BRYLLUPS TRENDS
Bryllup

2020 bryllups trends: 5 trends der gør dit bryllup mere bæredygtigt

Bryllupper er fulde af tårefyldte øjeblikke og tætte kram udvekslet mellem familie og venner. Traditionelt vil de flest nok forbinde et bryllup med familiesammenhold. Foreningen af to kærlige sjæle.

Men i 2020 er det individualiteten, som står øverst på bryllupsgæstelisten. I takt med at vi i vores dagligdag bliver mere bevidste på områder som klima og bæredygtighed, sniger disse tendenser sig også ind i bryllupsverden.

Er du nysgerrig på, hvordan dit bryllup lever op til en 2020 standard, så læs med her.

1. Mikro Brylluppet: Hold bryllup sammen med de nærmeste

De største og nok mest indgribende trends i 2020 for bryllupper er ‘mikro brylluppet’. Fra det amerikanske ‘​micro wedding​’ er denne tendens sneget sig over for USA. Overordnet er der færre som ønsker at kaster mange penge efter en enkelt fest. Og selvom brylluppet er en helt særlig fest, begynder flere at se mod måder, hvor de kan lade det intime sætte rammerne for brylluppet.

Selvom mikro brylluppet også er en god måde at holde budgettet nede, handler tendensen med mikro brylluppet mere om at skabe rum og frihed. Når gæsteantallet ikke sniger sig op på mere end 20 deltagende, har brud og brudgom rigelig mulighed for at tilbringe tid med hver gæst individuelt.

bryllupsfoto

2. Bliv gift i grønne omgivelser – og dyrk bæredygtigheden

På mange måder står brylluppet i kontrast til den voksende bevidsthed om mere bæredygtighed. Det går ofte mange ressourcer i form af mad, udsmykning, blomster og lys. Så hvordan kan du mindske dit og dine gæsters CO2 aftryk og samtidig have en skøn dag? En god start er at styre væk fra alt hvad der hedder engangsplastik og engangsservice. Du kan med fordel gå efter at sammensætte en menu, som består af sæsonens frugt og grønt. Madspild kan være en rigtig klimasynder. Så​ tal gerne med dit cateringfirma​ om at finde en løsning for det mad, som bliver tilovers.

bryllupsfotografi

3. Vegan Wedding? Tilpas bryllupsmenuen med individuelle anretninger

Individualitets-trenden handler på mange måder også om at respektere individuelle grænser og behov. Det er i dag langt mere accepteret, at man som vegetar og veganer må stille krav, når man spiser ude hos andre. Gør dit bryllup mere inkluderende for dine gæster med mad alternativer. På den måde er du sikker på, at ingen føler sig ude.

Som en af de store 2020 trends for bryllupsreceptioner, kan du også overveje en sjovt twist til din bryllupskage ved at bruge spiselige blomster. Står du og skal bestille mad, kan du med fordel gå efter en kok og konditor kan bringe både grønt og mere natur ind i dit bryllup!

Læs også vores indlæg om​ bryllupsblomster til dit bryllup​.

4. Bryllupshår: Gå efter afslappet styling af dit brudehår

Som brud vil man gerne fremstå sit bedste selv. Ud over brudekjolen er styling af hår og makeup et must for enhver brud. Men ser man på den amerikanske modescene blandt brudekjole-designere er stilen langt mere nede på jorden end hvad man hidtil har set. I stedet for at bruge mange timer på styling af hår hos en professionel hårstylist eller frisør, er håret blot sat i en ​simpel knold eller fletning​.

Man kan spore det naturalistiske brudelook til det engelske kongebryllup i 2018, hvor Meghan Markle valgte at blive gift i et meget simpelt antræk. Hendes simple styling af hår, makeup og kjole giver genlyd i 2020, hvor det har skabt en ny retning for bryllupsmoden.

bryllupshår

5. Find genbrug dit bryllup – også for dine bryllupsgæster

Genbrug er endnu en stærk trend for bryllupper i 2020 – en trend der igen hænger sammen med vores øgede bevidsthed om klima og bæredygtighed. Genbrug til bryllupper kan være alt fra at spise aftenens retter på smukke, nøje udvalgte genbrugstallerkener til at drikke velkomstchampagnen af kulørte genbrugsglas. Det kan også bare være at købe servietter og duge, der kan bruges flere gange.

Genbrugstrenden gør sig ikke kun gældende for dig og din kommende partner i livet – den melder sig også på banen for dine bryllupsgæster. I stedet for at gå ud og købe en spritny (og dyr) kjole, nederdel eller andet festligt stykke tøj, kan de nemlig gå efter genbrugstøj. Er dine gæster ikke til tøj, andre har brugt, kan de gå efter ​‘last season’ tøj​, der nemlig ofte bare ryger i skraldespanden, når nye kollektioner kommer på markedet.

Genbrugstøjet giver også dine gæste muligheden for at møde op i et meget unikt outfit til festen. Så er der ingen risiko for at andre har den samme kjole på!

Skal du bruge en dygtig fotograf til brylluppet?