STENGUIDE - SMYKKER - BRYLLUP
Bryllup

Stenguide – SMYKKER – BRYLLUP

Amazonit

Amazonit er en grøn eller blågrøn sten, den er opkaldt efter Amazonasfloden i Sydamerika. Amazonit er et kalium/aluminium-silikat, der hører til feldspatgruppen, som er bjergartsdannende mineraler

Aventurin

Grøn aventurin er den der bliver brugt oftest i smykkefremstilling. Det består af kvarts med fuchsit- og pyritstykker.

Aquamarin

Aquamarin er en blålig eller lys blågrøn smykkesten, en variant af beryl. Aquamarin opvarmes ofte for at fremhæve den flotte blå nuance.

Bjergkrystal

Bjergkrystal består udelukkende af mineralet kvarts. Farveløse Kvarts krystaller kaldes ‘Bjergkrystal’. Det er en gammel fælleseuropæisk betegnelse for ‘krystaller fundet i bjergene’. Som regel er den klar og gennemsigtig, men den kan også have brudflader og indeslutninger

Jade

Jade er en betegnelse, der bruges om to forskellige bjergarter, der består af forskellige krystalliserede mineraler. De to slags jade er aktinolit og jadeit. De begge blev brugt i sten- og bronzealder kulturer med samme formål og de begge er næsten lige så hårde som kvarts, meget slidstærke og med smukke farver og nemt kan formes, var det ikke før end i det 19’ende århundrede at en fransk mineralog opdagede at “jade” faktisk var to forskellige materialer. Jade har oprindelig en grønlig farve, men bliver farvet i alverdens smukke farver. Som på billedet her i lilla.

Koral

Koraller er oprindeligt havdyr, der danner store kolonier (koralrev). Når koraller dør står deres kalkskelet tilbage. Det er dette kalkskelet, der anvendes til fremstilling af koralperler. De fleste koralperler er indfarvede, men naturligt røde og rosa koraller findes.

Onyx

Onyx er ligesom Agat opbygget af vekselende tynde lag af Calcedon, men lagene i onyx er mere eller mindre planparallelle. Sort onyx er ofte farvet for at fjerne eventuelle små hvide striber.

Rosenkvarts

Kvarts med en tydelig lyserød farve kaldes rosenkvarts. Farven varierer meget afhængigt af materialets egenskaber og oprindelse. Den lyserøde farve kommer fra en urenhed i sten af enten magnesium eller titanium.

Topaz

Topaz er en silikat mineral af aluminium og fluor. Ren Topaz er farveløs og gennemsigtig, med en glasagtig glans. Topaz er som regel gul, men kan også være lyserød, grøn eller rødbrun. Fareveløse topazer kan bestråles for at opnå den eftertragtede blå farve.

Læs mere: