Bryllup,  Bryllup Danmark,  Bryllupsforberedelse

Planlægning ABC

Bryllups ideer

Jeg elsker bryllupsceremonier. De smukke dekorationer, de små øjeblikke med kærlighed, tårer … de er alle med til at skabe rammen om brudeparrets bryllupsfest. Min begejstring for hele bryllups halløjet, skyldes mit eget bryllup, som jeg aldrig glemmer.

Læs mere om bryllupsleverandører i Danmark

Grundlæggende principper for bryllupsplanlægningen

Jeg vil gerne bruge dette indlæg til at kommentere de grundlæggende principper for bryllupsplanlægning. Først og fremmest skal du huske, at dette bryllup ikke kun handler om den store liste over bryllupsgæster, det skal heller ikke kun handle om familien eller om at imponere vennerne. Brylluppet handler i sidste ende om kærligheden mellem to mennesker, der er villige til at leve deres liv til hinanden. Bryllup og bryllupsplanlægning kan være en stress-fyldt tid for alle involverede, det er derfor vigtigt at kærligheden og hele pointen med brylluppet ikke drukner i planlægning af valg af brudekjolen, hvilke bryllupskuverter samt brudepigernes kjoler etc.

For det andet er det vigtigt at have en god gruppe af mennesker til at hjælpe med hele planlægningsprocessen. Det betyder sparring mellem dig og de nærmeste, du får hjælp til planlægningen, input til forskellige ideer, om brudekjolen sidder godt, om brudebukettens farver passer til bruden osv.

For det tredje, prioritering, hvad skal gøres hvornår, og inden for hvilken tidsperiode. Længere tid til planlægning sikre en god mængde planlægnings tid og overskud til at justere og tage forbehold for ændringer. Skulle du være sent ude, så lav dig en 2 delt liste. En liste med de vigtigste ting og en liste med de knap så vigtige, og kast dig så over det vigtigste først. Herunder er lavet en lille liste over de vigtigste punkter der bør indgå i dine bryllupsplanlægnings overvejelser:

 1. Bryllupsbudget
 2. Dato og årstid (indendørs / udendørs)
 3. Toastmaster (Hvem?)
 4. Bryllupsfesten (hvor og hvem? Tema?)
 5. Bryllups Gæsteliste, udsendelse af bryllupsinvitationer
 6. Bryllupsfotograf
 7. Tema (farver, periode osv.)
 8. Hvilken mad (Catering, kage, alkohol, osv.)
 9. Beklædning (Kjoler og jakkesæt)
 10. Blomster og Dekorationer (ceremoni og reception Hall)
 11. Bryllupsmusik
 12. Brudevalsen (dans lektioner, sange osv.)
 13. Bryllupsreception
 14. Bryllupsrejse
 15. Diverse