Kategoriarkiv: Bryllupsforberedelse

Planlægning ABC

Bryllups ideer

Jeg elsker bryllupsceremonier. De smukke dekorationer, de små øjeblikke med kærlighed, tårer … de er alle med til at skabe rammen om brudeparrets bryllupsfest. Min begejstring for hele bryllups halløjet, skyldes mit eget bryllup, som jeg aldrig glemmer.

Læs mere om bryllupsleverandører i Danmark

Grundlæggende principper for bryllupsplanlægningen

Jeg vil gerne bruge dette indlæg til at kommentere de grundlæggende principper for bryllupsplanlægning. Først og fremmest skal du huske, at dette bryllup ikke kun handler om den store liste over bryllupsgæster, det skal heller ikke kun handle om familien eller om at imponere vennerne. Brylluppet handler i sidste ende om kærligheden mellem to mennesker, der er villige til at leve deres liv til hinanden. Bryllup og bryllupsplanlægning kan være en stress-fyldt tid for alle involverede, det er derfor vigtigt at kærligheden og hele pointen med brylluppet ikke drukner i planlægning af valg af brudekjolen, hvilke bryllupskuverter samt brudepigernes kjoler etc.

For det andet er det vigtigt at have en god gruppe af mennesker til at hjælpe med hele planlægningsprocessen. Det betyder sparring mellem dig og de nærmeste, du får hjælp til planlægningen, input til forskellige ideer, om brudekjolen sidder godt, om brudebukettens farver passer til bruden osv.

For det tredje, prioritering, hvad skal gøres hvornår, og inden for hvilken tidsperiode. Længere tid til planlægning sikre en god mængde planlægnings tid og overskud til at justere og tage forbehold for ændringer. Skulle du være sent ude, så lav dig en 2 delt liste. En liste med de vigtigste ting og en liste med de knap så vigtige, og kast dig så over det vigtigste først. Herunder er lavet en lille liste over de vigtigste punkter der bør indgå i dine bryllupsplanlægnings overvejelser:

 1. Bryllupsbudget
 2. Dato og årstid (indendørs / udendørs)
 3. Toastmaster (Hvem?)
 4. Bryllupsfesten (hvor og hvem? Tema?)
 5. Bryllups Gæsteliste, udsendelse af bryllupsinvitationer
 6. Bryllupsfotograf
 7. Tema (farver, periode osv.)
 8. Hvilken mad (Catering, kage, alkohol, osv.)
 9. Beklædning (Kjoler og jakkesæt)
 10. Blomster og Dekorationer (ceremoni og reception Hall)
 11. Bryllupsmusik
 12. Brudevalsen (dans lektioner, sange osv.)
 13. Bryllupsreception
 14. Bryllupsrejse
 15. Diverse

 

Bryllup og hvad så?

Hvem skal hjælpe til brylluppet?

Bryllupper betragtes altid som et helt unikt og specielt tidspunkt i kvinders liv, men bryllupsplanlægning kan sagtens være stressende. De mange detaljer der skal på plads i planlægningen og forberedelsen af et bryllup kan ofte være overvældende for en brud.

For at undgå stress op imod dit bryllup og på selve dagen, når du går ned af kirkegulvet, bør du tænke over understående råd. Når kommende gom går ned på knæ, skal bruge mindst et halvt år på at planlægge brylluppet. Start med at kigge på nettet , der er mange gode, danske websites om bryllupper. Her kan du få en masse gode oplysninger om bryllupsplanlægningen.

Spørg altid som noget af det første dit netværk om deres erfaringer med bryllupsplanlægningen, søg deres råd, når du ser noget, som du overvejer at føje til din bryllupsplan. Det essentielle er at få dig igang med en bryllupsplanlægningstankegang.

Husk det er vigtigt, at du ikke behøver planlægge dit bryllup alene, du bør bruge hjælp, rådgivning ved de mennesker du stoler på og elsker, samt den kommende gom.

