Bryllupskager
Bryllup

Bryllupskager

HISTORIEN BAG BRYLLUPSKAGEN

Der mange traditioner bag bryllupskagen og dens historie og oprindelse stammer flere steder fra. I en gammel græsk tradition blev et stykke af kagen delt i to af gommen over brudens hoved. Krummerne som faldt til gulvet forsøgte de kvindelige, ugifte gæster at få en del af, for sagnet sagde, at hvis man sov med en krumme fra en bryllupskage under sin pude, ville man drømme om sin rette partner og dermed ikke komme til at gifte sig med den forkerte mand.

I en gammel engelsk tradition

I en gammel engelsk tradition bagte en hustru en kage til sin mand inden han skulle ud at sejle. Hun gemte en stykke af kagen til sig selv og når han var væk ville de spise kagen på den samme dag og dermed mindes hinanden. Denne kage var et symbol på troskab og hengivenhed. I mange kulturer har man haft traditioner i forbindelse med bryllupskage og fælles for dem alle, er at kagen spises af både brud og gom og at den er et kærligt symbol mellem de to. Der er forskellige traditioner omkring farve, smag og form i de fleste lande, men her i Danmark bestemmes kagen som regel ud fra brylluppets stil og brudeparrets smag.

Skal i sikre jer livets store minder? Sikrer jer en dygtig bryllupsfotograf

Der er mange dygtige konditorer og bryllupskagebagere i Danmark

Der er mange dygtige konditorer og bryllupskagebagere i Danmark, der er blevet kendt for både den gode smag, nytænkningen og den innovative kagekunst. En konditor ganske uden sammenligning. Det står ikke skrevet nogen steder at man ikke kan lave sin bryllupskage selv. Er man en rimeligt god hjemmebager, er det slet ikke urealistisk at begive sig ud i at lave sin egen. Et alternativ til bryllupskagen findes selvfølgelig også. Mange par i både USA, England og Tyskland har fundet ud af at en chokolade fontæne er et virkeligt udsøgt og festligt alternativ til bryllupskagen.