BRYLLUPSFAKTA: HISTORIEN BAG SKOEN
Bryllup

BRYLLUPSFAKTA: HISTORIEN BAG SKOEN

BRYLLUPSFAKTA

  • Something Old. Repræsenterer de traditionelle værdier, familien og fortiden.
  • Something New. Repræsenterer det nye liv, optimisme og håb om en lykkelig fremtid.
  • Something Borrowed. Noget som skal lånes ud til bruden af en lykkeligt gift kvinde. Den lykkelige kvindes visdom skulle gerne smitte af på bruden i hendes nye liv som gift kvinde.
  • Something Blue.  I gammel engelsk tid var den blå farve til en brud et symbol på troskab og det er det som den blå farve nu symboliserer – brudens troskab.
  • …and a sixpence in your shoe. I 1551 blev den første sixpence lavet i England og man er derfor helt sikker på hvor ordsproget her stammer fra. Mønten, som sagtens kan erstattes af en anden lille mønt, symboliserer brudens ønske om velstand for fremtiden og økonomisk sikkerhed.

DIADEMER

Tiderne skifter, trends kommer og går, også i brude- og bryllupsmoden. For 5 år siden så vi i Danmark en stigning i antallet af brude som bar diadem. Stigningen kom præcis da Kronprins Frederik giftede sig med den smukke Mary. Hun bar det skønneste diadem og størstedelen af de kvindelige gæster gjorde det samme.

Diadem eller Tiara? Hos Something Blue får vi tit spørgsmålet: Hvad er forskellen på et diadem og en tiara. Svaret er at der ingen forskel er, “tiara” er bare det engelske ord for “diadem” som nogle ind i mellem bruger.

HVAD MED SKOENE?

Ja, rådet her virker ganske overflødigt, for man kan vel tænke selv, men vi kvinder er kendt for at lade moden råde før fornuften når det kommer til skoene, så tag det med alligevel: GÅ SKOENE TIL!! Intet er mere ødelæggende for en god fest end for små sko som klemmer. Hvis festen er ens eget bryllup, så er det virke ærgerligt at få noget ødelagt fordi ens fødder værker, så gå skoene til inden dagen.