Økonomien omkring dit bryllup?

I den tidlige fase af planlægningen, skal du tage stilling til hvor meget du vil ofte på dit bryllup. de økonomiske overvejelser er nødvendige for at få dine bryllupsplaner sat i de rigtige rammer, så du ved hvad og hvor meget tingene skal koste og hvilke bryllupsleverandører du så kan hyre ind til at hjælpe med dit bryllup bliver en succes.

Bruden og brudgommen betaler ofte selv for deres bryllup, især hvis de begge har en økonomisk stabil indkomst. Budgettet sætter ofte rammerne for hvad i kan arrangere og hvor. Også hvem i kan invitere og hvor mange, hvilken mad i skal have til brylluppet og hvor det skal holdes. Også hvilken brudekjole der skal købes, hvilken bryllupsfotograf, brudesko, bryllupskage, vielsesringe, brudebuket, bryllupstransport og meget andet. Husk det er JERES bryllup og ikke venners eller familiens. I bestemmer og i sætter rammerne for brylluppet. Sæt derfor jeres eget præg på brylluppet.

Bestil festlokaler til jeres bryllup i god tid

De populære festlokaler er ofte booket lang tid ud i fremtiden, sørg derfor ikke at vente for længe med at lægge jer fast på det bryllupsfest lokale i drømmer om at holde festen i. Glem heller ikke at booke kirken og få en aftale med præsten, så der er styr på alt det formelle omkring vielsen i kirken. Eller hvis det er en borgerlig vielse, så få snakket med borgerkontoret.

Bestilling sikrer dig, at i får fortrinsret til det ønskede feststed, dog vær opmærksom på at de fleste steder kræver et depositum ved bookingen. Det er også en god ide at have en plan B for festlokale, just in case der skulle opstå problemer eller stedet i drømmer om er optaget. Hvis I har 2 alternativer er i bedre sikret i planlægningen.

Overvej dine bryllupsindkøb og leverandører

Når du vælger brudekjole, selskabslokaler, farver, musik osv. skal du aldrig lade nogen diktere dit valg for dig. Husk på, det er dit bryllup og alle planer bør ske i henhold til dine præferencer. Selvfølgelig skal du skal lytte til forslag fra andre , da de måske har nogle input du ikke selv har tænkt på.

Det handler om at få så mange forskellige ting i spil så du uden tvivl er mere sikker på dit endelige valg til sidst, end stå og være nervøs for du har overset noget eller glemt noget. Et bryllup skal være personligt og det skal have elementer af både dig og gommen.

Tid til bryllupsplanlægning er meget vigtig

Når du forbereder eget bryllup, er det altid vigtigt at have tid nok til bryllupsforberedelsen, det er næsten lige så vigtig, som at kende de ting, som du og skal planlægge. Nogengange selv de bedste planer gå galt og derfor er det rart med tiden til at .Dette er en måde at sikre, at du holder dig fra at blive stresset. Selv når tingene spidser til i perioder.

En lille ændring her og der, skal der altid være plads til,  men lav aldrig store ændringer lige op mod bryllupsdatoen, medmindre det naturligvis er nødvendigt.

Sørg for at få papirerne i orden inden bryllup

Der er en del juridiske dokumenter der skal være i orden op til og omkring brylluppet, i skal skaffe jer en ægteskabserklæring fra myndighederne. Hertil skal man medbringe sin fødselsattest. Billed legitimationspapirer såsom pas, kørekort. Sørg for finde ud af hvilke dokumenter der kræves fra dig og din kommende brudgom, så i er forberedte på det mindst en måned i forvejen.

Da der er tale om personlige dokumenter, kan du bede et nogle nære familiemedlemmer om hjælp. Det vigtige er, du styr på disse vigtige dokumenter før dit bryllup finder sted. Du skal også vide, hvem præsten bliver.Ægteskabserklæringen er normalt kun gyldigt i en begrænset periode. Dette betyder, at du skal skaffe den tæt på brylluppet. Udløber tilladelsen kan der ikke foretages nogen ceremoni før i har en ny tilladelse.

