BRYLLUPSREJSEN
Bryllup

BRYLLUPSREJSEN

TRADITIONEN BAG BRYLLUPSREJSEN

Når brylluppet er vel overstået, skal brudeparret traditionelt på bryllupsrejse. Men traditionen bag bryllupsrejsen fik sin begyndelse meget langt fra det den i dag betyder, nemlig romantik og tosomhed. Traditionen tager sin begyndelse i det middelalderlige Nordeuropa hvor en mand tog sig en hustru ved at kidnappe hende og fjerne hende fra hendes familie, gemme sig sammen med hende indtil familien holdt op med at lede efter hende og derefter gifte sig med hende.

Honey Moon

Det engelske ord for bryllupsrejse, “Honey Moon”, tager sin oprindelse i det middelalderlige ord “Hjunotts manathr” som betød “Hiding Moon” eller Gemme Måne på dansk, altså at gemme sig. Bryllupsrejsen var altså i gammel nordeuropæisk tid en tid inden brylluppet hvor man gemte sig for brudens familie – i dag er det naturligvis en romantisk rejse hvor det nygifte par har en dejlig ferie sammen inden deres liv som mand og hustru for alvor begynder.

ROMANTIK I VARMEN

Den traditionelle bryllupsrejse går til et eksotisk, varmt og solbeskinnet rejsemål. Men hvor man skal tage hen for at få den bedste ferie, er naturligvis helt individuelt og afhængigt af både årstid, pengepung og ønsker omkring aktiviteter. Èn ting er dog helt klar: Så længe I er enige om hvor I skal hen og hvordan ferien skal forløbe, så kan I ikke gå helt galt i byen, så tag en snak om Jeres forventninger inden I booker.

LILLE BRYLLUP, DYR REJSE

Det er de færreste som har så mange penge til rådighed at de kan holde et stort og overdådigt bryllup og så tage på 3 ugers bryllupsrejse til en romantisk ø i Stillehavet uden at skulle skele til et budget eller skære ned på en masse ting de ønskede sig. Derfor er der også mange som vælger at holde et lille bryllup og så tage på en lidt dyrere bryllupsrejse i stedet. Det er okay at prioritere rejsen over festen.