Bryllup

Bryllupsbilleder

De officielle bryllupsbilleder

Bryllupsbilleder kræver koncentration og situationsfornemmelse. Kunsten er at have øje for lys, skygger, motiv og teknik samtidig med at fange de gode øjeblikke hvor gommen er stolt, der kastes med ris, bruden griner, gæsterne hygger sig osv.

Jeg har klare ideer til hvordan I kan stå eller sidde på de officielle bryllupsbilleder, men jeg er også åben for input og improvisation fra jeres side.

Bryllupsfotograf

Bryllupsfotografering og portrætter er mit ’speciale’ og jeg sætter en ære i at lave gode bryllupsbilleder.

Som bryllupsfotograf går jeg op i at fange de helt rigtige øjeblikke. Jeg er hurtig og jeg har jeg meget erfaring i at være på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, uden at gæsterne tænker over det.

I er velkomne til at kontakte mig hvis I mangler en bryllupsfotograf eller en fotograf til portrætter eller andre formål.

Se vores liste med dygtige bryllupsfotografer.

Priser på bryllupsbilleder

Bryllupsbilleder kan ikke tages om, og derfor er det meget vigtigt at vælge en bryllupsfotograf man har tillid til. Hvis I skal bruge en fotograf til at tage de officielle bryllupsbilleder eller måske til at fotografere hele dagen, kan I se eksempler og læse om priser på denne hjemmeside.

Digitale bryllupsbilleder

Jeg fotograferer digitalt og I får alle bryllupsbilleder leveret på Cd-rom eller DVD. Dels giver det jer mulighed for at redigere bryllupsbillederne efterfølgende og dels giver det jer mulighed for fremkalde dem I ønsker.

Praktiske detaljer om bryllupsfotografering

Hvis I overvejer bryllupsfotograf, kan I på denne hjemmeside læse lidt om de praktiske detaljer. I kan læse lidt om hvor vi tager bryllupsbillederne, hvor mange billeder I kan forvente fra jeres bryllup, hvad man skal tænke på når man booker en bryllupsfotograf, hvad der er jeres eget ansvar, hvordan det fungerer med fremkaldelse osv.

Lokation for bryllupsfotografering

Som udgangspunkt finder I selv et sted der ’siger jer noget’ og/eller et sted der er praktisk. Ring eller skriv gerne, hvis I vil have lidt råd om lokationer.

Oftest fotograferer jeg de officielle bryllupsbilleder udendørs, men det kan også sagtens lade sig gøre at tage billederne indendørs. Under alle omstændigheder, må I gerne overveje en plan B for hvor vi kan tage billederne i tilfælde af regnvejr. Det kunne for eksempel være i kirken, i en rådhushal, under nogle tætte træer, på et museum, på et hotel, under et halvtag eller hvor I skal holde middag.

Udstyr

Jeg bruger professionelt udstyr. Medbringer altid backup udstyr og har transportabelt flashsystem til indendørs brug (lamper, skærme, paraplyer mv.), hvis vejret skulle være imod os. Kamera, optikker og flash er af mærket CANON. Flashsystem er af mærket Elincrohm.

Bryllupsfotograf der tager højde for personerne bag

Billeder kan laves på mange forskellige måder, men det er vigtigt at stilen afspejler personerne bag. Selvfølgelig skal I selv kunne lide billederne, men det er også vigtigt at Jeres nærmeste synes at stilen passer til Jer.

Efter at have taget rigtig mange bryllupsbilleder fornemmer jeg hurtigt hvad der skal til. I er selvfølgelig også velkomne til at fortælle mig om I foretrækker at billederne skal være klassiske, naturlige, utraditionelle, sjove, rå, romantiske, ? eller lidt af hvert. 