Hvis du er i tvivl om disse dokumenter, så kontakt netværket og spørg om nogle har erfaringer, ellers ring til kirkekontoret og spørg. Det andet mere kedelige emne angår de juridiske dokumenter der er forbundet med ægteskab er ægteskabspagter etc, også her kan i få hjælp på kirkekontoret.

Valg af bryllupsfotograf

Når i skal vælge jeres bryllupsfotograf til jeres bryllup, så kig på google eller andre steder på nettet. Kig grundigt på billederne på fotografenes hjemmesider. De bryllupsfotografer i overvejer bør have mange bryllupsbilleder liggende, så i kan se så mange forskellige bryllupsfotos som muligt den enkelte fotograf har lavet. Bryllupsbillederne på hjemmesiden bør tale sit tydelige sprog. Kan i mærke når i ser billederne på siden at det rører ved noget i jer, og kan i se jer selv i fotografens ideer og billedstil, så har i uden tvivl fundet jer en fotograf til jeres bryllup.

Kig også efter om bryllupsfotografen viser enkelte billeder, eller også viser hele bryllupsbilledserier. Hele bryllupsfoto serier viser jer ofte et bedre billede af det samlede produkt i kan forvente at få fra jeres bryllupsfotograf når brylluppet er overstået.

Motioner regelmæssigt inden dit bryllup

At motionerer regelmæssigt op mod sit bryllup er jo altid en god ting, det vil ikke alene gøre dig “fit” på din bryllupsdag, det giver dig også styrke til at stå imod al den stress der kan opstå omkring brylluppet og dagene forinden.
Det behøver ikke være overdreven fysisk aktivitet, men fokus på god kost og motion i månederne op mod brylluppet er uden tvivl godt givet ud, og du vil opleve en stor portion velvære og et stort energi overskud.

Det handler om nogle timers fysisk aktivitet om ugen i evt fitness center eller løbture eller cykelture. Kig på din kost, får du dine vitaminer og får du din frugt og grøntsager. Er er frugt smothies altid gode at træne på, men også efter en god træning. Hold kroppen igang og slap af efterfølgende med en god bog eller stille musik.

Hvis du ikke kan træne regelmæssigt, så bare gå en tur. Tag gerne et par behagelige sko på gå til købmanden eller til kontoret istedetfor at køre. Gå eller at jog evt en lille tur i en den nærliggende park eller skov. Inviter evt nogle af dine venner med til at deltage, da enhver aktivitet bliver sjovere, når den deles med andre personer, du holder af.

Motion får også kroppen til at producere hormoner, der vil give en naturlig optur og giver positiv tænkning. En sund krop betyder også at have et rakst sind, som du vil få brug for med besværlighederne med at få bryllupsplanerne gjort til virkelighed.

Planlæg din bryllupsrejse

Når du laver planer for jeres bryllupsrejse bør du overveje at rejse langt væk fra hjemmet, det giver jeg mulighed for at koble helt fra og bare nyde hinanden og smide den ophobede stress “over bord”.  Kig på nettet efter nogle rejsepakker der tilbydes bryllupsrejsende. Du behøver ikke at forhaste dig med at vælge din rejse. Tal grundigt om det med din kæreste og overvej nogle vigtige ting, såsom rejserestriktioner, tilgængelighed og lægelige forholdsregler før I rejser til et eksotiske sted.
Det er almindeligt for de fleste par, at være væk i en til to uger. Og sørg også for at alt er i orden på din arbejdsplads og at du har forberedt din chef på dit fravær for at undgå problemer senere. Bestil i forvejen og lav en liste over de ting I pakke, så i er klar til at tage afsted efter brylluppet, uden at skulle tænke på om i nu har glemt noget.

Bryllup DK

Bryllup i Danmark

Skal i holde jeres bryllup i Danmark, vil i have et bryllup der bare spiller, uden de store problemer og spekulationer?. Så handler det om at vælge de rigtige bryllupsleverandører til jeres bryllup.

