Bryllup

Mogengave ideer

Morgengaven sætter prikken over i’et

En god morgengave sætter prikken over i’et ved jeres bryllup. Efter den store dag, vågner man om morgenen og giver en morgengave. I gamle dage, var det kun bruden, der fik en morgengave, men i dag er det meget typisk, at både gom & bruden får hver en morgengave. Der er ingen regler for, hvad man giver i morgengave.

Det kan være en lille personlig ting, noget arvegods eller man kan spendere noget eksklusivt, som smykker eller mærkevarer. Hvad morgengaven ender med at blive, afhænger mest af, hvad din ægtefælle ville blive allermest overrasket over at få.

Se mere om den personlige morgengave til ham her

Her på siden kan du læse om inspiration til at vælge den helt rigtige morgengave.

Hvorfor give en morgengave?

Traditionen tro, så stammer morgengave konceptet fra dengang, hvor ingen kvinder, automatisk havde nogen form for arveret fra sin mand. Dengang bestod en morgengave oftest, af en på forhånd aftalt pengesum, som skulle sikre kvinden økonomisk og give hende særeje i tilfælde af, at hun ikke fik nogen børn. Kvinder uden børn havde dengang ikke juridisk ret til at arve deres mænd, og en morgengave udgjorde således et økonomisk sikkerhedsnet under ægteskabet.

hvorfor giver man morgengave

Det er en Kærlighedsgave

I dagens Danmark, symboliserer en morgengave starten på et nyt liv hinanden imellem. Man giver gaverne for at glæde sin nye ægtefælle for at vise sin kærlighed. En morgengave kaldes derfor også for en kærlighedsgave. Netop fordi der ligger så meget tradition og forventning gemt i begrebet, kan det være svært at finde den helt rigtige morgengave.

kærlighedsgaven - morgengaven

Morgengave til bruden

Den mest klassiske morgengave til bruden er, som ofte noget eksklusivt, der tit og ofte “lugter” af forkælelse. Gerne en gave hun har ønsket sig længe, men ikke kunne finde på at købe til sig selv, for eksempel et fint smykke, en rejse, eksklusive plejeprodukter eller accessories i den dyre ende, såsom et dyrt ur eller en dyr parfume eller lignende.

smykker---morgengave

Morgengave til gommen

De færreste brudgomme forventer egentlig at få en morgengave, og derfor skal , der sjældent meget til for at overraske og glæde din kommende mand. Ligesom den klassiske morgengave til kvinder, vil de fleste mænd sætte pris på lækre mærkevarer, et flot ur eller en sej morgengave i kategorien elektronik eller legetøj. Men også en mere personlig gave i forhold til en sensuel og forførende Boudoir billedserie af bruden selv.

morgengave boudoir foto

Læs mere om ideer til morgengaven her

Den personlige morgengave

En personlig morgengave derimod viser både kreativitet og betænkelighed, og har en stor chance for at vække endnu mere glæde end den mere klassiske morgengave. En personlig morgengave kunne for eksempel være oplevelser, en rejse, et faldskærmsudspring eller lignende. Det kunne også være en kærlighedserklæring i form af et håndskrevet brev eller en hjemmelavet collage, eller hvad med at få fremkaldt et billede af jer fra dengang I mødte hinanden i stor størrelse og ramme det ind?

gavekort-morgengave

Alt om bryllup Danmark her