Bryllup

Bryllup og hvad så?

Hvem skal hjælpe til brylluppet?

Bryllupper betragtes altid som et helt unikt og specielt tidspunkt i kvinders liv, men bryllupsplanlægning kan sagtens være stressende. De mange detaljer der skal på plads i planlægningen og forberedelsen af et bryllup kan ofte være overvældende for en brud.

For at undgå stress op imod dit bryllup og på selve dagen, når du går ned af kirkegulvet, bør du tænke over understående råd. Når kommende gom går ned på knæ, skal bruge mindst et halvt år på at planlægge brylluppet. Start med at kigge på nettet , der er mange gode, danske websites om bryllupper. Her kan du få en masse gode oplysninger om bryllupsplanlægningen.

Spørg altid som noget af det første dit netværk om deres erfaringer med bryllupsplanlægningen, søg deres råd, når du ser noget, som du overvejer at føje til din bryllupsplan. Det essentielle er at få dig igang med en bryllupsplanlægningstankegang.

Husk det er vigtigt, at du ikke behøver planlægge dit bryllup alene, du bør bruge hjælp, rådgivning ved de mennesker du stoler på og elsker, samt den kommende gom.

Økonomien omkring dit bryllup?

I den tidlige fase af planlægningen, skal du tage stilling til hvor meget du vil ofte på dit bryllup. de økonomiske overvejelser er nødvendige for at få dine bryllupsplaner sat i de rigtige rammer, så du ved hvad og hvor meget tingene skal koste og hvilke bryllupsleverandører du så kan hyre ind til at hjælpe med dit bryllup bliver en succes.

Bruden og brudgommen betaler ofte selv for deres bryllup, især hvis de begge har en økonomisk stabil indkomst. Budgettet sætter ofte rammerne for hvad i kan arrangere og hvor. Også hvem i kan invitere og hvor mange, hvilken mad i skal have til brylluppet og hvor det skal holdes. Også hvilken brudekjole der skal købes, hvilken bryllupsfotograf, brudesko, bryllupskage, vielsesringe, brudebuket, bryllupstransport og meget andet. Husk det er JERES bryllup og ikke venners eller familiens. I bestemmer og i sætter rammerne for brylluppet. Sæt derfor jeres eget præg på brylluppet.

Bestil festlokaler til jeres bryllup i god tid

De populære festlokaler er ofte booket lang tid ud i fremtiden, sørg derfor ikke at vente for længe med at lægge jer fast på det bryllupsfest lokale i drømmer om at holde festen i. Glem heller ikke at booke kirken og få en aftale med præsten, så der er styr på alt det formelle omkring vielsen i kirken. Eller hvis det er en borgerlig vielse, så få snakket med borgerkontoret.

Bestilling sikrer dig, at i får fortrinsret til det ønskede feststed, dog vær opmærksom på at de fleste steder kræver et depositum ved bookingen. Det er også en god ide at have en plan B for festlokale, just in case der skulle opstå problemer eller stedet i drømmer om er optaget. Hvis I har 2 alternativer er i bedre sikret i planlægningen.

Overvej dine bryllupsindkøb og leverandører

Når du vælger brudekjole, selskabslokaler, farver, musik osv. skal du aldrig lade nogen diktere dit valg for dig. Husk på, det er dit bryllup og alle planer bør ske i henhold til dine præferencer. Selvfølgelig skal du skal lytte til forslag fra andre , da de måske har nogle input du ikke selv har tænkt på.

Det handler om at få så mange forskellige ting i spil så du uden tvivl er mere sikker på dit endelige valg til sidst, end stå og være nervøs for du har overset noget eller glemt noget. Et bryllup skal være personligt og det skal have elementer af både dig og gommen.

Tid til bryllupsplanlægning er meget vigtig

Når du forbereder eget bryllup, er det altid vigtigt at have tid nok til bryllupsforberedelsen, det er næsten lige så vigtig, som at kende de ting, som du og skal planlægge. Nogengange selv de bedste planer gå galt og derfor er det rart med tiden til at .Dette er en måde at sikre, at du holder dig fra at blive stresset. Selv når tingene spidser til i perioder.

En lille ændring her og der, skal der altid være plads til,  men lav aldrig store ændringer lige op mod bryllupsdatoen, medmindre det naturligvis er nødvendigt.

