et storslået bekendtskab i flere opsatser perfekt til at slutte bryllupsmenuen af. De forskellige etager/opsatser gør det muligt at have flere forskellige variationer af bryllupskagen.

Billig bryllupskage

En flot og prangende bryllupskage kan være et dyrt bekendtskab. Her er et par fif til at spare lidt penge på kagekontoen. Et forelsket brudepar som har sjov med kagen. Læg mærke til topfiguren.

Kransekage eller Bryllupskage

Der er også par som vælger at få kransekage (evt. champagne) til kaffen i stedetfor bryllupskage.

Bagselv Bryllupskage

Det er selvfølgelig helt oplagt at bage sin bryllupskage selv og her er der mange penge at spare og ikke nok med det bliver det en langt mere personlig oplevelse for både dig, din elskede og gæsterne hvis du har bagt kagen selv. En anden fordel ved at bage selv er at du har fuldstændig kontrol med ingredienserne, dekorationen og smagsoplevelserne.

Bestilling af bryllupskage

Hvis du vælger at bestille din bryllupskage hos en bager eller en konditor kan det være en god idé at tjekke priserne på almindelige festkager, da der kan være prisdiference på kager som er næsten ens. Det lille brudepar kan købes seperat.

Der bor en bager

Det kan også være at du kender en der er knaldhård til det med kager. Det kan være en af dine gæster som vil være interesseret i at levere kagen eller har en konditor i maven. En bryllupskage er en meget personlig gave at få.

Rådhusbryllup eller kirkebryllup.

Rådhusbryllup eller kirkebryllup. 
Hvorvidt et par bliver gift borgerligt, eller i religiøst regi i en kirke, eventuelt efter forudgående borgerlig vielse, eller en borgerlig registrering, er ægteskabet af præcis samme gyldighed resten af livet. Bryllupsdage og fester der følger efter er ens, uanset hvor det første (juridiske) ja blev udtalt.

Læs mere her

Bryllupsdagens forløb

Bryllupsdagens forløb, oplevelse og intensitet, vil naturligvis blive videreført i alle gæsternes minder som for eftertiden spejler den store dag. Af disse er kirkehandlingen, eller borgmesterens korte ceremoni, naturligvis en sekvens – men et bryllup består af mange. I virkeligheden den fest der består af flest traditionelle indslag, og således medfører at ethvert bryllup er unikt.

11/12-2015
KIRKELIG VIELSE

Denne måned: 80
Året ialt: 9358
BORGERLIG VIELSE

Denne måned: 426
Året ialt: 15041
VIELSER UDLAND

Denne måned: 32
Året ialt: 2067
Estimeret ud fra 2014 tal fra DST

Statistikken er for d.d. henholdsvis fra månedens og årets start.
Borgerlige bryllupper har længe lagt stærkt ud fra årets begyndelse, hvorefter kirkebryllupper tog føringen i sommer og de første efterårsmåneder. De borgelige tog føringen igen i årets sidste måneder, og året sluttede med et lidt større tal i det borgerlige favør.
2006, 2007 og 2008 havde kirken det største antal vielser i 4 af månederne, og siden (2009-2012) er dette blevet halveret, og differencen bliver stadig større til det borgerlige bryllups fordel.
I 2014 var det kun august, hvor kirkebryllup vandt over den borgerlige pendant.

Bryllup? Men hvad så?

Bryllup i Sydjylland

BRYLLUP

På Gram Slot kan vi med de flotte rammer og vores gode faciliteter skabe en pragtfuld bryllupsfest og/eller -reception. Læs mere om Gram Slots bryllupsfest – KLIK HER.

Ved en reception serveres et glas champagne med kransekage til, og derefter serveres f.eks. øl/vand/snacks og/eller kaffe, the og frisk frugt. Under arrangementet råder man over en eller to etager på slottet, afhængig af antallet af bryllupsgæster. Hvis vejret tillader det kan arrangementet også henlægges til parken. Den nye slotskøkken, sørger for en eksklusiv gourmet oplevelse, lavet af årstidens friske danske råvare. Mælk, kartofler og diverse kornprodukter kommer fra Gram Slots eget økologiske landbrug.

