FIRE BRYLLUPPER OG EN BEGRAVELSE
Bryllup

FIRE BRYLLUPPER OG EN BEGRAVELSE

I FILMEN “FIRE BRYLLUPPER OG EN BEGRAVELSE” DER KOM FREM FOR NOGLE ÅR SIDEN – DER FORTÆLLES PÅ MEGET MUNTER VIS – JA NETOP OM FIRE BRYLLUPPER – OG SÅ OGSÅ EEN BEGRAVELSE.

OG DER ER SNART SAGT IKKE DEN TING DER IKKE GÅR GALT VED DE BRYLLUPPER SOM VI SER I FILMEN. RINGENE TIL BRUDEPARRET GLEMMES DERHJEMME OG DE MÅ BRUGE HVAD DER NU KAN FREMSKAFFES – EN HÆSLIG PLASTIKTING OG EN RING MED ET KRANIUM PÅ – EN AF PRÆSTERNE RODER RUNDT I RITUALET OG I BRUDEPARRETS NAVNE OG TALERNE TIL BRUDEPARRET VED FESTEN- DE ER MILDEST TALT PINLIGE. ALT SAMMEN I FILMEN BLIVER DET FORTALT MED DEN UNDERFUNDIGE ENGELSKE HUMOR SOM GØR DET USTYRLIGT MORSOMT- SELVOM MAN BESTEMT IKKE ØNSKER DET SKAL GÅ SÅDAN FOR NOGEN MAN KENDER – ELLER FOR EEN SELV.

_______________ SÅ GALT GÅR DET DA OGSÅ KUN SJÆLDENT – MÅSKE ENDDA ALDRIG – OG SÅ GALT GÅR

DET FORHÅBENTLIG HELLER IKKE VED JERES BRYLLUP I DAG. MEN DA VI FORLEDEN TALTE OM DENNE FILM – DA JEG VAR HENNE HOS JER FOR AT TALE OM JERES BRYLLUP HER I DAG – DER KOM JEG TIL AT TÆNKE PÅ HVAD DER ELLERS KAN SKE AF MÆRKELIGE TING VED ET BRYLLUP. EEN AF DE FÅ SOM JEG KAN FINDE PÅ DET ER VIST EN MEGET VELKENDT EEN – SOM MÅSKE IKKE SÅ MANGE HAR OPLEVET MEN DE FLESTE ALLIGEVEL HAR HØRT OM – NEMLIG DEN

AT DER ER NOGLE MORSOMME SJÆLE DER UNDER BRUDGOMMENS SKO SKRIVER HJÆLP. SÅDAN AT NÅR BRUDEPARRET KNÆLER EFTER AT HAVE SAGT JA TIL HINANDEN SÅ KOMMER DETTE HJÆLP TIL SYNE – TIL STOR MORSKAB FOR DE DER KAN SE DET DET ER DET SELVFØLGELIG – MENS DET STAKKELS BRUDEPAR IKKE KAN SE NOGET OG DERFOR IKKE ANER HVAD DER FOREGÅR.

_____________________ DER ER BÅDE NOGET UFORSTÅELIGT VED DET – VED DETTE HJÆLP UNDER SKOENE – OG SÅ ER DER OGSÅ NOGET I VIRKELIGHEDEN OG I BUND OG GRUND MEGET FORSTÅELIGT. JA ENDDA NOGET VIGTIGT OG PÅ SIN VIS OGSÅ ALVORLIGT. FØRST DET UFORSTÅELIGE – JEG MENER – DET VIL NOK VÆRE UFORSTÅELIGT FOR CA. DEN ENE HALVDEL AF BEFOLKNINGEN HVORFOR DET NETOP ER MANDENS SKO DER STÅR HJÆLP PÅ. DET LÆRER JEG – OG MANGE ANDRE KVINDER – ALDRIG AT FORSTÅ. OG HVIS DET ER SELVE ÆGTESKABET DER TÆNKES PÅ AT FÅ HJÆLP TIL AT UNDSLIPPE – DA ER DET UNDER ALLE OMSTÆNDIGHEDER OGSÅ FOR SENT FOR DE HAR JO SAGT JA OG GIVET HINANDEN HÅNDEN DERPÅ- OG ÆGTESKABET ER DERMED INDGÅET.

__________ MEN PÅ DEN ANDEN SIDE SET ER DET MEGET FORSTÅELIGT MED DET LILLE ORD HJÆLP – OG DET GIVER MEGET MERE MENING END DER SIKKERT LIGGER BAG IDEEN FRA BEGYNDELSEN AF. FOR VEL LEVER VI I EN TID HVOR VI SÆTTER EN ÆRE I AT DET GÅR OS GODT OG I AT VI KAN KLARE OS SELV – HJÆLP BLIVER DERMED ET TIL TIDER NOGET ILDESET ORD – VI VIL NEMLIG HELST IKKE HAVE BRUG FOR FOR MEGEN HJÆLP – ELLER INDRØMME AT DET HAR VI.

