Bryllup

Toastmaster

Toastmasteren – en af brylluppets hovedpersoner

Når I begynder at lægge planer for jeres bryllupsfest, og hvordan den skal tegne sig, opstår der ofte en masse spørgsmål om, hvorvidt få det hele til at hænge sammen tidsmæssigt på den store dag. Tiden til bryllupsgæsterne, bryllupsfotografen, musikken, køkken- og serveringspersonalet etc.

Det er vigtigt i som brudepar kan slappe af på bryllupsdagen

I er med garanti allerede afklaret med, valget af toastmasteren, der skal arrangere den store dag, så den forløber planmæssigt og i kan slappe af og nyde den store dag.

Læs mere om hvem der skal hjælpe med brylluppet

For at kunne slappe af sammen med jeres bryllupsgæster, er det vigtigt i vælger den rigtige person til toastmasterhvervet. For det er ikke helt uvæsentligt, hvem det er.

DEN PERFEKTE TOASTMASTER

Toastmasteren skal være en person der har både charme og et stort overblik/overskud, men også en der kan sætte sig i respekt, og ikke skræmt af at tale for store forsamlinger og er struktureret. Sidst skal det selvfølgelig være én, der befinder sig godt i rollen.

Toastmasteren skal have overblik og charme

I kender sikket allerede en, der matcher de træk på, der kræves af en dygtig toastmaster. Humor er vigtigt, som toastmaster, men struktur gør, at I ikke ender med at danse brudevalsen efter klar 24.

Det kan være nødvendigt at tage et eller flere møder med jeres toastmaster inden den store dag, så I har styr på, at denne ved, hvordan I ønsker jeres bryllupsfest, skal løbe af staben.

Læs også om bryllupsplanlægningen

Bryllupper kan uden tvivl være et krævende arrangement, hvor det mange bryllupsgæster og det er derfor vigtigt at toastmasteren er i kontrol, så brudeparret kan slappe af og nyde Deres bryllupsfest.

GODE TIPS TIL TOASTMASTEREN

  • Sørg for at fortælle du er toastmasteren tidligt på den store dag, så alle med indslag og taler til brudeparret kommer til dig.
  • Sikrer dig at du laver et tidsskema, over de enkelte indslag, hvor lang tid hver enkel tale må vare. De nærmeste familier og vigtige personer, skal selvfølgelig have ekstra tid, ca. 10-15 min. Andre længere ude i “hierakiet”, så som onkler, tanter og personer får max. 5 mins taletid.
  • Sørg for mixe indslagene – så man får både alvorlige, humoristiske, underholdende, så der er variation aftenen igennem.
  • Ved festmiddagens begyndelse, er det igen vigtigt at du gør opmærksom på din rolle, som toastmaster, og informer om, den plan du har lavet på brudeparrets vegne og hvordan denne skal forløbe.
  • Orienter løbende hvis, der kommer f.eks 4 indslag lige i rap og sørg derfor at lægge en ryge/tissepause efter måltiderne. Hvis gæsterne ikke får klar besked, kan de let smutte på må og få, og det kan hurtigt blive svært at samle folk. Dette kan gå ud over tidsplanen. Det er her, du som toastmaster skal vise dit værd.
  • Du skal, som toastmaster også koordinere med køkken og serveringspersonale, hvornår indslagene dukker op, så maden ikke bliver kold, eller maden pludselig kommer ind midt i en tale.
  • Meddel eventuel band, om der er forsinkelser, hvornår de kan stille op, og ca. hvor langt I er i programmet.