Det er tilladt at fotografere både på slottet og i slotsparken. Vi tilbyder også en guidet rundvisning, så både brudepar og gæster får en ekstra god relation til de flotte omgivelser.

Mere om valg af brudekjolen

Den kongelige karet
Lørdag d. 24. november 2007 var der auktion over kareter fra de kongelige stalde. Auktionen blev af holdt i ridehuset på Christiansborg. Svend var til stede og købte en “Mylord”, der har været brugt af Christian X og dronning Alexandrine. Netop Christian X og Alexandrine besøgte Gram Slot efter genforeningen i 1920.
Svend fortæller: “Det var den karet, jeg allerhelst ville have,fordi kongeparret har betydet så meget for Gram Slot. De er en del af vores og Sønderjyllands kulturhistorie, som vi nu kan fortælle videre gennem kareten”.

Stevns Klint

Bryllup ved Stevns Klint

Er I på udkig efter det perfekte sted at holde bryllup, så kom og besøg os på Rødvig Kro & Badehotel.

Vi har lokaler med plads til op til 100 mennesker. Med udsigt til Stevns Klint, Østersøen, dejlig mad og professionel service kan I i smukke rammer nyde jeres store dag. Vi har sammensat en bryllupspakke, som indeholder:

 • Ankomst på kroen efter vielsen og indtjekning på værelserne
 • Velkomstdrink med Kroens bryllupskage og kaffe i blomstergårdhaven, krohaven eller indendørs i vores smukke lokaler med udsigt til Stevns Klint
 • 3 retters årstidsbestemt festmenu
  Hovedretten serveres 2 gange
 • Kroens udvalgte vine ad libitum
 • 1 glas dessertvin
 • Kaffe/the med sødt
 • 1 cognac eller likør
 • Bar med øl, vand og vin i 7 timer
 • Natmad

Alt om bryllupskagen

Bryllup Nordjylland

Bryllup

Forestil Dem at holde Deres næste fest på et romantisk slot, hvor maden er udsøgt og betjeningen i særklasse.

Dronninglund Slot fungerer i dag som et nyrenoveret hotel, restaurant og konferencecenter. Bygningerne er istandsat med respekt for de historiske rammer og slår dagligt dørene op for hotel- og restaurantgæster samt arrangementer i alle afskygninger.

Dronninglund Slot danner hvert år rammen for ca. 80-100 bryllupper. Herudover afholdes utallige fødselsdagsarrangementer, jubilæer, sølvbryllupper etc..
Ved at vælge Dronninglund Slot giver man sig selv og sine gæster muligheden for en helhedsoplevelse, hvor service og gastronomi sættes i højsædet.
Har du et arrangement på tegnebrættet har vi ekspertisen.

Læs mere om bryllupsplanlægning

Det er så yndigt at følges ad

Det er så yndigt at følges ad
– især når rejsen starter på Dronninglund Slot

Vi tilbyder Jer smukke faciliteter, der rummer god plads til Jeres gæster, dygtig rådgivning undervejs i planlægningen og professionelt personale, der også på dagen står klar så vi sammen får skabt Jeres drømmebryllup.

I har så godt som frie tøjler med ønsker i forhold til deres arrangement, og vort altid smilende team er parate til at gøre festen til noget helt specielt og uforglemmeligt med deres imødekommenhed, hjælpsomhed og perfektionisme.

Figaros bryllup

Figaros bryllup er en lystig blanding af kærlighedsforviklinger, stærke kvinder og forvirrede mænd tilsat et stænk eftertænksomhed og en enkelt lærestreg eller to. Det hele munder ud i en lykkelig slutning, som det sig hør og bør i en komedie.

Gamle Scene danner rammen om hele herligheden, og Det Kongelige Teaters solistensemble vil løfte opgaven på scenen med Palle Knudsen og Henning von Schulmann i front på herresiden, mens Sine Bundgaard og Anke Briegel fører an på damesiden.

