10 vigtige spørgsmål inden du bestiller feststedet
Bryllup

10 vigtige spørgsmål inden du bestiller feststedet

Dette er sponsoreret indhold

Når det kommer til bryllupper, har de fleste par en masse forestillinger om, hvordan det hele skal se ud og foregå. En af de vigtige punkter for planlægningen af den store dag, er hvor festen skal foregå efter vielsen. Her får du nogle af de spørgsmål, som det er vigtigt at dig og din partner stiller jer selv, inden i bestiller feststedet. 

Pakkeløsning eller planlæg selv? 

Et af de første valg du kan tage i forbindelse med valget af feststed til dit bryllup er, hvorvidt festen skal foregå et sted hvor du kan bestille en pakkeløsning og der dermed bliver sørget for alt, så du har mindre at skulle tænke på. Vælger du ikke en pakkeløsning, er der mange ting du skal have styr på til den store dag. Så skal du finde ud af hjælp til servering, hvilke leverandører du skal benytte dig af, selv pynte op, og meget andet. Det er altså et spørgsmål om, hvor meget overskud du har, til selv at planlægge alle detaljerne i forbindelse med din fest. 

Er der plads til alle de gæster i kunne tænke jer? 

Du har endelig fundet feststedet fra dine drømme. De smukkeste omgivelser, det fineste interiør og mulighed for at få serveret den lækreste mad. Men der er ikke plads til alle de gæster du ellers havde tænkt skulle med. Det er selvfølgelig en mulighed, at skære ned på gæstelisten og på den måde få fat i drømmestedet. Men det er en god idé at have styr på, hvor meget du er villig til at gå på kompromis med gæstelisten, i forhold til at finde det perfekte feststed til dit bryllup

Er i til det hyggelige og intime eller det bombastiske?

I forlængelse af ovenstående spørgsmål, gør det det noget nemmere at finde ud af hvilket feststed du skal vælge, hvis du på forhånd har en god idé om, hvilken slags fest du vil have. Skal det være en lille og intim fest med den tætteste familie, eller er du mere til et stort bryllup, med alt hvad det kan trække og masser af plads til dine gæster, og et stort dansegulv hvor i kan fyre den af? 

Hvor længe skal festen vare? 

Hvis du har tænkt dig, at festen skal vare til langt ud på natten, er det vigtigt at have styr på, om du kan få lov til det, hos det feststed du vil vælge. Nogle steder skal festen slutte inden kl. 03, og andre steder koster det ekstra at holde festen i gang. Sørg for du har alle informationerne omkring hvor længe festen må vare, før du vælger feststed. 

Hvor skal feststedet befinde sig? 

Finder du et fint lokale ude på landet som bare oser af idyl, kan det jo være et perfekt sted at holde festen. Men det er værd at spørge sig selv, om det bliver for besværligt i forhold til transport af gæster, tiden det tager at komme derud fra kirken eller rådhuset, samt hvor langt væk det ligger fra der hvor fotograferingen skal foregå. 

Er det muligt for langtfra kommende gæster at overnatte? 

Kommer der gæster langvejs fra, er det yderst relevant at finde ud af, om det er muligt for dem at overnatte på feststedet, eller et andet sted i nærheden. Det ville være ærgerligt hvis nogle af gæsterne melder fra, simpelthen fordi der ikke er mulighed for at de kan overnatte i nærheden af feststedet. 

Hvor vigtig er maden og drikkevarerne? 

Hvad er det vigtigste? Den perfekte lokation eller den lækreste mad og drikke. Find ud af, hvad du prioriterer højest, så du kan være sikker på at vælge det rigtige feststed, og ikke ender med at fortryde, fordi maden ikke levede op til forventningerne. 

Hvad er vigtigst, dato eller feststed? 

Måske har du fundet den perfekte dato at blive gift, men det feststed du havde udset dig, har ikke tid den dag. Her må du spørge dig selv, hvad der er vigtigst, dato eller feststed? 

Hvordan er de ydre omgivelser? 

Er i ude i god tid, kan det være smart at tage ud og tjekke hvordan omgivelserne omkring feststedet ser ud, på den årstid/det tidspunkt på året i skal holde festen. Måske er der et årligt lokalt arrangement, som kommer til at larme, eller de omkringliggende omgivelser er grå og triste på den årstid i skal giftes. 

Deles der faciliteter med andre på feststedet? 

Det perfekte feststed er fundet, vielsen har fundet sted, og i er nu nået til rørende taler, og den smukke brudevals. Men pludselig lyder der høj technomusik fra lokalet ved siden af, som overdøver brudgommens tale. Øv. Det kan sagtens fungere, at der afholdes andre fester på det feststed i har valgt, men det er værd at undersøge hvilke fester der er tale om, og om det måske har en risiko for, at forstyrre den fine bryllupsfest.