Et bryllup handler om mange ting. Det handler om at lave de rigtige valg af de rigtige personer, der skal hjælpe med at sikre jeres bryllup kører så glidende som muligt.

I skal derfor vælge bryllupsleverandører der skal levere bla. :

 • Brudekjolen
 • Vielsesringene
 • Bryllupsbillederne
 • Bryllupsmusikken
 • Bryllupsfesten
 • Bryllupskagen
 • Brudesko og brudesløret
 • Gommens tøj
 • Bordpynt
 • Brudebuketten
 • Blomster i Kirken og ved festen
 • og meget mere

At arrangere brylluppet

At arrangere et bryllup, kan for nogen være et støre projekt. Det ved vi som bryllupsarrangører med dette site. Vi høre mange brudepar, der finder det en jungle at navigere i de mange bryllupsleverandører der tilbyder sig i hele Danmark, både på internettet og ved bryllupsmesser etc.

Når man arrangerer brylluppet, er det vigtigt ikke at gøre det hele alene. Sæt flere til at hjælpe, på den måde er byrden knap så stor. Man kan som brud og gom naturligvis ikke undgå at involvere sig i alle større beslutninger inden brylluppet, da man jo gerne vil sikre sig det hele kører efter planen.

Musik til bryllup

Festmusikken til brylluppet

Musik til bryllup

Vil i sikre jer en god fest? Så skal musikken til brylluppet, vælges med omhu. Det skulle jo gerne være sådan I virkelig føler, at det er den bedste bryllupsfest i af jeres liv?

God live musik til festen er vigtig for et godt bryllup

Musikken til brylluppet

Hvis i ikke har nogle personlige referencer for hvem, der skal levere musikken til brylluppet, fordi I er stødt på så mange forskellige bryllupsmusikere på nettet, så ta en kigger her på siden om ikke i finder nogle spændende live og festmusik bands til jeres bryllup.

Det skal være nemt at finde god festmusik til brylluppet

Find musikken til brylluppet nemt

Vi har kun en vision, og det er at kunne gøre det nemt og overskueligt at levere musik og sang, underholdning og foredrag til danskerne.

Når der skal holdes bryllup, er der altid en del ting at fokusere på i sin bryllupsplanlægning, derfor er det rart at kunne sidde derhjemme i stuen sammen med kæreste, forældre eller venner og veninder og finde den musik til bryllup, der lige præcis matcher jeres store dag.

Læs mere om festmusik til bryllup

Brudgommens tale

Brudgommens tale til sin brud

brudgommens tale til bruden et af de sværeste og vigtigste

Alle ved at et bryllup er den største dag i mange menneskers liv, og den skal derfor være både romantisk og fyldt med minder. Derfor er brudgommens tale til bruden et af de sværeste og vigtigste “emner” ved brylluppet. Uanset om det er en tale gommen selv skriver eller en man har betalt sig fra, så er alle øjne rettet mod gommen og dennes tale.

Talen skal være både galant og sjov

Man skal være galant i en bryllupstale, og samtidigt passe på talen ikke bliver kedelig. Du skal udvise respektfuldhed og høflighed når du holder din bryllupstale, sørg for at du ikke ødelægger det smukke ved et bryllup.

Læs om slotsbryllup

Humor er ikke det eneste, der skal være med

Tro nu ikke, at humor er det vigtigste, når du skriver din bryllupstale. Talen til bruden skal også indeholde, nogle jokes, samt nogle søde historier,og selvfølgelig følelser for bruden. Bryllupstalen varer oftest en 10-15 min.

Jo sjovere en tale er, jo større er chancerne for den er god

Hvis du bruger milde jokes og sjove, men søde, historier i din tale, vil folk huske den. Det er en god ide, at starte med en sjov historie fra før i blev kærester, eller lige da i var blevet kærester, og fortælle om begivenheder med din familie eller brudens familie. Det vil gøre det nemt, at komme med en lille joke, og fange folks opmærksomhed.

