FASTSÆTTELSE AF BRYLLUPSDATOEN
Bryllup

FASTSÆTTELSE AF BRYLLUPSDATOEN

VÆR ROMANTISK – VÆR PRAKTISK

Hvis der er royalt bryllup et år, så er den dato meget populær. Det er dejligt at være romantisk i valget af bryllupsdag, med fx dagen man mødtes, men det er også fint at være praktisk og overveje hvor mange af ens gæster som fx har sommerferie i juli og august og derfor måske ikke kan deltage.

VÆR TIDLIGT UDE

Noget af det allervigtigste ved et bryllup og en bryllupsfest, er at man kan få lov til at dele dem med familie, venner og dem man holder allermest af. Og for at man skal være sikker på at alle eller næsten alle af dem som man ønsker at dele sin dag med har mulighed for at dele den med én, så må man være tidligt ude med at fortælle dem at de skal sætte et stort kryds i kalenderen på den pågældende dato. 8-12 måneder er fin tid.

SÆT KRYDS I KALENDEREN

Når amerikanere skal holde bryllup, så sender de invitationer ud 2-3 måneder som det også er traditionen her i Danmark, men 6-12 måneder inden dagen, sender de et “Save-the-date”-kort ud, et “Sæt-kryds-i kalenderen”-kort.  På den måde har man officielt fastsat datoen, inviteret gæsterne som i god tid kan afsætte dagen, alle de praktiske informationer kommer i invitationen.

BRYLLUP I FERIETID

Som beskrevet ovenfor, så er det en dejlig tanke at vælge en populær bryllupsdato i højsommeren eller den første lørdag i august hvor der traditionelt er en højere chance for at få en dag med høj sol og skøn varme. Men der er også ulemper ved et bryllup i juli og august, for sommertid er jo også ferietid og det er ikke alle som har mulighed for, med kun få måneders varsel at rykke rundt på et allerede booket familieferie til fordel for et bryllup.

VINTERBRYLLUP

Og hvem var det så lige der sagde, at det skulle være høj sol og sommer for at man kunne holde bryllup? Det var der bestemt ingen som sagde, og der er mange fordele ved at holde sit bryllup mellem oktober og marts. De ønskede feststed, den ønskede fotograf og drømmekokken er med højere sandsynlighed ledige. Mange udbydere i bryllupsbranchen tager højere priser i bryllupssæsonen, hvorimod de er lettere at forhandle med udenfor sæsonen, så der var måske oven i købet penge at spare. Og så er der masser af lækre blomster, lækre råvarer og skønne dekorationer som kun findes i det kolde halvår.