___________________ MEN DET HAR VI JO – BRUG FOR HJÆLP FRA HINANDEN. FOR SE NU BARE PÅ JER TO DER STÅR HER I DAG – HVOR VILLE I VÆRE HVIS IKKE DER HAVDE VÆRE NOGEN TIL AT HJÆLPE JER? DA I VAR BØRN VAR DET I FØRSTE OMGANG JERES FORÆLDRE DER TOG SIG AF JER HJALP JER MED ALT DET SOM I IKKE KUNNE KLARE SELV. SÅDAN VAR DET BARNDOMMEN OG UNGDOMMEN IGENNEM – MENS JERES EVNE TIL AT KLARE JER SELV LANGSOMT VOKSEDE I DET TEMPO SÅDAN NOGET NU GØR. FORÆLDRE FAMILIE GODE VENNER – ALLE SAMMEN HAR DE HJULPET – HJULPET MED TIL AT I KAN STÅ HER I DAG SOM DE MENNESKER SOM I NU ER. OG NU HJÆLPER I SELV TO BØRN PÅ VEJ PÅ DEN SAMME MÅDE – OG MED ANDRE MENNESKERS HJÆLP.

ELLER TÆNK PÅ DE MANGE ÅR SOM I HAR KENDT HINANDEN. SOM JEG FIK DET FORTALT FORLEDEN SÅ HAR I VÆRET FORLOVET MED HINANDEN I 17 ÅR. OG JEG TVIVLER MEGET PÅ AT I VILLE HAVE VÆRET HER I DAG HER I KIRKEN FOR AT SIGE JA TIL HINANDEN – JA JEG TVIVLER PÅ AT I VILLE HAVE VÆRET HER I DAG HVIS IKKE DET LILLE ORD HJÆLP DET VAR BLEVET BRUGT JER IMELLEM – OG HVIS IKKE DER HAVDE VÆRET HJÆLP AT HENTE HOS DEN ANDEN. SÅ – HVOR FJOLLET DET LILLE ORD HJÆLP KLISTRET UNDER SKOENE PÅ EN BRUDGOM – HVOR FJOLLET DET END ER BÅDE TÆNKT OG GJORT- SÅ GIVER DET ALLIGEVEL GOD MENING FOR VI HAR ALLE SAMMEN GOD BRUG FOR HJÆLP FRA HINANDEN – BØRN HAR MEN OGSÅ VOKSNE. JA VI KUNNE ENDDA SPØRGE OS SELV OM VI KAN LEVE UDEN DENNE HJÆLP FRA HINANDEN – JEG TROR DET IKKE!

ÆGTESKABER

________________ VI KUNNE DERFOR FAKTISK GODT SKRIVE HJÆLP SOM OVERSKRIFT OVER ET BRYLLUP – ELLER I HVERT FALD SOM EEN AF OVERSKRIFTERNE DER ER SELVFØLGELIG OGSÅ ANDRE- OG DEN OVERSKRIFT OVER ET BRYLLUP SOM VI FØRST KOMMER TIL AT TÆNKE PÅ DET ER KÆRLIGHED. MEN EN ANDEN OVERSKRIFT ER ALTSÅ HJÆLP. OG DEN HÆNGER OGSÅ SAMMEN MED AT I I DAG ER I NETOP EN KIRKE – SCT. CLEMENS KIRKE FOR AT BLIVE VIET TIL HINANDEN. I DAG BEDER VI NEMLIG OM GUDS VELSIGNELSE OVER JERES ÆGTESKAB OG OVER JERES LIV SAMMEN – NETOP SOM EN HJÆLP TIL JER – OG SOM ET ØNSKE OM ALT MULIGT GODT FOR JER – I JERES ÆGTESKAB MED HINANDEN. NÅR VI I DAG TØR AT BEDE OM GUDS VELSIGNELSE SÅ ER DET FORDI VI SOM DØBTE HØRER TIL HER I HUSET I GUDS HUS- HER HØRER VI TIL SOM BØRN AF HUSET. “LAD DE SMÅ BØRN KOMME TIL MIG, DET MÅ I IKKE HINDRE DEM I

Læs mere:

………. SANDELIG SIGER JEG JER, DEN DER IKKE TAGER IMOD GUDS RIGE LIGESOM ET LILLE BARN, KOMMER SLET IKKE IND I DET.” SÅDAN SAGDE JESUS ENGANG OG SÅDAN LYDER DET HVER GANG DER ER BARNEDÅB. OG HVER GANG VI HØRER DE ORD BLIVER VI MINDET OM AT VI HØRER TIL I KIRKEN UDEN NOGEN BETINGELSER – SOM DET SPÆDE BARN DER BÆRES TIL DÅBEN UDEN PÅ NOGEN MÅDE AT KUNNE OPFYLDE BESTEMTE TING – UDEN AT VÆRE PÅ EN BESTEMT MÅDE – SÅDAN HØRER VI SOM DØBTE ALTID HJEMME HER. DERFOR TØR VI I DAG BEDE OM GUDS VELSIGNELSE OVER JERES ÆGTESKAB. SOM EN GOD HJÆLP TIL JER – TIL AT LEVE LIVET SOM RETTE ÆGTEFOLK – TIL GLÆDE OG GAVN.