Antal bryllupsbilleder

Antallet af billeder varierer fra bryllup til bryllup afhængig af vind/vejr og antallet af gæster. Når jeg tager officielle bryllupsbilleder garanterer jeg mindst 50 stk., og hvis jeg er bryllupsfotograf hele dagen ”fra kirke til brudevals” leverer jeg mindst 600 stk. Jeg tager ofte mange flere billeder og I får selv lov til at sortere dem. Når jeg fotograferer fra ’kirke til brudevals’ tager jeg typisk omkring 1000 billeder.

Skal bryllupsbillederne være farve eller sort/hvid

I og med at jeg fotograferer digitalt, kan billederne både fremkaldes som farve og som sort/hvid.  På den måde behøver I ikke bestemme jer før brylluppet om I ønsker at billederne skal være i farver eller i sort/hvid. Jeg leverer et par stykker i sort/hvid på jeres CD-rom/DVD, og I kan altid bede om ekstra hvis I har behov for det. Det koster ikke ekstra.

Beskæring af bryllupsbilleder

Man kan efterfølgende ’zoome ind, men ikke ud’. I kan med andre ord få beskåret billedet og skære noget væk, men man kan ikke gøre det omvendte og få mere med på end originalen tillader. Hvis billedet er beskåret som 1/2 figur kan man altså ikke efterfølgende få fødderne med …

Fordelen ved at originalen fra start er beskåret tæt er at:

  • Opløsningen tillader store forstørrelser
  • Det er tydeligt for mig at se jeres ansigtsudtryk
  • Det er muligt at beskære endnu tættere

Som bryllupsfotograf laver jeg altid beskæringer tæt på og beskæringer længere fra, så I har en vifte af muligheder og vælge mellem.

Lad mig høre hvis I har specielle ønsker til at jeg lægger hovedvægt på at lave mange nærbilleder, mange billeder i fuld figur eller mange billeder med meget baggrund. Hvis ikke I siger noget, laver jeg lidt af hvert.

På nærbillederne kan der mangle noget af jeres arme, ben, brudebuket eller andet, typisk for at få fokus på jeres ansigter og kommunikationen imellem jer.

Læs også;

Komposition

Nogen gange må man vælge om man vil have hele brudekjolen med på billedet, eller om man vil have brudeparret i midten af billedet. Jeg laver begge variationer, således at I selv kan vælge hvad I foretrækker.

Billedbehandling af Jeres bryllupsbilleder

Hvis I vil have billedbehandlet de digitale billeder, så de bliver lysere, mørkere, sort/hvid, beskåret anderledes (”zoomet ind”), mere kontrastrige i farverne, eller andet, kan det sagtens lade sig gøre. Jeg skrivebeskytter ikke filerne, så I kan gøre det selv, eller I kan bede mig om det på nogle udvalgte billeder, uden ekstra betaling.

CD-rom fra fotografen

Jeg udleverer alle billeder på CD-rom eller DVD, og uden at skrivebeskytte dem. Fordelen er at I kan billedbehandle, fremkalde og printe lige så mange bryllupsbilleder I ønsker.

Fremkaldelse af bryllupsbilleder

Som udgangspunkt står I selv for fremkaldelsen af billederne fra jeres bryllup, hvis I vil have dem på papir. De fleste fotoforhandlere fremkalder digitalbilleder af en fremragende kvalitet.

I skal dog være opmærksomme på at der kan være mindre forskelle i nuancerne og beskæringerne fra sted til sted, og fra gang til gang.

Hvis I har valgmuligheden mellem forskellige papirtyper, er det min anbefaling at bestille luksuspapir. Med luksuspapir er farverne som regel flottere og holdbarheden bedre.

Hvis I ønsker at jeg skal fremkalde billederne for jer, gør jeg det gerne. Ring/skriv og få et uforpligtende tilbud, når I har besluttet hvilke billeder I vil have, i hvilke størrelser. Jeg vil dog gøre opmærksom på at det bedst kan betale sig at I selv tager jer af det.

Størrelser

Billederne jeg leverer tages i en høj opløsning, således at I kan printe billederne op til plakatstørrelse, hvis I ønsker det.