Læs også om et feststed

Bryllupstalen er den perfekte mulighed, for at sætte gang i festen og underholde folk. Husk, at talen vil blive husket, så derfor er det vigtigt, at den både er indholdsrig og underholdene.

Valg af brudebuket

Brudebuketten er en vigtig del af brudens udseendende

Bryllupstraditionerne forskriver, at det er brudgommen, der vælger og køber brudebuketten til sin brud. Men at vælge den rette brudebuket er bestemt ikke en let sag, for valget af bukettens udseende skal leve op til flere ting.

Brudebuketten er en vigtig del af brudens udseendende

Vælg brudebukettens look

Der er selvfølgelig ikke to brudebuketter, der er ens, og hver eneste brudebuket bestilles og laves jo altid individuelt hos en blomsterbinder. Tænk derfor over vigtigheden, hvilken stil buketten skal have. Skal buketten være mere traditionel, så den er rundformet, eller skal den laves mere dråbeformet eller bueformede.

Dragsholm slotsbryllup

Brudebukettens størrelse

Brudebukettens størrelse varierer selvfølgelig i  et utal af alt fra store bryllupsbuketter til små buketter. Derfor er det væsentligt at gå efter brylluppets øvrige udsmykning og brudens udseendende. Er bruden for eksempel lav, så kan en stor buket se for tung ud.

Valget af blomsterne

Året rundt kan alle blomster findes og brygges ind i en brudebuket, men oftest er årstidens blomster billigere og flottere. Ved sommetid kan man vælge kornblomster, valmuer, liljer, roser og brudeslør, mens en brudebuket ved et efterårsbryllup for eksempel kan indeholde lyng, solsikker, bær og grene.

Sørg for at vælge din ynglingsblomst

Udover årstiden, er det også oplagt at vælge de blomster, der har en personlig betydning for jer. Det kunne for eksempel være de blomster, gommen gav bruden for første gang eller en anden ynglingsblomst, som I begge relaterer til jeres forhold.

Brudebukettens farver

Valget af blomsterne sprænger selvfølgelig udfra valget af farver. Farvevalget er flottest, hvis det passer sammen med den øvrige bryllupspynt, og ikke mindst brudens udseende som for eksempel hendes hår – og øjenfarve og brudekjole.

Undersøg priser

Vil du være sikker på den brudebuket du vælger, holder hele bryllupsdagen, så pluk ikke de nærmeste vejkantsblomster, men få en blomsterbinder til at binde den for dig. Sæt derfor penge i bryllupsbudgettet af til brudebuketten, for den kan koste alt fra et par hundrede kroner til langt over tusinde kroner. Forhør dig om priser i forskellige blomsterbutikker, og spørg hvad du kan få de penge, du har sat af.

Læs om bryllupsmusik her

Vælg din blomsterbinder

Det er altid en super idé at vælge en blomsterbinder, der ligger tæt kirken, I skal vies i, da buketten først skal hentes få timer før vielsen. Planlæg gommens rute forbi blomsterbinderen før bryllupsdagen, så der ikke opstår stress på den store dag.

Knaphulsblomsterne

Ved brylluppet er det en tradition, at gommen og gommens fædre samt forlover får en matchende knaphulsblomst til knaphullet i jakkesættet. Bed blomsterbinderen om at lave dem af samme blomster som brudebuketten.

Buketter til brudepigerne

Det er en enorm oplevelse for et barn at være brudepige – eller svend. Skal I have små eller store brudepiger til at følge bruden op af kirkegulvet, er det yndigt med en brudepigebuket tilsvarende brudens brudebuket – blot mindre.

