Former i Kjolen
Bryllup

Former i Kjolen

TIMEGLASFORM

Kurver er skønne – men har man dem, er man måske ikke altid glad for dem, for der er meget modetøj man ikke kan passe når man har timeglasform. Når du skal vælge din brudekjole, skal du beslutte om du vil fremhæve eller skjule. Vil du fremhæve, så skal du vælge en kjole som den på billedet som faktisk også er i timeglasform. Hvis du vil skjule, så vælg et A-snit eller et empiresnit . Kjoler i lag og kjoler med mønstre eller lidt farver er også gode til at skjule og til at drage beskuerens øjne til hvor man gerne vil have dem hen.

LAV OG TYND

Er du den lille, spinkle pige, kan du med fordel gøre dig selv højere med en smuk A-snit brudekjole. En anden type kjole for dig kunne være en lidt kortere kjole – når man er lille kan man godt komme til at føle sig endnu mindre i et stor skrud, så vær ikke bange for at lege med kjolelængder også. Til kjolen til den lave og tynde pige er detaljer et must – find en kjole hvor der er gjort meget ud af detaljerne uden at de bliver for udtalte, da de sætter fokus på kjolen, så find en kjole med smukke mønstre, perler, syninger eller endda farver.

ÆBLEFORM

Du har lange, smukke ben og små skuldre når du er en klassisk æbleform, så en kort kjole eller en kjole med høj slids er ikke nogen dårlig idé. Et smukt A-snit er dog mere traditionelt og det er ikke alle som synes det er traditionelt nok med en kort kjole eller en udfordrende slids. Empiresnit og A-snit gør meget for en Æbleform – tænk på hvordan brudekjoler ofte er konstrueret så de strammer ind og former og det er her denne kjoleform kommer til sin ret. Til æbleformen med de små skuldre og flotte arme, er er strop- og ærmeløs kjole det helt rigtige.

PÆREFORM

Med kurverne syd for navlen, har piger med pæreform et mindre brystparti og en lille torso. Her er Empire, A-snit, kjoler halter-neck eller balkjolen et absolut must og de gør virkelig en god figur for pæreformen. De skjuler bagdel og ben helt og fremhæver overkroppen, barmen, armene eller hvad man nu ønsker at få fremhævet. Her kan man også med fordel vælge en kjole som viser ryggen frem. Sørg for at kjolen sidder tæt over navlen og løst under, det er hovedreglen for en pæreform og så lover vi at du aldrig har set skønnere ud end på din bryllupsdag.

HØJ OG TYND

Du er høj og tynd og har meget få kurver. Du ønsker sig sikkert ind i mellem at du havde lidt flere af de kvindelige kurver og er det tilfældet, så er bryllupsdagen din chance. Her kommer et havfrue-snit virkelig til sin ret pga din højde og kurverne ligger i kjolen, så det er et godt valg. Pomp og pragt er også godt for den høje og tynde som virkelig kan bære lidt “over the top”-stil uden at det bliver for meget. En kjole med Empire-snit gør meget for din øvre halvdel og en balkjole fylder den nederste halvdel ud, så det er bare om at vælge den helt rigtige kjole for dig.