DE 10 FØRSTE TING DU SKAL GØRE, EFTER DU BLIVER FORLOVET
Bryllup

De 10 første ting du skal gøre, efter du bliver forlovet

Du har sagt ja(!) og I er nu forlovet. Men hvad så nu? Som kommende brud og brudgom er der mange ting som skal ordnet og planlægges inden det nærtstående bryllup.

Husk først og fremmest, at dette er en utrolig glædelig begivenheden, som du nu kan se frem til sammen med dit livs udkårne.

Det kan virke meget overvældende med alle de ting, som nu skal koordineres og planlægges. Hvor skal du lige begynde din bryllupsplanlægning? Hvis du ikke ved, hvor du skal indlede dit bryllupseventyr, så frygt ej.

Vi har sammensat en liste over de top 10 ting, som du skal begynde på, efter I er blevet forlovet. Og før du ved af det er du på vej ned af alteret med din kommende ægtefælle!

bryllupsfotografi

1. Fejr jeres forlovelse med familie og venner

Før du kaster du ud i bookinger, prøvesessioner og gæsteliste, er det tid til at fejre jeres forlovelse. Uden at I behøver arrangere den helt store fest, er det første skridt på vej til alteret at hylde den glædelige nyhed, det er, at I skal giftes.

Hvis vejret er til det, kan en hyggelig sammenkomst i haven eller på stranden med lidt bobler og de allernærmeste være den bedste start på jeres rejse sammen.

Forlovelsesfesten kan også hjælpe jer til at få en masse inspiration fra venner og familie til hvilket slags bryllup, I kan se frem til. Og så er det også en god mulighed for at sole sig lidt ekstra og vise den flotte ​forlovelsesring​ frem for vennerne.

bryllupsfotografer

2. Sæt en god tidslinje for den store dag og vælg en dato

Der er ikke noget værre end at miste overblikket, når man skal arrangere en større begivenhed. Og et bryllup er ingen undtagelse.

Det er derfor en stor hjælp til dig selv at planlægge dit bryllup med luft i skemaet, så du har tid til at nå alt det, du ønsker uden at blive stresset undervejs. Et godt værktøj til at nå i mål med dit bryllup er at lave en stor planche, hvor I kan kortlægge hele forløbet fra forlovelse til bryllupsdag.

Når I vælger en dato med lang løbetid er det også vigtigt at være realistisk. Vælger i at lægge bryllupsdatoen til et år eller seks måneder efter, har I også flere muligheder for at finde bryllupssteder, stylister, ​kokke​ og underholdning.

bryllupsfoto

3. Lav et budget for jeres bryllup

Sammen skal du og din partner sætte forventningerne for jeres bryllup og afstemme dem. Som brud kan du gå og drømme om det store Disney bryllup.

Men hvis pengene ikke er til det, er det vigtigt, at I ved hvad I har at midler, inden i begynder at bruge penge. Bryllupper kan være en dyr affære. Så ved at budgettere ved I også, hvor vi gerne vil bruge penge, og hvor I skal overveje alternative eller billigere løsninger. Måske ønsker i at holde brylluppet hjemme som en ​bæredygtig​ løsning? Brylluppet er jeres fest, og sammen kan I skabe en dag som I begge bliver glade for.

bryllup

4. Lav en scrapbook over jeres bryllupsstil

Ved at vælge et tema for jeres bryllup kan du og din forlovede finde en stil, som passer jer begge. Er I i tvivl om, hvad I synes der er pænt, kan udklip fra forskellige bryllupsmagasiner og internetsider. Under bryllups hashtags på Instagram og Pinterest kan I finde en væld af inspiration på blomsterarrangementer, ​farvekombinationer​, brudekjole og jakkesæt, ​smykker​ og gode steder til at få taget jeres bryllupsbilleder.

4. Lav en scrapbook over jeres bryllupsstil

5. Søg efter bryllupssteder – Og book bryllupskage og mad

Går du efter at være en forårsbrud eller sommerbrud, er det godt at være ude i god tid. Sommerhalvåret, især Juni og August er nogle af de mest populære tider for par at blive gift. Derfor er stedet for dit bryllup vigtigt at få booket i god tid, da der kan være rift om steder. Skal du holde et kirkebryllup, skal du også kontakte dit lokale kirkekontor og booke bryllupsdatoen med kirke og venue for bryllupsfesten. Du vil ikke risikere, at du ikke kan holde bryllupsfesten samme dag som I bliver viet.

Skal i bruge en dygtig bryllupsfotograf?

5. Søg efter bryllupssteder - Og book bryllupskage og mad

6. Hvem skal med til bryllupet? Find det rette antal bryllupsgæster

Holder I et bryllup for hele den udvidet familie. Eller er der kun plads til de udvalgte få. Når I har planlagt rammerne for jeres bryllupsfest, er det tid til at sende invitationer til bryllupsgæsterne. Jo bedre tid i sende invitationerne ud, jo større chance er der for at få de rigtige mennesker med til den store dag. Det kan være rigtig svært at skulle vælge familie til eller fra. Har I sat en ramme på 20, betyder det også, at det kun er den nærmeste familie og venner som kan være med til festen. Hvis det er spørgsmål om økonomi, så husk at det også er muligt at invitere folk med til det såkaldte glo-bryllup. På den måde har familie og venner, der ikke skal med til bryllupsfesten, stadig tage del i selve vielsen og receptionen, så du får set alle dem, du ønsker på dagen.

6. Hvem skal med til bryllupet? Find det rette antal bryllupsgæster

7. Book tid til at prøve bryllupskjole, frisør og styling

Når først du er blevet forlovet, kan det føles som du og dit livs udkårne er universets centrum. Du skal dog være opmærksom på, at der hver år er mange nye brudepar som ønsker at benytte de rigtige bryllupsvenuer, brylluparrangører og stylister. Skal du som brud bruge ​en professionel makeupartist og frisør​, skal du allerede tidligt i forløbet sørge for at booke dem ind. Det er sjældent at frisører ugen før den store dag har tid til at springe til med makeup og styling udstyr. Så sæt gerne et stor kryds i kalenderen og få lagt alle de praktiske aftaler ind fra begyndelsen.

bryllupsfotograferne

8. Vælg brudepiger og ‘best man’

Hvad er bedre end at sole sig i glæden fra et forelsket og nyforlovet par. Rollen som bestman, brudepige og toastmaster er vigtigt, og kun du kan beslutte hvem af dine nære, der er heldige nok til at skulle påtage sig rollen. Mens rollen som brudepige og bestman er at være opmærksom på henholdsvis brud og gom, skal en god toastmaster kunne bevare det kølige overblik over halvfulde gæster, og sørge for at tidsrammen holdes.

bryllup Aarhus

9. Tag dansetimer

Brudevalsen er en af aftenens højdepunkter til en bryllupsfest. Selvom du ikke er en stærk danser, kan du regne med at dine gæster forventer at se dig og din ægtefælle tage jeres første svingom på bryllupsaftenen. Og med en dag fuld af oplevelser, mad og drikkelse, kan det være godt at være forberedt på dansen. Book derfor gerne sammen en dansetime eller to i ugerne op til den store dag, så i er klar til at valse sammen omgivet af de opmærksomme gæster uden at træde forkert.

bryllup Kolding

10. Book jeres bryllupsrejse i god tid

Med så meget fokus på bryllupsarrangementet, kan du let komme til at glemme alt det, der venter efter. Bryllupsrejsen falder ofte i tiden efter brylluppet, hvor I sammen har tid til at fordøje den store fest og nyde dagene sammen som gift par.

Vil du læse flere artikler om bryllupsplanlægning?