Sørg for at få papirerne i orden inden bryllup

Der er en del juridiske dokumenter der skal være i orden op til og omkring brylluppet, i skal skaffe jer en ægteskabserklæring fra myndighederne. Hertil skal man medbringe sin fødselsattest. Billed legitimationspapirer såsom pas, kørekort. Sørg for finde ud af hvilke dokumenter der kræves fra dig og din kommende brudgom, så i er forberedte på det mindst en måned i forvejen.

Da der er tale om personlige dokumenter, kan du bede et nogle nære familiemedlemmer om hjælp. Det vigtige er, du styr på disse vigtige dokumenter før dit bryllup finder sted. Du skal også vide, hvem præsten bliver.Ægteskabserklæringen er normalt kun gyldigt i en begrænset periode. Dette betyder, at du skal skaffe den tæt på brylluppet. Udløber tilladelsen kan der ikke foretages nogen ceremoni før i har en ny tilladelse.

Hvis du er i tvivl om disse dokumenter, så kontakt netværket og spørg om nogle har erfaringer, ellers ring til kirkekontoret og spørg. Det andet mere kedelige emne angår de juridiske dokumenter der er forbundet med ægteskab er ægteskabspagter etc, også her kan i få hjælp på kirkekontoret.

Valg af bryllupsfotograf

Når i skal vælge jeres bryllupsfotograf til jeres bryllup, så kig på google eller andre steder på nettet. Kig grundigt på billederne på fotografenes hjemmesider. De bryllupsfotografer i overvejer bør have mange bryllupsbilleder liggende, så i kan se så mange forskellige bryllupsfotos som muligt den enkelte fotograf har lavet. Bryllupsbillederne på hjemmesiden bør tale sit tydelige sprog. Kan i mærke når i ser billederne på siden at det rører ved noget i jer, og kan i se jer selv i fotografens ideer og billedstil, så har i uden tvivl fundet jer en fotograf til jeres bryllup.

Kig også efter om bryllupsfotografen viser enkelte billeder, eller også viser hele bryllupsbilledserier. Hele bryllupsfoto serier viser jer ofte et bedre billede af det samlede produkt i kan forvente at få fra jeres bryllupsfotograf når brylluppet er overstået.

Motioner regelmæssigt inden dit bryllup

At motionerer regelmæssigt op mod sit bryllup er jo altid en god ting, det vil ikke alene gøre dig “fit” på din bryllupsdag, det giver dig også styrke til at stå imod al den stress der kan opstå omkring brylluppet og dagene forinden.
Det behøver ikke være overdreven fysisk aktivitet, men fokus på god kost og motion i månederne op mod brylluppet er uden tvivl godt givet ud, og du vil opleve en stor portion velvære og et stort energi overskud.

Det handler om nogle timers fysisk aktivitet om ugen i evt fitness center eller løbture eller cykelture. Kig på din kost, får du dine vitaminer og får du din frugt og grøntsager. Er er frugt smothies altid gode at træne på, men også efter en god træning. Hold kroppen igang og slap af efterfølgende med en god bog eller stille musik.

Hvis du ikke kan træne regelmæssigt, så bare gå en tur. Tag gerne et par behagelige sko på gå til købmanden eller til kontoret istedetfor at køre. Gå eller at jog evt en lille tur i en den nærliggende park eller skov. Inviter evt nogle af dine venner med til at deltage, da enhver aktivitet bliver sjovere, når den deles med andre personer, du holder af.

Motion får også kroppen til at producere hormoner, der vil give en naturlig optur og giver positiv tænkning. En sund krop betyder også at have et rakst sind, som du vil få brug for med besværlighederne med at få bryllupsplanerne gjort til virkelighed.

Planlæg din bryllupsrejse

Når du laver planer for jeres bryllupsrejse bør du overveje at rejse langt væk fra hjemmet, det giver jeg mulighed for at koble helt fra og bare nyde hinanden og smide den ophobede stress “over bord”.  Kig på nettet efter nogle rejsepakker der tilbydes bryllupsrejsende. Du behøver ikke at forhaste dig med at vælge din rejse. Tal grundigt om det med din kæreste og overvej nogle vigtige ting, såsom rejserestriktioner, tilgængelighed og lægelige forholdsregler før I rejser til et eksotiske sted.
Det er almindeligt for de fleste par, at være væk i en til to uger. Og sørg også for at alt er i orden på din arbejdsplads og at du har forberedt din chef på dit fravær for at undgå problemer senere. Bestil i forvejen og lav en liste over de ting I pakke, så i er klar til at tage afsted efter brylluppet, uden at skulle tænke på om i nu har glemt noget.