For iscenesættelsen står den succesfulde instruktør og Reumert-vinder Elisa Kragerup. Hun har de seneste sæsoner været tilknyttet Det Røde Rum i Skuespilhuset og iscenesatte sidste sæsons udsolgte opsætning af Shakespeares Romeo og Julie på Store Scene. Med Figaros bryllup tager hun skridtet ind i operaens verden, og der er ingen tvivl om, at det bliver oplevelsen værd, når operaen samtidig tager skridtet ind i Elisa Kragerups verden.

Mere om fotografering af bryllup her.

Nordsjællands smukkeste badehotel

Bryllupper

Afhold jeres bryllup i romantiske og hippe omgivelser. Vi lægger vægt på det personlige præg i menusammensætningen og planlægningen. Derfor holder vi en personlig samtale med jer, hvor vi lytter til jeres ønsker og derefter kommer vi med input og oplæg til jeres store dag.

Så slip af med bryllupsforberedelserne og lad Skovshoved Hotel stå for planlægningen og afviklingen af jeres bryllup.

Kontakt Skovshoved Hotel i første omgang for et uformelt møde samt rundvisning. Skovshoved Hotel har en Bib Gourmand, som er en udmærkelse, Michelin Guiden giver gode restauranter med overkommelige priser.

I vores selskabsmateriale kan i se, hvad Skovshoved Hotel kan byde på til jeres uforglemmelige dag.

Real wedding by photographer

Skovshoved Hotel og restaurant

Vi er stolte af at kunne byde dig indenfor på vores smukke hotel, i skønne grønne omgivelser og alligevel ganske tæt på København centrum. Skovshoved Hotel ligger placeret i det smukke Skovshoved, på den gamle del af Strandvejen, midt mellem skov og strand. Vi kan byde dig velkommen på 22 unikt indrettede værelser, der både er velegnede til arbejde og forkælelse.
Vor velbesøgte restaurant drives af Frank Svärd Pedersen, der med sit dygtige hold, fremtryller kulinariske berigelser på et højt gastronomisk niveau. Skovshoved Hotel kan også danne enestående rammer om dit bryllup, din konference eller dit ophold på måske Nordsjællands smukkeste badehotel.

En bryllupsfest

EN UFORGLEMMELIG DAG

En bryllupsfest skal være stemningsfyldt, appellere til alle sanser og skabe glæde.
Vi tager os gerne af alt fra den indledende planlægning af jeres bryllupsfest til overnatning for gæsterne. Vi udvikler menuen til bryllupsfesten i tæt samarbejde med jer, og kokkene sætter en ære i at opfylde ethvert af jeres ønsker.
Vores festlokaler har en unik stemning, og vores tjenere vil gøre deres bedste for, at I får en uforglemmelig bryllupsfest.

HELT ENKELT LUKSUS

Vi byder dig velkommen til Kurhotel Skodsborg, et internationalt kurhotel baseret på enkle nordiske traditioner, hvor natur, historie og skønhed smelter sammen med viden, passion og innovation.
Det er vores mål at opfylde selv de mindste af dine ønsker, så du kan slappe af, lade op og vende hjem med ny energi. Nyd vores luksuriøse faciliteter, oplev vores royale historie og udnyt vores 115 års erfaringer med det sunde liv.
Som vores gæst opdager du, at det helt enkle kan være den ultimative luksus.

DEN ROYALE HISTORIE OM SKODSBORG

Kong Frederik den 7. købte landstedet ”Skodsborg” i 1852, og sammen med sin hustru, grevinde Danner, tilbragte han somrene på landstedet, indtil sin død i 1863. Kongen holdt statsråd, møder og tafler i Villa Rex, som blev bygget i 1857.
Villa Rex er nyrenoveret, og Statsrådssalen – i dag kaldet Kongesalen – er restaureret i henhold til de oprindelige skitser med farver og indretning, så villaen i dag står, som den gjorde i 1800-tallet.

Se dygtige fotografer her.