Den mest almindelige størrelse billede er 10*15 cm. Digitale billeder er anderledes i størrelsen og ofte beskærer fotoforhandleren billederne eller påfører en hvid kant på 2 af siderne for at få billedet til at passe med papirstørrelsen. Mange steder er det imidlertid muligt at vælge en papirstørrelse til digitale billeder (eks. 10*13) og dette vil jeg anbefale for at undgå uheldige beskæringer eller hvide kanter.

Hvorfor er en bryllupsfotograf generelt så dyr?

Der er stor forskel på vejrforhold, lysforhold og pladsforhold, og som bryllupsfotograf er det nødvendigt at have udstyr, så man kan klare de forskellige situationer. For at følge med i udviklingen må man opjustere udstyret engang i mellem og sidst men ikke mindst er det nødvendigt at have backup udstyr.

Selve fotograferingen tager naturligvis tid, men der bruges også tid på at gennemse og billedbehandle (finjustere) billederne efterfølgende. Jeg bruger 5-20 timer pr. bryllup.

Fortæl mig om særlige ønsker

Som bryllupsfotograf har jeg en masser erfaring I hvad brudepar normalt gerne vil have fotograferet og I behøver ikke som sådan at instruere mig. Hvis I har specielle ønsker er I selvfølgelig altid velkomne til at sige til. Jeg vil nødig have at I har drømt om et bestemt motiv, eller en bestemt stil som der ikke bliver taget højde for, men I kan roligt regne med at jeg er vandt til at dække bryllupper på en alsidig måde.

Eget ansvar i forbindelse med bryllupsfotografering

Det er jeres eget ansvar at smile 🙂 men det falder ret naturligt for de fleste på deres bryllupsdag…  Når jeg tager de ’officielle bryllupsbilleder’, skal I huske at I er ’på’, også selvom jeg står et stykke væk.

Såfremt I gerne vil have taget gruppebilleder og familiebilleder vil jeg bede jer om at sige det til mig på forhånd eller senest mens det er dagslys.

Udvælgelse af billeder

Udvælgelsen af billederne står I selv for. Når man fotograferer vil der altid være smuttere. Til trods for at svipserne generer min faglige stolthed, får I selv lov til at sortere billederne. Der kan der være forskel på hvad jeg betegner som svipsere og hvad I betegner som svipsere, og det er vigtigt at I selv vurderer hvilke ansigtsudtryk I bedst kan lide at se jer selv med.

Jeg sletter dog billeder der udelukkende er taget for at måle lys. Dem slipper I for at skulle bruge energi på.

Backup

Jeg gemmer backup af jeres billeder, hvis der skulle ske noget med Jeres egen kopi.

Retter jeg på jer mens vi fotograferer?

Jeg kommer med ideer til hvordan I kan stå eller sidde, men ellers retter jeg ikke ret meget på Jer. Det er min erfaring at jeg får de mest naturlige billeder, hvis I får lov til at slappe af. Jeg lader jer for eksempel have de ansigtsudtryk der falder naturligt for, og så koncentrerer jeg mig om lyset, vinklerne og de gode øjeblikke.

Jeg kommer i øvrigt også med ideer til hvilken baggrund vi kan bruge på den valgte location. Det er hurtigt for mig at vurdere hvad der fungerer i forhold til motiver og lys.

Sygdom???

Jeg kan naturligvis ikke garantere noget, men jeg vil gøre alt hvad der er i min magt for at møde op. Jeg er meget bevidst om hvilket ansvar det er at lave andre menneskers bryllupsbilleder og jeg gør alt hvad jeg kan for at overholde en aftale! Det er yderst sjældent at jeg er syg, og jeg har til dags dato aldrig måtte aflyse et bryllup pga. sygdom.

Kommer vores billeder eller mails på hjemmesiden efter vores bryllup?

Hvis I gerne vil have et par billeder eller en hilsen på hjemmesiden, må I gøre opmærksom på det. Førhen har jeg bare lagt billeder ud, men hvis ikke selv I beder om det fremover, kommer I ikke på.