BRYLLUPSKAGE OG GAVERNE
Bryllup

BRYLLUPSKAGE OG GAVERne

Bryllupskage

Til bryllupper er en flot bryllupskage et vigtigt element i festen. Kagen laves i flere lag og dekoreres på elegant vis. Der er stor valgfrihed både til ingredienser, størrelse og dekoration. Eksempelvis kan kagen dekoreres med sindrige mønstre, der minder om den brudebuket, som bruden får til sin hennafest, eller som mange kvinder pynter deres hænder med inden festen.

Vælg for eksempel en traditionel chokoladekage eller en frisk kage med creme og årstidens frugter. Langt de fleste konditorier tilbyder fremstilling af bryllupskager, og nogle steder bringer de også ud. Undersøg gerne 3-5 forskellige steder for at sammenligne priser og serviceniveau.

Gaver til brudeparret

Alle bryllupsgæster forventes at komme med en gave til brudeparret. Dog er der ingen forventninger om, at det skal være dyre gaver. En god gaveidé er ting, som det nygifte par kan bruge i deres hjem. Det kan være køkkenredskaber, en kurv med gode madvarer, en blomstervase eller en smuk, religiøs figur, der kan pryde hjemmet. De nærmeste familiemedlemmer giver ofte penge i bryllupsgave, så parret får en god økonomisk start på deres fælles liv.

Gaver til gæsterne

Noget ved danske bryllupper er, at det ikke kun er brudeparret, som får gaver – det gør gæsterne også. Til bryllupper er det for eksempel tradition at give gæsterne hver en såkaldt favourbox. Æsken kan eksempelvis indeholde bolcher, creme, chokolade, tandstikker, stearinlys og legetøj eller slik til børnene.

Skal i holde brylluppet i Østjylland?

Til andre bryllupper, vil gæsterne ofte få en lille gavepose med søde sager, nødder og pakistansk slik. For at gøre gæsternes gaver ekstra personlige, kan du pynte æsken eller posen med mønstre, bånd, blomster og lignende. Vælg gerne farver, som matcher den øvrige udsmykning og eventuelt dit eget tøj.