brudekjoler
Bryllup

UDEN KIRKE, INTET GIFTERMÅL

Når det kommer til booking af de forskellige ting til et bryllup, så kan man med fordel se på det som en form for pyramide. De få, store ting i toppen er dem man først skal koncentrere sig om, jo “mindre” en post er, jo længere ned. Den største og vigtigste ting er naturligvis kirken. Hvis ikke kirken er ledig, bliver der ikke bryllup, det er klart. Så aftal med kirken som det første.

FESTSTED OG MAD HØRER SAMMEN

Efter kirken er den næste vigtige post feststedet. Her er en ting som ganske vist godt kunne bookes en smule senere, men det smarteste er at få orden på det hurtigt, da man ellers kunne ende i en situation hvor man ville være nødt til at nøjes med en ikke optimal løsning.

Det er svært at booke feststedet uden at man også har skelet til catering eller kok, særligt hvis feststedet ikke er en restaurant som helt sikkert skal levere mad og drikke. Maden er en vigtig del af festen og her kommer det lokale aspekt ind, for en caterer eller kok skal helst være tæt på feststedet geografisk, hvilket begrænser mulighederne igen. Feststed, mad og drikke skulle gerne gå sammen i en højere enhed hurtigt.

DEN SOM KOMMER FØRST TIL MØLLE…

Og så er tiden kommet til at prioritere. Hvis man vil have en bestemt fotograf eller en bestemt frisør, så må man booke hurtigt, hvad enten man har lagt sit bryllup på en populær lørdag i højsæsonen eller ej, for der er  kun 52 lørdage på et år, en fotograf kan kun være ét sted ad gangen, og dagen allerede booket, så får den som kom først til møllen, malet sit mel.

DU SKAL VÆRE PÅ FORKANT

Overvej også eventuelle leveringstidsfrister. Skal man fx bestille noget som skal trykkes, så er det en god idé at være rigtigt hurtigt ude. Skal du have trykt invitationer og får besked om at der er 4 ugers leveringstid, så vær ude 8 uger før du skal bruge dem. Ting kan gå galt med leverandører, men postvæsen og fragtmænd og der sker også tit menneskelige fejl og en undskyldning får ikke dine invitationer ud til tiden, så vær på forkant, hele tiden!

SIDSTE ØJEBLIK

Der er også ting som ikke kan gøres før i sidste øjeblik. Skal I fx holde reception hjemme med champagne, chokolade fontæne og frisk frugt, så skal frugten først købes allertidligst eftermiddagen inden. Her er det vigtigt at du sørger for at bestille frugten i god tid så du ikke kommer ud for at man er løbet tør, sørg for at du bestiller og køber et sted hvor man har ry for kun at handle med frisk frugt og få evt. en anden til at hente det for dig. Læs mere om bryllup her.