Brudebuketten efter vielsen

I amerikanske film ser man altid bruden kaste brudebuketten ud til bryllupsgæsterne, men det er ikke en gængs tradition i Danmark. Derimod er der mange, der vælger at lægge buketten ved graven af en afdød slægtning. Hvis man ønsker den med hjem, kan man tørre dele af buketten – eller den hele – eller få den konserveret. Har man råd og plads, kan man også få den indrammet. Uanset hvad, man vælger at gøre af buketten, så bliver brudebuketter aldrig flottere end på selve bryllupsdagen. Søg derfor for at få gode farvebilleder af buketten på bryllupsdagen.

Læs mere om brudebuketter her

Toastmaster

Toastmasteren – en af brylluppets hovedpersoner

Når I begynder at lægge planer for jeres bryllupsfest, og hvordan den skal tegne sig, opstår der ofte en masse spørgsmål om, hvorvidt få det hele til at hænge sammen tidsmæssigt på den store dag. Tiden til bryllupsgæsterne, bryllupsfotografen, musikken, køkken- og serveringspersonalet etc.

Det er vigtigt i som brudepar kan slappe af på bryllupsdagen

I er med garanti allerede afklaret med, valget af toastmasteren, der skal arrangere den store dag, så den forløber planmæssigt og i kan slappe af og nyde den store dag.

Læs mere om hvem der skal hjælpe med brylluppet

For at kunne slappe af sammen med jeres bryllupsgæster, er det vigtigt i vælger den rigtige person til toastmasterhvervet. For det er ikke helt uvæsentligt, hvem det er.

DEN PERFEKTE TOASTMASTER

Toastmasteren skal være en person der har både charme og et stort overblik/overskud, men også en der kan sætte sig i respekt, og ikke skræmt af at tale for store forsamlinger og er struktureret. Sidst skal det selvfølgelig være én, der befinder sig godt i rollen.

Toastmasteren skal have overblik og charme

I kender sikket allerede en, der matcher de træk på, der kræves af en dygtig toastmaster. Humor er vigtigt, som toastmaster, men struktur gør, at I ikke ender med at danse brudevalsen efter klar 24.

Det kan være nødvendigt at tage et eller flere møder med jeres toastmaster inden den store dag, så I har styr på, at denne ved, hvordan I ønsker jeres bryllupsfest, skal løbe af staben.

Læs også om bryllupsplanlægningen

Bryllupper kan uden tvivl være et krævende arrangement, hvor det mange bryllupsgæster og det er derfor vigtigt at toastmasteren er i kontrol, så brudeparret kan slappe af og nyde Deres bryllupsfest.

GODE TIPS TIL TOASTMASTEREN

 • Sørg for at fortælle du er toastmasteren tidligt på den store dag, så alle med indslag og taler til brudeparret kommer til dig.
 • Sikrer dig at du laver et tidsskema, over de enkelte indslag, hvor lang tid hver enkel tale må vare. De nærmeste familier og vigtige personer, skal selvfølgelig have ekstra tid, ca. 10-15 min. Andre længere ude i “hierakiet”, så som onkler, tanter og personer får max. 5 mins taletid.
 • Sørg for mixe indslagene – så man får både alvorlige, humoristiske, underholdende, så der er variation aftenen igennem.
 • Ved festmiddagens begyndelse, er det igen vigtigt at du gør opmærksom på din rolle, som toastmaster, og informer om, den plan du har lavet på brudeparrets vegne og hvordan denne skal forløbe.
 • Orienter løbende hvis, der kommer f.eks 4 indslag lige i rap og sørg derfor at lægge en ryge/tissepause efter måltiderne. Hvis gæsterne ikke får klar besked, kan de let smutte på må og få, og det kan hurtigt blive svært at samle folk. Dette kan gå ud over tidsplanen. Det er her, du som toastmaster skal vise dit værd.
 • Du skal, som toastmaster også koordinere med køkken og serveringspersonale, hvornår indslagene dukker op, så maden ikke bliver kold, eller maden pludselig kommer ind midt i en tale.
 • Meddel eventuel band, om der er forsinkelser, hvornår de kan stille op, og ca. hvor langt I er i programmet.