Gommen
Bryllup

Gommen

Sort er god stil

Det er næsten lige meget hvor langt man kigger tilbage, så har den mest brugte farve til gommen været sort. Hvad enten det har været i form af et jakkesæt, en smoking eller andet, så er gommen aldrig gået galt i byen med den gennemgående sorte farve. Det er der jo en grund til – og grunden er ganske enkel: Det er god stil!

BRUG DIN FORLOVER

Forloveren er traditionelt den som er hos gommen om morgenen på bryllupsdagen og som står ved hans side i kirken inden bruden ankommer, men han kan også bruges til andre ting. Få forloveren til at hjælpe i jagten på en morgengave, til polterabend og som følgesvend i alle forberedelserne – sandsynligheden for at den kommende hustru på et eller andet tidspunkt går i bridezilla-selvsving over brylluppet er rimeligt stor, og så er det rart at have en god ven at tale med.

HVOR TRADITIONEN MED FORLOVEREN STAMMER FRA

Traditionen med gommens forlover, stammer fra Tyskland i middelalderen. Dengang måtte en mand ofte bryde ind i en nabolandsby for at finde en passende brud. Han ville kidnappe hende og bringe hende hjem til sin egen landsby for at gifte sig med hende dér, og til denne gerning var han nødt til at have hjælp af en god ven – en ven med de fornødne kræfter til at hjælpe ham, særligt under vielsen, hvor hendes familie kunne tænkes at forsøge at hente hende hjem igen… deraf traditionen med forloveren. Siden dengang har forloverens funktion ændret sig meget, naturligvis, men princippet er faktisk helt det samme: At være der for gommen inden hans giftermål.